sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Pedattuja sänkyjä mummolassa

Iloinen mummo soitti tänään mummolasta. Hän selvitti minulle, millaisia sänkyjä oli laitettu mihinkin huoneeseen. Sanoin mummolle, että minulta kyllä loppuu lapset kesken, että saataisiin kaikkiin sänkyihin nukkuja. Sanoin, että suurin tappelu tulee kahden teltan nukkumapaikoista, koska kukaan lapsista ei ole koskaan päässyt moista kokemaan. Siinä jää mummon petaukset mankeloituine lakanoineen odottamaan seuraavaa vieraslaumaa, kun meidän ipanat näkee teltat pystyssä mummolan nurmikolla.

Pesin kylpyhuoneen lattialla sellaisen maton, jota äitini olisi sanonut "akantappokoneeksi". Ennenvanhaan tupamme lattialla oli niin pitkiä mattoja, että kun niitä kahdestaan ulkona puisteli, sai huutaa, että toinen maton toiseen päähän kuuli. Niitä mattoja äitini haukkui "akantappokoneiksi".
Tämänpäiväinen matto ei ollut pitkä, vaan suuri; ainakin 250X300. Se piti jättää rullalle kylpyhuoneen nurkkaan valumaan, ennenkuin sen jaksoi kantaa parvekkeelle tangon päälle kuivumaan. Kaksi isoa, skrodea tyttöä taisteli kanssani sen sinne roikkumaan. Nyt tietysti olisi kiva, että sade lakkaisi ja matto kuivuisi ennen torstaita.

Keväisestä kierrätystapahtumasta ilmaistorilta sain aivan ihanan valkovihreäruudukkaisen puuvillapöytäliinan hapsuineen, päivineen. Näin sen heti sieluni silmillä mummolan takakuistin pöydällä. Lisäksi sain kaksi valkoista pöytäliinaa ja nyt silittelin niitä valmiiksi. Pääsevät mummolassa vielä mankeliin.

Vanhin tytär soitti, että oli saanut kahden päivän työkeikan tällä kertaa "hevon kuusesta". Sinne on niin pitkä matka, että lapsenlapsi saapuu tillittämään mummoaan huomenaamulla kello 6.15.
Lapsenlapsi on potenut ihan kamalaa silmäkorvakeuhkokurkkutautia ja joka paikkaa on lääkitty eri lääkkeellä. Mummon riepula pääsee huomenna mummon hoiviin. Lääkkeistä tulikin mieleeni, että heti huomenissa täytyy varustaa matka-apteekki valmiiksi. Tarvitsee ostaa vielä aloeverageeliä hyttysten pistoihin, matkapahoinvointilääkettä, viisi metriä laastaria, Ibumaxia ja kortisonivoidetta. Kotoa löytyy nestemäinen kipulääke pieniä varten ja Ventoline.
Mummolan mailla ei ole kuunaan nähty käärmeitä. Siitä olemme aina olleet hyvin tyytyväisiä. Huoletta voi metsässä kipostella paljain jaloin, jos ei isoja kusiaisia pelkää. Kyypakkauksesta on kyllä apua silloin, jos joku saa ärhäkän reaktion hyönteisten puremista.
"Offia" ostin ihan huvin vuoksi. Siitä ei kuulema tänä kesänä ole mitään apua.
Kokemus on osoittanut, että jos on kaikki mahdolliset lääkkeet mukana, niitä ei tarvita laisinkaan.

7 kommenttia:

 1. On taas hieno saada perspektiivia asioihin, kun itse tuskailen kahden(!!!) lapsen tavaroiden ja koiran pakkaamisesta.... :D Teilla on hieman eri meininkia!

  Hauskaa reissua! Ja hei, toivottavasti pysyvasta muutosta maalle tulee totta. On taalla sen verran ihanaa elella!

  VastaaPoista
 2. ihanaa puuhastelua teillä edessä...loma maalla on unohtumaton!Ja suuren perheen reissun eteen saa tehä kovasti töitä,kokemusta mullakin monelta vuodelta!Aina niistä on selvitty:)Tuo matka-lääke homma on muuten totta,mitä enemmän varaa,sen vähemmän niillä sitten on käyttöä!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa lomaa mummolaan. Ihanaa päästä maaseudun rauhaan. Minä odottelen sateiden loppumisia myös.. autotalli on notkollaan pestäviä mattoja. Onneksi pesuri hoitaa enimmän työn, mutta voi taas sitä märkien mattojen reuhumista telineelle kuivamaan..

  VastaaPoista
 4. Rentouttavaa lomaa kaikille.

  Kyllä se on niin totta, että teltta vie voiton kaikista muista pedeistä, etenkin jos helteitä pukkaa. Itse nukuin teininä aina teltassa kotipihassa kesät ja nyt sama meininki pojilla. Sateellakin siellä on niin ihanan raikasta.

  VastaaPoista
 5. On tuo mahtava juttu että pääsette koko porukka köymään mummolassa. Saatte samalla vähän tuntumaa siihenkin miten siellä sitten tulevaisuudessa toimitaan isommallakin porukalla. Telttayöt voisi olla hottista täälläkin :)
  Ja ne ohvit ei auta sitten yhtään. Minä ulkoilen lasten kanssa nahkaiset työrukkaset kädessä jottei hyttyset pistele. Jalassa pitää olla kumpparit ja pitkät housut. Että ihan normaalia Suomen kesää :))

  VastaaPoista
 6. Mummolalomat on ihan parhaita!
  Täällä riekkuu neljä 10vuotiasta poitsua , ääntä nopeampia ovat ja juhlistelevat oman 10vuotiaamme synttäriä jälkijunassa ihan yön yli:) Nukkuvat aitassa. Sateenuhka on liian suuri teltan pystytykselle:)
  Iloa päviinne♥ Siu!

  VastaaPoista