tiistai 9. huhtikuuta 2024

Ei kaikki ole sitä miltä näyttää
Välivaihe vuodenajoissa ennenkuin voi nautiskella täysin rinnoin ohikiitävän nopeasta keväästä. Metsään ei juurikaan ole asiaa, jos ei halua saappaantäydeltä märkää lunta. 

Lähdin eilen seitsemän jälkeen töistä. Ihmettelin, miksi vastaantulijat ajavat jonossa ja poikkeuksellisen alhaisella nopeudella. Auton mittari näytti ulkolämpötilaksi +4 ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Matkan edetessä ihmettelin, miksi minulla oli suuria vaikeuksia saada pysymään auto tiellä. Ihan väen väkisin oli suunta ojaan ja auto ei tahtonut totella ohjausta. Mietin, olisiko jostakin renkaasta ilmat pois, kun auto seilasi edes takaisin. Ajoin tien sivuun ja kun laskin jalkani ulos autosta ajoradalle, minulle valkeni, mistä oikein oli kysymys: tienpinta oli liukas kuin luistinrata. Toki siinä vaiheessa muistin, että töihin tullut esimieheni kertoi tien olleen mustalla jäällä ja todella liukas.

Olin enemmän kuin häkeltynyt. Uskoin sokeasti, että lämpöasteet ulkoilmassa tarkoittavat sulaa tienpintaa. En halunnut ajaessani uskoa mahdollisuutta, että tie voi oikeasti olla liukas.

Lähdin jatkamaan kädet täristen matkaa 30km tunnissa alhaisemmalla nopeudella. Ajo ei vieläkään ollut vakaata, mutta sivuttaissuuntainen kankeaminen loppui. Vastaan tuli parinkymmenen auton jono yhtä rauhallisesti ajelevia työmatkalaisia ja rekkakuskeja.

Toivottavasti kokemus opetti minulle jotakin siitä, että kaikki ei aina ole sitä miltä näyttää ja mitä luulemme.

Kuvat pihapiiristämme eivät myöskään kerro totuutta. On toki kohta huhtikuun puoliväli ja pihassa voi kävellä harava kädessä ihan vapaasti, mutta umpimärän maan haravoinnissa vain väsyttää itsensä. Kahden viikon kuluttua näkymät ovat toivorikkaammat ja nyt voi jo virittää mielensä nauttimaan uudesta keväästä kaikilla aisteilla. Tiedän, että moni ei ole kanssani samaa mieltä, mutta minusta talvi hurahti hyvin nopeasti.

Lumikasojen alla piilee paljon mukavaa puuhaa kevään harvoille viikoille. Olkaamme iloisia ja mieli hereillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti