sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Mummolan avain

Kaisa pääsi eilen Pikkuveljen ja tämän Vaimon kanssa kennelkäynnille ja sen jälkeen Kaisa on kulkenut kuin toisessa maailmassa. Siinä maailmassa on vain koiria, koiria ja koiria. Isi oli koko viime yön töissä ja Kaisa pääsi viereeni nukkumaan ja yöllä kuulin muutamankin kerran onnelliseen hyrinään, kun tyttö selvästikin unissaan silitteli ja hoiti suloisia koiria.
Illansuussa Pikkuveli palautti kotiin hyvin syötetyn, onnellisen, koirankuvia silmissään näkevän tytön. Sitten hän havahtui kahvimukinsa äärellä ja irroitti avainnipustaan yhden avaimen ja ojensi sen minulle.
Tuo avain on nyt minun Ahdin tilalta (http://www.ahdintila.fi/) ostamassani avainketjussa ja se avain on tavallaan tämänhetkisten tuntojen symboli: mummolan talon avain.

Kun pitelen sitä avainta kädessäni, kiitän Taivaan Isää  isästäni ja äidistäni, jotka ovat koko elämänsä ajan tehneet työtä sen eteen, että se avain on nyt olemassa. Ilman äitini ja isäni uurastusta ja monesta asiasta kieltäytymistä ei mummolan taloja olisi pystyssä, eikä Papan metsissä humisisi ainutkaan puu.
Ilman Kuopion Veljen uurastusta ei humisisi moni muukaan puu Papan metsissä.
Kun katselen tuota avainta, mieleni täyttää syvä kiitollisuus ja lämpö kaikkea sitä kohtaan, mitä elämässäni on ollut ja mitä tulevat päivät tuovat tullessaan.

Mummolan talo on valmiina meitä varten. Mummolle selvästikin tuotti vaivasta huolimatta suurta mielihyvää laittaa huoneet valmiiksi, ostaa ruokaa ja hankkia vielä uusi grillikin käyttöömme. Lisäksi hän on pyytänyt kolme "kyytimiestä" autoineen hakemaan meidät maanantai-iltana Kangasniemen linja-autoasemalta. Tätini on luvannut, että saamme kauppareissuille lainata hänen autoaan. Matkarahat järjestyi ja toinen tätini on luvannut antaa meille perunoita niin paljon kuin jaksamme syödä. Uskon, että kaikki muutkin asiat järjestyvät sitä mukaa, kun ne tulevat ajankohtaisiksi.
Kiitos teille lämpimistä toivotuksistanne. Muutama sana kommentissa on kuin seisoisimme nokitusten, katselisin sinua, ojentaisimme kätemme tervehdykseen ja sitten halaisimme.
Vaikka et kommenttia jostakin syystä kirjoittaisikaan, et tänne asti luettuasi välty kesähalaukselta:
ojennan sinulle ensin sylin täydeltä violetin värisiä syreenejä ja toiseen käteen pienen kimpun kieloja. Otan sinua kaulasta kiinni ja kukkien tuoksun keskeltä halaan ja toivotan Sinun kesääsi rauhaa, hyvää oloa, enkeliä mukaan jokaiselle askeleelle ja Jumalan lempeää puhetta.
Ei unohdeta, että joka ainoa hetki hengittää on tätä kallista elämän lahjaa. Nyt se elämän lahja on hyvin kaunis ja tuoksuva.

17 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa kesää teille siellä maalla!

  VastaaPoista
 2. Oikein mukaavaa kesälomaa mummolaan koko poppoolle.

  VastaaPoista
 3. Tuoksuissa: Sireeneiden ja kielojen tuoksuihin tervemenoa. Mungu awabariki! = Jumala siunatkoon teitä

  VastaaPoista
 4. Oikein onnellista ja kaunista kesää teille!

  VastaaPoista
 5. Oikein hyvää lomaa koko perheelle!

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea ja riemua tulevaan lomareissuun mummolaan!
  Kiitos halauksista ja tuoksuvista kukkasista.
  t. Anitta Haagasta

  VastaaPoista
 7. kiitos,kauniista sanoistasi <3
  ja halauksia ihanalle Kaisalle,äitini kaimalle :)

  VastaaPoista
 8. Onnellista oloa mummolassa, tulevaan kotiinne. On varmaan ihana odottaa muuttoa, kun se päivä päivältä, kuukausi kuukaudelta lähestyy.
  Oikein hyvää ja riemukasta kesää!

  VastaaPoista
 9. Löysit hyvät sanat meille lukijoillesi ja ystävillesi. Siunattua kesää teillekin.

  VastaaPoista
 10. Hyvää lomaa teille! Kelit ainakin on mitä parhaimmat!

  VastaaPoista
 11. Onnea ja siunausta matkaan! Kiitos sanoista ja halauksesta, talletan ne sydämeeni!
  Terv. Äiti tytärten

  VastaaPoista
 12. Siunattua lomaa teille sinne mummilaan :) Ja kiitos kesäisen tuoksivista halauksista :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos lämpöisestä halauksistasi ja kaikista ihanista toivotuksistasi. Otan ne ilolla ja kiitollisuudella vastaan ja toivotan mitä ihaninta kesää sinulle ja kaikille läheisillesi ja toki halaan ja rutistan, sinä ihanainen!

  VastaaPoista
 14. Voi kun osaisikin luottaa että asiat järjestyvät! Meillä asuntoasiat pahasti kesken ja tuntuu että mikään ei liiku. Silloin on niin vaikea minun heikolla uskollani luottaa että Taivaan Isällä on jokin suunnitelma, jota en vain vielä näe

  -Aada

  VastaaPoista
 15. Oikein ihanaa lomaa teille sinne mummolaan!

  Viimeinen kappaleesi sai kyyneleet tulvimaan silmiini. Koko aamun niitä olin pidätellyt ja ajatellut että ajatukseni jääköön unholaan etten puhkea itkuun. Mutta nyt tuumin että samapa tässä on turista nyt kaikki murheet kerralla kun hanat aukesi :)

  Leppis

  VastaaPoista
 16. Mukavaa, lämpöistä, turvallista ja iloista kesää koko poppoolle :)

  VastaaPoista