perjantai 10. kesäkuuta 2011

Vesipullojenkin kierrätystä

Jäätelön valmistumista puurosta jäätelöksi odotellessamme käväisimme hellepäivän ratoksi Kierrätyskeskuksessa. Heti oven suussa oli houkutteleva laiskanlinna, jossa oli niin ihana istua, että jos ei mukanani olisi ollut kahta eteenpäin pyrkivää lasta, olisin saattanut tehdä kaupat 35:n euron nojatuolista.
Ilmaispuolella ollut laatikollinen virheettömiä kirkkaita juomalaseja jäi vähän mieleeni kaihertamaan. Jollei astiakaappimme notkusi laseista ja eriparisista mukeista, olisin kantanut lasit kotiin.
Tirtetta sai hyvin ihanan hihattoman mekon (1e), jonka pyykkiinlaitosta tuli iso itku. Hän oli muutaman tunnin pihalla mekko päällään ja keräsi sen taskut täyteen aarrekiviä, niin äidin tyly tuomio oli illalla "mekko pesuun".
Lisäksi Tirtetta sai tarralenkkarit (1,50e), jotka osoittautuivatkin "valolenkkareiksi". (Kun jalka tömähtää maahan, kengän sivuilla oleviin koristeisiin syttyy valot.)
Kuusivuotias kantoi ostoskoriin sylillisen eläinleluja ja pinkka Aku Ankan taskukirjoja tuotiin yhdelle pojalle.
Itselleni lankesin ostamaan 0,50 euron vanhan roosan värisen pikeepaidan. Yöpaita maksoi euron ja yhdelle tytölle tuli euron teepaita. Mukana ollut poika löysi shortsit itselleen 50:llä sentillä.

Iltapäivällä naapurin papan kanssa setvittiin lääkelistaa ja minun piti syödä monta mansikkaa, eikä ujostella yhtään. Hyviä olivat ruotsalaiset mansikat.
K-kaupan tuorevastaava kertoi, että bakteerikohun seurauksena kotimaisten vihannesten myynti on lisääntynyt niin hurjasti, että kaupat eivät saa enää riittävästi kaikkia tuotteita myyntiin. Ei siis niin pahaa, ettei jotain hyvääkin.
Huomaan kyllä vältteleväni nyt ulkomaisten tuoretuotteiden ostoa. Ja vihannesten ja hedelmien pesu on selvästi tehostunut.

Miehen tilinauhasta meille selvisi asia, joka oli jossain vaiheessa päässyt unohtumaan. Olimme ajatelleet koko kevään ajan, että miehen kesäloma kestää kesäkuun loppuun asti. Mummolaan menokin oli ajastettu sitä tietoa silmällä pitäen. Tänään sitten totuus valkeni meille, että maanantaina, pyhien jälkeen, pääsee mies takaisin nauttimaan työläiselämästä. Uutisen innoittamana hän kävi varta vasten varikolla hakemassa työvuorolistan ja sai samalla kuulla, että ylitöiden mahdollisuus on hyvin todennäköinen loman jälkeen.
Nyt kyllä tämän päivän keliolosuhteiden perusteella voi päätellä, että mies on kohtuutyytyväinen lomansa ajankohtaan.
Mummolan reissu lyhenee siis armotta muutaman päivän, mutta lopullinen aikataulu lyödään lukkoon alkuviikosta, kun kaikkien osapuolien aikataulut yhdistetään.

Loppuun suurperheen äidin vesipullovinkki: täytä puolen litran muovipulloja vedellä (meillä pullot ovat vanhoja mehupulloja) ja laita pakastimeen. Ulos lähtiessä on kylmä pullo helppo napata mukaan. Jos kuskaat eväsleipiä, laita jäinen pullo leipäpussin kylkeen. Älä kuitenkaan laita hedelmiä jääpullon lähelle, paleltuvat armotta.
Jos reissuun lähdetään kylmälaukkueväiden kanssa ja on tarkoitus ottaa mukaan esim. litran mehutölkkejä, mehut kannattaa pakastaa, niin laukusta säästyy kylmävaraajien tila eväskäyttöön.
Ja muistakaa: kukaan suomalainen ei osta vesipulloa, kuin hätätilassa. Esimerkiksi Helsingin raanavedessä on vain murto-osa niistä bakteereista, jotka löytyvät pullotetusta vedestä. Eli: raanasta saat puhtaampaa vettä, kuin Sveitsin vuoripuroista.

7 kommenttia:

 1. Niinpa, miksi ihmeessa ostaa vetta pullossa, kun sita saa kraanastakin! Meilla ei aina tarvitse edes kraanaa, kun vuoripuroista saa ihanan raikasta vetta. Tosin joku sanoi, ettei se puhdasta ole, kun lampaat laiduntaa vuorilla ja kakkaa joka paikkaan... Vaan mina juon kaiken uhalla, kumminkin ;).

  VastaaPoista
 2. En minäkään ymmärrä miksi vettä pitäisi ostaa pullossa, paitsi tietenkin ulkomailla, missä kraanavedestä saa aika monessa paikassa takuuvarmasti vatsataudin.

  Meilläkin poika laittaa aina mehu- ja vesipullonsa ensin pakkaseen jäähtymään. Itse juon mieluusti kesälämmintä vettä :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin kuskaan vettä mukanani, vanhassa muovipullossa, enkä kyllä myöskään osta vettä, kuin äärimmäisessä hädässä..:)

  T. Irmastiina

  Pitää taas anonyyminä kommetoida, kun muuten ei onnistu..:)

  VastaaPoista
 4. Vettä lorauttelmme mekin pulloon kraanasta ja hyvää on. Eilen join itse varmasti viisi litraa. Pitkä kävelylenkki ystävän kanssa imi omat mehut:) Olin alkuviikolla kirppiksellä ja tein vaatelöytöjä, tyttönen sai pinon hellevaatetta ja jo ensi talveksi kaksi miltei ilmaista talvitakkia, uudenveroisiakin vielä! Itselleni löytyi 3,90e kappalehintaan yleelliset kolme hauskaa nahkalaukkua, sellaista pikkuista kesäkassia, joista yhdelle oli ollut tilauksensa, mutta törsäsin kaikki kolme:) Eräs nainen hypisteli maailman suloisinta hellehamosta....hoin hiljaa mielessäni, että älä ota älä ota...:) ja niinhän se oli mekko pian omassa kainalossa , 3e siitä pulitin ja se ON ihana!
  Vettä ja jäätelöä helteisiin hetkiin! Kotimaisuus sai ansaitun paikan vihannesten osalta ja hyvä niin. Poika kauhisteli uutisen kuullessaan, että hui, kun hän jalkapalloturnauksen ruokailussa oli ottanut lautaselleen ison kasan ituja. Totesi sitten perään, että ne olivat varmaan turkulaisia:)

  Lempeitä hetkiä kesäpäiviinne! On niin mukavaa lueskella kuulumisianne, maistella elämänmenoa mukananne!
  Siunaus levätköön hetkienne yllä!

  VastaaPoista
 5. Aivan oikein, ei mitään pahaa ettei jotain hyvääkin. Kyllä kotimaista kannattaa ostaa nyt vihanneksissa ja muutenkin, ihan vain kannatuksen vuoksi. Suositaan suomalaista. hyviä vinkkejä muutenkin.

  VastaaPoista
 6. Voi kuule Tinttarus, miten tuntuu hyvältä vastaanottaa siunauksen toivotuksia.
  Taivaan Isän Taskuun kaikki kommentoijat ja muut satunnaiset ohikulkijat.

  VastaaPoista
 7. pullotettu vesi on kyllä viho viimeinen juttu,mikähän idea siinäkin lopulta on...
  tuo pakastamis-idea pitää ottaa käytäntöön,kiitos vihjeestä:)

  VastaaPoista