keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Paljon töitä

Yövuorojen lomassa on lähes turha tulla blogiin haahuilemaan, kun alkeellinenkin kielellinen ilmaisu on työn takana ja tuotos vähintäinkin kyseenalaista.
Viime yö oli seitsemäs työyö ja aamupuolella yötä olimme yökkökollegan kanssa jo täysin peräänkatsottavia ja sananlöytämisen vaikeus ilmeistä. Yökkökaveri sanoi lähtevänsä laittamaan "kertakäyttöpuuroa" aamukierron päätteeksi, kun tarkoitti pikapuuroa. Hississä seisoimme pitkän tovin ja ihmettelimme, miksi hissi ei liiku. Eihän hissi lähde itsestään liikkeelle. Kun yökkökaveri soittaa ja pyytää avuksi kakkososastolle, minä menen viitoselle. Ja kun työvuoron lopuksi yrittää kirjata koneelle yön tapahtumia, muistaa vain vaipan sieltä, toisen täältä. Sitten soitetaan kollegalle ja kysytään, "kenelläs ne kakat nyt olikaan"... On hyvä, että yötyökaveri on huumorin suhteen samalla aaltopituudella.

Töitä minulla on viime aikoina ollut enemmän kuin koskaan. Tavallaan on kyseessä loppurutistus, sillä heinäkuun alkupäiville on merkitty näillä näkymin viimeiset työvuorot Helsingissä. Muuttopäivä on vielä avoin, mutta toivon sen olevan heinäkuun loppupuolella.
Anne-Marihan on jo kangasniemeläinen ja asuu taloa sydämensä kyllyydestä. Sydämen kyllyyttä, sisua ja voimia tarvitaankin, sillä linja-autovuorojen harveneminen tarkoittaa hänelle 30 kilometrin pyöräilyä useimpina työpäivinä.

Kaisa oli pääsiäisloman talolla ja erittäin vastahakoisesti hän tuli sieltä takaisin kaupunkiin. Kaisaa vähän lohdutti, kun lupasin, että hän saa muuttaa talolle jo heti koulun loputtua kesäkuun alussa. Kaisa vielä varmisti, että saako hän myös viedä kaikki tavaransa jo silloin. Varmaan epäili, että kuitenkin sitten pakottavat vielä takaisin kaupunkiin, jos tänne jää vielä hänen tavaroitaan.

Kaisan monivuotinen toive ja iltarukousten aihe, oma koira, on toteutunut. Talolla odottaa Kerry eli Keri, joka on jo nyt nimetty Kaisan koiraksi, vaikka Anne-Marin hoivissa siellä onkin.

Kuopion Veljen kanssa pohdiskelimme eilen puhelimessa polttopuutalkoiden ajankohtaa. Ensi talven polttopuunkulutus on moninkertainen tähän talveen verrattuna. Tämän talven talo on lämmitetty pääasiassa sähköllä, mutta vastaisuudessa puiden mättäminen uuniin tarkoittaa suuria rahansäästöjä.

Koiratarhan laajennus on myös tämän kevään ohjelmassa. Kanalan pohtimisen jätämme varmaan suosiolla tulevaisuuteen. Mitään suurempia remonttihommia ei ole muuton myötä edessä. Minulle on pääasia, että selvitämme täältä kunnialla yhdeksän hengen muuttokuorman katon alle talolle ja saamme kaupunkikodin tyhjennettyä. Kaupunkiin jäävän lähihoitajapojan asuntoasia on vielä auki, mutta toinen täällä asuneista isoista pojista muutti pääsiäisviikolla omaan huusholliin.

Kaikki muuttoon liittyvät asiat ovat hoituneet yksi kerrallaan ja oikeaan aikaan. Suhtaudun luottavaisin mielin, että myös loputkin asiat järjestyvät parhain päin. Hyvin tyytyväinen olen tällä hetkellä siitä, että kaikki muuttajat ovat hyvillä mielin lähdössä ja kukaan lapsista ei koe asiaa vastenmieliseksi. Sen kyllä olen vähitellen havainnut, että Helsinkiin jäävät ovat jo silloin tällöin ilmaisseet kaihoja tunteitaan sen suhteen, että välimatkamme on ensi syksynä melkein 300 kilometriä. Meidän iloksi se varmaan tarkoittaa usein pistäytyviä vieraita viikonloppuisin ja loma-aikoina.

Viimeiset viikot Helsingissä hujahtavat vauhdilla. Sen havaitseminen on saanut aikaan muun muassa sen, että kuviksi tallentuu taloja ja raitiovaunukiskoja, työpaikan kiviaitaa ja kotikulmien lapsia. Ja joka päivä joku mainitsee: "sitten kun ollaan talolla, niin..."

10 kommenttia:

 1. No mitäs sille naapurin papalle tapahtuu? Pääseekö muuttokuormaan?

  Kaima

  VastaaPoista
 2. Kyllä siinä varmaan on monenmoista muutosta kun alatte sinne talollenne tavaroita muuttamaan. On ihanaa että mukaan lähtevät lapsetkin ovat asiassa mukana eikä kukaan asetu poikkiteloin muutosta.
  Oikein hyvää loppuaikaa kaupunki asumiseenne.

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa vain tänne Savoon!

  VastaaPoista
 4. Minäkin ajattelin, että miten naapurin pappa muuttoon suhtautuu. Varmaan on haikea mieli. Ajelimme Kangasniemen kautta Imatralle kuukausi sitten ja ajattelin niillä main teidän muuttoanne - luullakseni huristeltiin myös tulevan kotinne ohi. Hyvää kevättä, voimia loppurutistukseen!
  Riitta

  VastaaPoista
 5. Voimia töihin ja pakkaamisiin ja muuttotouhuihin. Paljon on monenlaista edessä. ja paljon jää jälkeen: muistot Helsingin vuosista ja monet sellaiset asiat, jotka eivät toteudu Kangasniemellä. Siellä on taas puolestaan toisenlaiset ilot.
  Hyvän Jumalan siunausta eloonne ja oloonne.

  VastaaPoista
 6. Onpa teillä nyt jännät ajat. Onko kenelläkään perheessänne maha kipeä tilanteen takia niin kuin minulla?
  teillä on kylllä varmaan kaikki seikat otettu huomioon ja suunnitteilla ja järjestyksessä niin hyvin, ettei stressiä ole. Tosin ihanankin asia voi olla paineen aihe aikansa. Mitenkähän mies pärjää ilman bussinajoa? Vai jatkaakohan sitä vielä savossa?

  VastaaPoista
 7. Ihanan jännittävää lukea teidän muutosta! Ei mene enää kauaa, että pääsette elämään unelmaanne. Jaksamista niin työhön kuin muuttoonkin.

  VastaaPoista
 8. Paljon voimia viimeisiin rutistuksiin!

  VastaaPoista
 9. ihanaa,kun tulette lähemmäs <3

  VastaaPoista