sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Päivän ensimmäinen kahvi

Naapurin rouvan tekstiviesti sai pääni nousemaan tyynyltä. Hän kysyi, olisiko yksi pojista halukas lähtemään kotieläintilalle. Lähtö Kiasman edestä klo 11, mukaan vain metrolippuraha ja uintivehkeet. Kyseinen poika oli halukas lähtemään, koska naapurin poika on suurinpiirtein samanikäinen ja heillä yhteiselo sujuu.

Kahvia keittäessäni kerroin miehelle, että Africa-kahvin, jota suomalaiset pääasiassa juo, hinta maailmanmarkkinapörssissä nousi vuoden sisällä 81%. Eli kunnon kahvitarjousten aika on ainakin toistaiseksi ohi. Ihmiset ovat siirtyneet halvempiin kahvimerkkeihin. Rainbow-kahvia, jota huonolla menestyksellä testasimme  kotioloissa, myytiin toukokuussa saman verran kuin koko viime vuonna yhteensä.
No, meillä tämä tarkoittaa sitä, että pannun pohjalle ei tippoja jätetä.

Kuusivuotias pääsi vuorostaan isin kanssa kirkkoon. Tirtetta heräsi lähtötouhuihin, mutta koska oli nukkunut kellon ympäri, oli oikein suotuisalla mielellä, halasi isiä ja äitiä ja lupasi tuoda "metrokiskalta" pienen karkin myös kirkkoonlähtevälle siskolle. Huonommin nukkuneena olisi parkuun herännyt koko talo.

Sanoin onnelliselle Tirtetalle, että kun menemme mummolaan, näet uuden kotisi ja että se on ihana.

Jatkan hyvän kahvin jälkeen tutuilla tiskeillä, pyykeillä ja ruokamietinnöillä. Puolenpäivän aikaan käyn lämmittämässä naapurin tädille ruokaa ja jaan ensi viikon lääkkeet dosettiin.
Täällä on tunnelma kuin suuren juhlan aattona.

9 kommenttia:

 1. Nyt tuli into keittää kahvia. Nousin jo ennen kukonlaulua tekemään miehelle eväitä töihin; kyllä vaan, aikuinen ihminen osaisi tehdä itsekin, mutta se on mielestäni kiva tapa hemmotella. :) Päiväunet oli pakko ottaa, ja nyt minulla on siis jo toinen aamu tälle päivälle. Kahvi tulisi tarpeeseen... Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Ansku: minäkin teen tämän perheen kaikille miehille eväät töihin. Ilman sitä he lähtisivät apeina. Tulee molemminpuolinen ilo hyvin pienestä asiasta. (amen)
  Onnellista sunnuntaita sinullekin! (kyllä kahvi vaan on hyvää)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa sunnuntaita! :D

  Kupla

  VastaaPoista
 4. Varmasti on odotukset korkealla, varsinkin lapsilla..:))

  t. Irmastiina

  VastaaPoista
 5. Hyvää matkaa, onnellisia päiviä!

  VastaaPoista
 6. Ikimuistoista matkaa koko konkkaronkalle!

  VastaaPoista
 7. Olet sinä kyllä aikas nainen, kun vielä jaksat huolehtia naapureiden hyvinvoinnista. Oman perheesi lisäksi.

  VastaaPoista
 8. Sitä huomaa tulleensa keski-iän kynnykselle, kun päivittelee elintarvikkeiden hinnannousua :) Meillä harrastetaan erään saksalaisketjun kahvia, joka on melkein puolet halvempaa kuin lähikaupassa.

  VastaaPoista
 9. B: Meillä on sen kaupan kahvit vielä kokonaan testaamatta. Kampissa on lähin myymälä, mutta siellä on aina sellaset jonot, että lasten kanssa ei jaksa mennä. Paljon tulisi kyllä säästöä, jos napsisi sieltä halvat tarvikkeet, mitä muutenkin tulee käytettyä.

  KIITOS kaikille ihanista toivotuksista!

  VastaaPoista