torstai 30. kesäkuuta 2011

Hoitomummo nukkuu

Lapsenlapsen vieressä nukuttujen kunnon päiväunien jälkeen voisi alkaa vaikka toinen työpäivä! Jos olisin "virallisempi" hoitaja, mahtaisi olla jonkin verran noloa, jos lapsen äiti tullessaan hakemaan lastaan päivähoidosta, tapaa hoitajatädin goisaamasta hoitolapsensa vierestä. Nyt kun hakija on oma tytär, ei yhtään nolottanut. Oli vain harvinaisen makoisat unet, vaikka samassa huoneessa kolme poikaa pelasi "Pleikkarilla" jääkiekkopeliä ja kaksi isoa tyttöä säksätti omia asioitaan.

Isillä oli sopivasti tänään vapaapäivä, jotta pääsi saattamaan 6-vuotiasta Kaisaa seurakunnan leirille Vuosaareen. Kaisa oli niin varmaa intoa täynnä ensimmäistä leiriään kohtaan, ettemme ollenkaan epäilleet, etteikö hän siellä lauantaihin asti pärjäisi. Kun isi vielä lupasi jäädä sinne täksi päiväksi mukaan, niin asia oli ihan selvä. Jos neljävuotiaat olisivat leirille yöpyjiksi päässeet, olisi joku pikkusisko ollut varmasti jäämässä leirille, mutta joutuu nyt tyytymään vain yhden päivän leireilyyn isin kanssa.

Isi äsken soitti leiritunnelmia. Kaisa oli muiden leirityttöjen kanssa saunassa ja uimassa ja Tirtetta hyppeli sydämensä kyllyydestä suurien, varjoisien puiden alla valtavalla trampoliinilla. Ihanalta kuulosti leirin kokoonpanokin: isi arveli lapsia olevan noin 15 ja aikuisia on mukana ainakin saman verran. Leirin johto on varmojen, kokeneiden ja ammattilaisten ohjaajien käsissä, joten hyvillä mielin saa vanhemmat suoda lapsilleen tuon leiri-ilon. Sanoin isille, että Saara täytyy varmaan riimussa raahata sieltä kotiin. Lähtiessä neljävuotias varmisti minulta, saako varmasti "olla viisi kertaa leirillä".

Toivon pilkahdus paistaa jo pyykkikasaanikin: kaikki juhannuksen reissun pyykit on jo pesty. Aamu kuudesta ilta kymmeneen taukoamatta on pyykkikone saanutkin vääntää. (Taidan haluta mummolaan pesulakoneet. Voisin samalla harrastaa kyläpesulan pyörittämistä ja vanhusten pyykkipalvelua.)

Koska mummolaan on rakkaan serkkuni ansiosta saatu kangaspuut pystyyn ja lointakin taitaa riittää, alan leikkaamaan haaksimiani vanhoja lakanoita matonkuteiksi. Jollei se Maatalouskoululainen joutuisi kouluasiottensa takia käymään välillä kotona, hän varmaan piikoisi mummolassa koko kesän. Mistäs muuten se johtuu, että kun hän on koulussa, mamma ikävöi ja kärvistelee, mutta kun hän pesii mummolassa, ikävä ei vaivaa, vaan tuntuu, että hän on juuri siellä, missä pitääkin.

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä päivältä, helteestä huolimatta.

  VastaaPoista
 2. Oikein ihanalta päivältä kuulostaa kun kerkesit päikkäritkin ottaa.
  Varmasti leirillä on mukavaa.
  Oikein ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Tuli muuten mieleen, että onko teidän lapsilla ollut univaikeuksia? Vai nukkuvatko lapset aina hyvin isossa porukassa? Teoriani hyvin nukkuvista lapsistamme on tämä, vaikka porukkaa ei ole aivan noin isosti..

  VastaaPoista
 4. Jos jollakin isolla on ollut ajoittaisia "univaikeuksia", on johtunut siitä, että kukkuu aamuyön puolelle ja nukkuu sitten niin pitkään kuin nukuttaa... nämä isot siis nukkukoot, miten huvittaa, heidän nukkumisiaan en juuri enää vahtaa. (kärsiköön nahoissaan, jos kouluaikaan tekee tiukkaa).
  Mutta nämä pienemmät, joita saattaa nukkua viisi samassa huoneessa tai neljä olohuoneessa meidän kanssa, niin nämä nukkuvat kuin kuurot possut ja joku haluaa vielä sohvalle yökylään omasta sängystään.
  Esim. eilen aamulla lapsenlapsi tuli 6.15 hoitoon, eikä hänen touhunsa ketään herättänyt.
  Sama teoria pätee yötyötä tekevään isään. Nukkuu olohuoneessa mainiosti niin kauan, kun me pidämme tasaista elämää yllä. Jos kaikki kaikkoaa talosta, mies herää, eikä osaa enää nukkua.
  (tämän kertoi äiti, joka itse nukkui samassa olohuoneessa yhdeksään asti tänä aamuna..)

  VastaaPoista
 5. Samat sanat. Kyllä nukkuminen on ihanaa!

  VastaaPoista
 6. Kyllä täällä hoitotätikin vetelee välillä päikkäreitä ja sanon sitten vanhemmille, että mikä sen mukavampaa kun pääsee työnsä viereen nukkumaan. Mutta meillä onneksi on silloin toi hoitosetä vahtimassa isompia lapsia.

  VastaaPoista