perjantai 10. kesäkuuta 2011

Jäätelönsyöjän taivas repesi - kotitekoinen jäätelö!

Sillä sipuli - blogissa kerrottiin eilen kotitekoisen jäätelön resepti. Jäätelön mausteena oli raparperimesiangervohillo.
Iltayön pyörittelin ohjeen raaka-aineita mielessäni ja yritin kuvitella jäätelön makua. Olin vakuuttunut, että tästä ohjeesta tulee täydellinen läpimurto. Aamulla, kun kauppa aukesi, oli kiire ostamaan jäätelöaineksia. Tein testiannoksen ja sen kunnollista jäätymistä täällä malttamattomana nyt odottelemme. Jähmettynyt jäätelömassa on jo saanut suurien ja pienien varauksettoman suosion.
Tarvitset vain sähkövatkaimen ja pakastimen. Me aloitimme jäätelömakujen kokeilun vadelmasta.

VADELMAJÄÄTELÖ

600g vadelmia
1 dl sokeria

200g valkosuklaata (Panda)
1 muna
3 keltuaista (valkuaiset voit säästää muuhun ruuanlaittoon)
1 1/2 dl tomusokeria
4 dl kuohukermaa (tuoretta!)
250g mascarponea (juustohyllystä)
2tl vaniljasokeria

Jos käytät ulkolaisia pakastevadelmia, kiehauta vadelmat sokerin ja vesitilkan kanssa. Nosta jäähtymään.
Jos mehua on paljon, valuta vadelmat siivilässä. Pakasta mehu käytettäväksi esim. kiisselin tai vispipuuron tekoon.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Vatkaa kuohukerma ja vaniljasokeri melkein valmiiksi vaahdoksi ja lisää vatkaamisen loppuvaiheessa mascarponejuusto. Nosta seos jääkaappiin.

Kuumenna suuressa kattilassa vettä ja valitse kattilan sisälle sopiva metalliastia (itse käytin höyrykattilan puuro-osaa).
Laita metalliastiaan muna ja kolme keltuaista sekä tomusokeri. Nosta astia vesihauteen päälle niin, että pohja juuri ja juuri koskettaa kuumaa vettä. Vatkaa 7 minuuttia. Nosta metallikulho pöydälle ja jatka vatkaamista vielä reilun minuutin verran.
Lisää vatkaamalla kermaseos ja valkosuklaa.
Lisää vadelmat ja sekoita tasaiseksi.
Laita kansi astian päälle ja laita pakastimeen. Seoksen jäätyminen kestää ainakin 6-7 tuntia.

Seuraavan kokeiluerän pakastan kannellisissa rasioissa. Kylmiön pakastimen mittari näyttää -30 astetta, joten luulisi siellä jäätelön valmistuvan muoviastioissakin.
Seuraavaksi maustamme jäätelön Marianne-rouheella. Seuraava tilaus on pekaanipähkinä-vaahterasiirappi.
Koska valmistusaineet ovat tuhteja, on herkku riittoisaa. Muutamasta ruokalusikallisesta tulee autuas olo.

Ja mitä tämä onkaan tuoreista mansikoista tehtynä...

2 kommenttia:

  1. Nam mikä ohje! Kokeilen tuota parhaillaan vadelmilla ja suklaakeksillä maustettuna, töistä tultuani on sitten valmista. :) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista