torstai 27. kesäkuuta 2019

Älä kadehdi toisen iloja jos et tiedä hänen suruistaan mitään

Tuota elämänviisautta olen pyöritellyt mielessäni viime viikkoina, kun olen kohdannut ihmisiä - tuttuja ja tuntemattomia ja jutellut heidän kanssaan.

Kyllähän tuon asian tietää, enkä itse koe olevani useinkaan kateellinen toisille (mitä nyt joskus kasvimaasta tai pitkistä halkopinoista), mutta kun asian muistaa, oma myötätunto toista kohtaan asettuu paremmin kohdilleen.

Meillä on myötäsyntyinen taipumus ainakin jossain määrin piilotella vaikeuksiamme ja vastoinkäymisiämme. Joku saattaa olla vakavasti sairastunut ja asiasta tietää hädin tuskin hänen lähipiirinsä. Monen  vauraus ja hyvätuloisuus on usein selkeästi kaikkien nähtävillä. On taitolaji elää vaatimatonta elämää salamiljonäärinä.

"Ja suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa. Sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä." (1.Tim. 6-7)

Toivotan kesäpäiviisi levollista mieltä ja luottamusta Taivaan Isän huolenpitoon - iloissa ja suruissa.


1 kommentti:

  1. Hieno muistutus tämä ja erityisen hieno juttu tyttärestänne Kodin kuvalehdessä. Hienoa, miten hän elää rohkeasti oman näköistään elämää ja puhuu kauniisti lapsuusperheestään.

    VastaaPoista