sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Ukkosta mummolassa (ja lisää jäätelöä)

Mies maistoi tekemääni pecanpähkinä-vaahterasiirappijäätelöä ja uhkasi laittaa jäätelökioskin pystyyn ja nimetä sen "Mummon jäätelöksi".
Tämänpäiväisestä jäätelökokeilusta jätin valkosuklaan pois ja maustoin satsin desillä vaahterasiirappia ja kokonaisilla pecanpähkinöillä. Lopputulos on enemmän "jäätelöisempi", koska valkosuklaa tekee jäätelömassasta kiinteämpää. Kääntäen: ilman valkosuklaata jäätelöä tuli kaksi litraa ja se on kuohkeampaa.
Katsotaan, kuinka kauan saatte kuulla jäätelönteosta. Lapsille sanoin, että eikös niin, että nyt ei tarvitse ostaa ollenkaan kaupan jäätelöä. Ja kuinka ollakaan: kaksi kommentoi sanomalla, että "jos se itse tehden tulee halvemmaksi!" Ainakaan tämänpäiväinen annos ei ollut halpaa. Siirapin ja pähkinöiden hinta oli pelkästään lähemmäs 6 euroa.

Soitin Maatalouskoululaiselle mummolaan. Pitivät siellä sadetta ja pelastivat sähkölaitteita ukkoselta riipimällä johtoja irti pistorasioista. Paloautot pörräsivät edes takaisin 13- tiellä. Nettiuutiset kertoivat Etelä-Savossa olleen lukuisia maastopaloja. Eipähän tarvitse mummon ja piikalikan ainakaan tänä iltana kastella puutarhassa. Eikä luvannut Maatalouskoululainen tulla käymään kotona ennen juhannusta. Toinen jalka on siis jo tukevasti Lautakankaan mullassa. Kuopion velikin oli jotakin pyörtähtänyt siellä huseeraamassa, mutta en saanut täyttä tolkkua mitä.

Tirtetan aamuinen kirkkoonlähtö tyssäsi pukeutumisseikkoihin. Kun isi teki lähtöä, Tirtetta vetäisi päälleen eilisen meman, joka oli niin likainen, että äiti sanoi, ettei se päällä pääse edes kotipihaan. Lopullinen tuomio isiltä ja äidiltä kuului, että jos ei laita puhdasta mekkoa päälleen, ei pääse kirkkoon, eikä ulos. Koska tiedossa oli, että pyhäkoulu on kesätauolla, ei Tirtetan kirkkoinnostus ollut ihan suurimmillaan ja niin hän jäi kotiin nököttämään likainen mekko päällään. Kun isosiskot myöhemmin tekivät lähtöä rannalle, sujui mekonvaihtokin jo ripeästi.

Päivänokosista en nyt mainitse yhtään mitään, koska muuten alkaa uskollinen lukijajoukko arvella, että sitä se on suurperheellisen kotiäidin elämä, yhtä jäätelönsyöntiä ja nukkumista. Tämä jonkinsuuntainen laiskottelu johtuu yksinomaan siitä, että mies lomailee ja vaimo perustelee itsensä hemmottelua sellaisella tekosyyllä.

3 kommenttia:

 1. Kyllä pienemmänkin perheen äidin virka on rankkaa työtä, puhumattakaan suurperheen äidin virasta! Kyllä tuollaiset pienet hemmottelu-päiväunet miehen lomaillessa on enempi kuin sallittuja, koska milloin kotiäidillä on esimerkiksi viikkojen kesälomia, niinkuin työssä käyvillä on?

  Kuulostaa aivan ihanita nuo tekemäsi jäätelöt! Pitää kyllä jossain vaiheessa kokeilla.

  VastaaPoista
 2. On tää kommentointi taas hankalaa. Blogger kenkuttelee taas mulle, toivottavasti tulee nyt läpi.
  On mun varmaan pakko kokeilla tuota jäätelöä, kuulostaa niiiiin hyvältä vaikkain suuritöiseltä!
  Täällä ukkonen meni ohi, mutta luojan kiitos satoi kunnolla vettä!

  VastaaPoista
 3. Se jäätelön teko tuntui suuritöiseltä vain eka kerralla. Tänään se tuntui jo helpolta ja pakastin sen suoraan kaupan jäätelön kahden litran rasiaan.

  Me vasta odotellaan ukkosia ja sadetta.

  VastaaPoista