Vuoraa iso uunipelti leivinpaperilla niin, että paperia jää reilusti kaikkien reunojen yli.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huolehdi, että voi, kananmunat ja tuorejuusto ovat huoneenlämpöisiä.
6 munaa
1 pkt = 500g fariinisokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 rkl kanelia
1 tl neilikkaa
9 dl karkeaa porkkanaraastetta
250g voita sulatettuna
Kuorrutus:
3 pkt = 600g appelsiinituorejuustoa
150g voita
250g tomusokeria
Sekoita jauhot ja mausteet. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi, lisää nopealla tahdilla voisula, porkkanaraaste ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
Paista pellillä 200 asteessa 20-30 min tarkkaillen paistotulosta. Vältä paistamasta pohjaa liikaa, jotta mehevyys säilyy.
Siirrä pohja leivinpaperista vetäen esim. ison tarjottimen päälle (joka mahtuu jääkaappiin). Malta jäähdyttää pohja kunnolla ennen kuorrutuksen laittoa.
Kuorrutusta varten vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekä tomusokeri tasaiseksi massaksi. Varo tässäkin liikaa vatkaamista, ettei kuorrute muutu rakeiseksi.
Levitä nuolijan ja pitkän ohutteräisen veitsen kanssa kuorrute kakun päälle.
Jäähdytä kakku jääkaapissa ennen tarjoilua. Tämä vaihe on kakun teossa työläin, eikä ole koskaan onnistunut. Kakku olisi parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä ja se on myös hankala toteuttaa.
Jos haluat saada epäluuloisen maistamaan tätä maailmankaikkeuden yhtä herkullisinta leivonnaista, älä puhu porkkanasta ja tuorejuustosta mitään.
En ole koskaan tehnyt porkkanakakkua, mutta resepti vaikuttaa herkulliselta. Montako "annosta" tuosta määrästä tulee. Entä oletko pakastanut kakkua (ei taida teillä ehtiä pakastimeen asti).
VastaaPoistaMinulle varmaan riittäisi 1/3 määrästä ja jäisi vielä kavereillekin. Pitänee kokeilla ihan lähipäivinä. Kiitos ohjeesta!
Terv. Anitta Verkkokaupan kupeesta.
Hei, Anitta! Tuosta annoksesta syö iso sakki kahtena päivänä. Sutjakoita paloja tulisi ehkä 30. Pakastamista en ajattelisi, koska pelkkä jääkaapissa säilyttäminen saa kostean pohjan "tinttaantumaan". Porkkana antaa mehevyyttä, mutta silläkin varjopuolensa. Aikaisemmin raastoin porkkanan raastinraudan hienoimmalla terällä ihan pehmeäksi. Silloin pohja oli suoraansanottuna märkää, mutta sitäkin herkullisempaa. Nyt käytin raastiraudan suurinta terää, eli raaste oli hyvin karkeaa. Mutta kesäinen porkkana pehmenee mukavasti uunissa ja sopiva suutuntuma jäi kakkuun.
PoistaJotenkin tämä on ajatuksissa kauhean työläs tehtäväksi ja siksi tulee niin harvoin tehtyä. Mutta on kyllä minusta leivonnaisten ehtaa aatelia.
Siellä Jätkiksessä on niin paljon tullut uutta kolmessa vuodessa, että ei enää varmaan entiseksi tunnistaisi. Telkkarista näkee joskus pätkiä sieltä ja Instagramissa muutamat julkaisee nostalgisia kuvia entisiltä kotikulmilta.
Pärjäile, ystäväiseni!
Kiitos ohjeesta. Taidan kokeilla tätä kohta olevilla keskimmäisen pojan synttäreillä.
VastaaPoista