lauantai 16. heinäkuuta 2011

Kiitos mansikoista, Taivaan Isä!

Tänä kesänä saadaan, suomalaiset, olla hyvin kiitollisia Taivaan Isälle hyvästä marjasadosta. Mitä olen muutamalta maatilalta kuullut kuulumisia, myös eläinten heinä- ja rehusato alkukesän osalta oli hyvälaatuista ja saatiin hyvin korjattua talteen.
Mekin olemme saaneet tänä kesänä mansikoita enemmän kuin moneen vuoteen. Viime kesänä ei viiden kilon mansikkalaatikon hinta pudonnut 18:n euroon kertaakaan. Nyt viikon verran on mansikkaa saanut tuohon hintaan.
Ajattelin äsken, Tirtetan popsiessa pieneen suuhunsa makeita marjoja, että Taivaan Isä varmaankin ajatteli lapsia luodessaan mansikan. Jumalan luomistyössä ei ole mansikan veroista. Se on oikea täydellinen lahja lapselle.
Aikuinenkin mansikkaa syödessään tulee kummallisen iloiseksi!
Toki sitten Taivaan Isä vähän "irrotteli", kun pohti karpalon, puolukan, vadelman, mustikan ja mesimarjan olemusta. Hän tunsi varmaan suurta ylpeyttä, kun tarjosi ensimmäisille ihmisille ihasteltavaksi luomistyönsä tuloksia. Mutta olen varma, että Eedenin ensimmäiset sukkelajalkaiset pienokaiset pyrähtivät mansikkapaikalle tämän tästä. Paratiisin mansikkalajike kun oli vielä kaikin puolin täydellinen, mutta ei meidän mansikoiden maku kovin kaukana siitä paratiisin mansikasta ole.

Hakiessani tohvelijalkaisen Tirtetan kanssa päivän mansikat, otin myös ison nivaskan porkkanoita. Porkkanamehu sai hurjan vastaanoton. Useimmat lapsistakin pitävät siitä. Porkkanoiden mehukkuudesta kertoo jotakin se, että viidestätoista kilosta porkkanoita tuli reilut kuusi litraa täysmehua. Myyjä sanoi tekevänsä porkkanoiden naateista vihermehua aamupalalle. Asia oli minulle ihan uusi, mutta siihen täytyy tutustua ja hankkia lisätietoa. Ainakin porkkanoiden kasvupaikan täytyy olla ideaalinen, koska lehdissä on paljon saasteita keräävää pinta-alaa. Helsingin kaltaisessa saasteikossa kasvaneiden porkkanoiden naatit jäisivät minulta mehustamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti