torstai 9. kesäkuuta 2011

Kuka pesee rappusi?

Kaupunkivuokra-asunnossa asumisen ehdottomia plussapuolia on kiinteistön hoitoon liittyvien töiden hoituminen ilman asukkaan toimeliasta panosta. Tarkoittaa käytännössä sitä, että kun maksat vuokrasi ajoissa, joku toinen huolehtii asumasi talon kunnosta, siivoaa rappukäytävät, noukkii roskat pihamaalta ja tulee avaamaan sinulle oven, jos unohdat avaimesi kotiin. Jos tulet yösydännnä puolikuntoisena kotiin ja tyhjennät vatsasi rappukäytävän pitkälle punaiselle matolle, niin viimeistään kahden päivän sisällä joku näkymätön siivoaa jälkesi. Jos purat aggressioitasi ulko-oven panssarilasiin niin voimallisesti, että saat lasin rikottua, niin silloinkaan sinulta ei odoteta mitään anteeksipyyntöä tapahtuneesta, vaan joku tulee ja korjaa lasin. Samaten voit jätehuoneeseen kantaa vaikka suurperheellisten jätesäkillisen vuorokaudessa, niin samalla vuokrarahalla hyväntuuliset roska-autonkuljettajat kuskaavat jätteesi Ämmässuolle. Tietysti jos kaikki muutkin 300 talossa asujaa ajattelee kaikesta samalla tavalla, kopsahtaa joulunpyhien jälkeen postiluukustasi kirje, jossa kerrotaan maaliskuun alussa voimaantulevasta vuokrankorotuksesta. Tavallisin syy vuokrien tarkistukseen on kohonneet huolto- ja korjauskustannukset.

Tänään rappumme asukkaat pääsivät nauttimaan vastavahatusta rappukäytävästä. Vaalea lattiamateriaali vaatii peruspesun ja uuden vahapinnan mielellään kahdesti vuodessa; meidän talossamme on ajateltu pärjätä kesäisellä vahauksella. Tämänpäiväinen ilmanlaatu olikin mitä mainioin lattianvahausurakkaan, koska lattia kuivui hetkessä. Vaikka rappuunmenokielto vahan kuivumisen aikana oli vain tunnin verran, ehti iso lauma ipanoita kyllästyä odotteluun. Varmuuden vuoksi komensin kaikki sisälle tuon tunnin ajaksi, ettei kukaan pissisi housuunsa tai katkoisi jalkaansa pihalla sillä aikaa.

Muutaman vuoden ajan talomme huoltoyhtiönä on ollut Housetek Oy, joka on nuorekkaalla, huolellisella ja palvelualttiilla otteella hoitanut jämäkästi taloyhtiön siivoukset ja huoltotyöt. Jo yrityksen autot ja huoltoajoneuvot poikkeavat edukseen muiden yritysten kulkupeleistä. Vaikka komeilla autoilla ja yhdenmukaisilla, silmäämiellyttävillä työasuilla ei työtä viime kädessä tehdäkään, niin positiivisen yrityskuvan luojana nämä pikkuseikat ovat toimineet erinomaisesti. Kun siihen lisätään reippaasti tervehtivät, ripeästi ja työstään iloisena tekevät ammattilaiset, on yritystä helppo suositella huoltoyhtiöasioitaan pohdiskeleville.
Housetek Oy pitää sisällään paljon muutakin, kuin huoltoyhtiötoimintaa. Suosittelen tutustumaan yrityksen kotisivuihin.
http://www.housetek.fi/

5 kommenttia:

 1. Me pestään, siivotaan, luodaan lumet, korjataan kraanat, avataan ovet avaimet unohtaneille. Oksujen siivouksesta menee lisämaksu taloyhtiölle. :)

  VastaaPoista
 2. Kerrostalossa on omat hyvät puolensa, aivan kuin on omakotitalossakin. Ja hyvällä huoltoyhtiöllä on kyllä suuri merkitys viihtyvyyteen.

  VastaaPoista
 3. Meidänkin taloyhtiön kiinteistöhuoltoa hoitaa Housetek Oy, en voi kyllä kehua heidän panostaan. Työt hoidellaan "vähän sinne päin", esimerkiksi pihalla tehtävät remontit ovat jääneet kesken kun firmalla on kiire hoitaa mm. Omena Hotellien kiinteistöhuoltoa. Firmalla on nähtävästi liikaa keikkaa muualla, kun ei ehditä pitempään olleita pienempiä kohteita hoitaa. Takapihan portaat ovat olleet toista viikkoa suljettuna, vaikka mitään ei ole enää viikkoon tapahtunut (sen huomaa esimerkiksi vesilammikoista portaissa).

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: oletko antanut palautetta suoraan yhtiölle?
  Joskus keskeneräinen työ voi johtua niin yksinkertaisesta asiasta, ettei tilattu tarvike ole tullut ajoissa (esim. meidän talossa odoteltiin jonkin aikaa rappujen ovenedustojen kivilaattoja.)
  Jos ei taloyhtiössä olla tyytyväisiä huoltoyhtiöltä tilattuun työhön (jokaisen talon kanssa tehdään oma sopimus huoltoyhtiön hoidettavana olevista töistä), on syytä heti antaa palautetta ja selvittää, kuuluuko ko. hommat sopimukseen.
  Meidän taloyhtiössä tämä firma on hoitanut sopimuksessa olevat työt kiitettävästi.

  VastaaPoista
 5. Sirkku: Kyllä, olen jättänyt palautetta suoraan Housetekille useastikin. Yleensä sen jälkeen asia hoituu nopeasti (tunnin, parin sisällä) kuntoon kun soittaa työnjohtoon.

  Sattui muuten hassu juttu viime keväänä kun meidän talossa vahattiin rappukäytäviä. Housetek aloitti vahaamisen pari päivää ennen kuin olivat tiedotteissaan ilmoittaneet. Taloyhtiössä majaansa pitävän firman pomo siitä sitten suuttui, ja kutsui poliisit, kun ei päässytkään toimistoonsa lounaan jälkeen kun vahan piti kuivua. Siinä sitten tuli poliisipartioita paikalle kaksin kappalein asiaa selvittelemään. Riidan syy oli siinä, kun alunperin oli ilmoitettu yksi päivä milloin vahausta tehdään, ja kuitenkin työ aloitettiin päivänä milloin sitä ei ollut tarkoitus aloittaa.

  Näistä tapauksista huolimatta Housetek on hoitanut osansa huoltoyhtiönä paremmin, kun vertaa siihen miten huoltotöitä hoidettiin edellisen huoltoyhtiön aikoina.

  VastaaPoista