keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Kiireisen tumpeloleipurin suklaakakku

Jos kevään juhlien tarjoiluista puuttuu vielä se pakollinen suklaakakku ja aika ei riitä uhkarohkeisiin kokeiluihin, tämä helppo ja nopea kakku on koristelujen jälkeen juhlava. Pellillä paistettuna käy sellaisenaan arjen herkkuna. Makuasia on, paistaako kakun läpeensä kypsäksi, vai jättääkö keskeltä kosteaksi.
Kokeilukakun paistoin 20X30cm kokoisella pellillä leivinpaperin päällä kokonaan kypsäksi. Maku voitti lasten makutestissä kaakaopohjaisen perinteisen mutakakun, jota olemme tehneet suklaakakun nälkään.
Löysä, kevyesti makeutettu kermavaahto tai sulanut vaniljajäätelö sopii hyvin kakun kanssa.

S-marketin X-tra tumma suklaa on osoittautunut hyväksi ja monikäyttöiseksi. 100gramman levy maksaa noin 80 senttiä. Käytin tähän kakkuun tuota X-tran suklaata ja kakun hinnaksi tuli alle 4 euroa.

Uunin lämpö 200 astetta.

150g voita
200g tummaa suklaata
4 munaa
2dl sokeria
2 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Sulata voi kattilassa. Palastele suklaa voin joukkoon ja anna sulaa miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi.
Vatkaa munia ensin hetki ja lisää sokeri vähitellen munavaahtoon jatkaen vatkaamista. Lisää jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon ja pyöräytä vatkaimella sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sekoita vatkaimella nopeasti tasaiseksi. Älä enää vatkaa turhaan, ettei taikina sitkisty.
Levitä taikina pienelle pellille leivinpaperin päälle. Paista 10-20 minuuttia haluamasi kypsyyden mukaan.

Jäähtyneen kakun voit leikata paloiksi tai koristella levynä esim. tomusokerilla, sulatetulla suklaalla tai tarjota kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. Pieniksi paloiksi pilkottua suklaakakkua voit käyttää myös jälkiruokien raaka-aineena.

10 kommenttia:

  1. Nam! Pakko lähteä suklaan ostoon!

    Mies ei tuo enää "leivontasuklaata" kun kuulema kymmenen levyä kaapista viikossa häipyy:D

    Tunnustan olevani riippuvainen taloussuklaasta...

    VastaaPoista
  2. Mitä sitä hyvää reseptiä vaihtamaan. Tämä kuulostaa ihanalta.

    VastaaPoista
  3. Nam, herkullinen respti ja helppo.. kiitos tästä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos otankin reseptin talteen..
    Arvaas on se kumma kun ennen kartoin suklaakakkuja siis en tykännyt ollenkaan ja mitens nyt on.. kun olen alkanut himoita suklaakakkuja ihan hirmusti... ja minusta tuntuisi et haluaisin hiven semmoisen kostean ja sit oikein sellaisen suklaisen tumman kaakun..ja kermavaahtoa, niin ja nyt tuli selittäessä mieleen, et jos olisin nuorempi toi mun intohomoni suklaakakkuun voisi olla merkki raskaudesta, mutta eipä ole...ja mun lapseni on jo aikuisia...joten mummohan minä..
    No niin leikkiä taas...mutta tumma suklaakakku on niin ihanaa ja miniän luona oikeestaan sain siihen kipinän, joten teenkin tuota kakkua sinun ohjeen mukaan... kaunis kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos reseptistä, tätä voisi kokeilla sen toisen mutakakun tilalle vaikka se onkin meidän perheen suosikki. Mutta vaihtelua joskus kaipaa.

    VastaaPoista
  6. Minäkin teen tätä seuraavan kerran, kun mietin jotain leipomista. Tai vasta raparperileivonnaisen jälkeen; raparperit odottavat pöydällä.

    VastaaPoista
  7. Hyvä ja helppo ohje kakunnälkäisille - pitääkin harkita Orvokinpäiväksi...
    Hyvä on valita sellaista, minkä tietää varmasti onnistuvan, kun on kiirettä muutenkin juhliin.

    VastaaPoista
  8. Kiva kakkuohje. Olisin kokeillut tätä, mutta eipä ollut suklaata kotona. Aiemmin varasin pariakin laatua suklaata, mutta minne lie hävinnyt kaapista.

    Onnellista koulujen päättämisjuhlia koko perheelle ja erityisonnittelut ylioppilaalle. Sateesta huolimatta olkoon päivä valoisa.

    VastaaPoista
  9. Kiitos ohjeesta. Just tanaan mietin, etta minkalaisen pohjan teen kun Oskarilla on synttarit ensviikolla:) Teen taman ja siihen sitten kuorrutuksen ja nompparelleja:)

    VastaaPoista
  10. Kiitos Sirkku ohjeesta. Valmistin eilen suklaakakun Sirkun ohjeen mukaan. Paistoin sen kuivaksi, ehkä liian kuivaksi ja tein paksumman, mitä hän oli tehnyt. Toisaalta tämän olisi voinut laittaa pellille myös kääretorttutaikinan tavoin. Kuva blogissani.

    VastaaPoista