perjantai 12. lokakuuta 2012

Kahvinkorvikkeen keittoon

Muutamassa blogissa ja lehtijutuissa olen viime aikoina törmännyt useasti pakurikääpää koskeviin juttuihin ja uutisiin.
Asia alkoi minua kiinnostaa, koska pakurikäävän positiivisista vaikutuksista on selkeää näyttöä jo ammoisista ajoista lähtien. Pakurikääpää on aikaisemmin paljon käytetty kansanlääkinnässä ja sota-aikoina pakurikääpäjauhetta käytettiin kahvin korvikkeena.

Koska pakurikäävän löytyminen koivikoista on lähes onnenkauppaa (arvioidaan, että kääpäkoivuja on yksi 15 000 tervettä koivua kohti), päätin tilata tuotetta valmiina, ilman metsissä rämpimistä ja työlästä kuivattelua ja jauhamista.
http://petajanvoima.fi/    Linkin takaa löytyy suomalainen yritys, josta pakurikääpää voi tilata. Mainittakoon, että yrityksen sivuilta löytyy myös ohjeet, jos joku pohjois-suomalainen metsänomistaja haluaa myydä heille pakurikääpää. Jos tuote saa lisääntyvää huomiota ulkomaillakin, on pienellä yrityksellä kohta raaka-aineen hankinnassa ongelmia.

Sen lisäksi, että olen innoissani upeasta luonnon tuotteesta, olen otettu, että Suomesta löytyy Petäjän Voiman kaltaisia yrityksiä, jotka tekevät intohimoista työtä suomalaisuuden hyväksi ja Suomen luonnon rikkauksien saattamiseksi kaikkien ulottuville.

Jos innostut tilaamaan tuotetta, varaudu pieneen odotteluun tuotteen toimituksessa. Tilaukseni mukana tulleessa saatekirjeessä kerrottiin, että pakurikäävän saaman medianäkyvyyden jälkeen yrityksen tilausmäärät ovat lisääntyneet roimasti.
Onnittelut Petäjän Voimalle ja sen työntekijöille! Toivotan yrityksellenne menestystä ja hyviä kääpävuosia.

4 kommenttia:

 1. En juo ees kahvia, vaan teetä. Teetäkin saan omalta kasvimaalta mintunlehtienym. muodossa, tosin kaipaan kylklä mustaa teetä ja sen teeiiniä. Jos en saa, niin pää tulee kipeäksi eli olen tottunut tähän huumeeseen kahvin sijaan.

  VastaaPoista
 2. Jos en itse tätä pakuria löydä, voin tukea tilaamalla suomalaista yritystä. Hienoa Sirkku! Sinulta saa aina hyviä vinkkejä:)

  VastaaPoista
 3. Hienoa! Suomalaista luonnontuotetta parhaimmillaan tuo pakuri!

  VastaaPoista
 4. Minä olen reilun vuoden verran käyttänyt pakuria päivittäin. Aamukahviin laitan lusikallisen pakurimurua kahvinporojen sekaan. Toisinaan juon pakuria myös iltateessä. Mahtavaa että sinäkin innostuit!

  VastaaPoista