perjantai 3. kesäkuuta 2011

Maalaisjuntti Stockmannilla

Olin erehtynyt ostamaan tyttäreltä Stocmannin lahjakortin ja kylillä käydessäni ajattelin muuttaa kortin tavaraksi.
En ole varmaan kolmeen vuoteen käynyt keskustan Stockmannin ruokaosastolla, jota kutsutaan "Herkuksi".
Sitten viime käynnin ruokaosasto oli läpikäynyt remontin ja suurehkon laajennuksen.
Tunsin itseni ihan totaalisen maalaisjuntturaksi siellä ehostettujen rouvien ja kravattikaulaisten herrojen joukossa. Paljon näkyi nuortakin väkeä olevan ja tilojen väljyyden takia näköjään ihmiset uskaltautuivat paikalle jo lastenrattaidenkin kanssa. Ennenhän sinne ei mahtunut kärrien kanssa mihinkään aikaan päivästä.

Joka on paikalla käynyt, ymmärtää, miksi siellä tulee epäuskoinen olo, jos ei ole yksityiskohtainen ostoslista matkassa. Vadelmahillopurkin jätin ostamatta sen takia, etten osannut päättää yli kahdestakymmenestä eri purkista, minkä ottaisin. Kaurahiutaleet jätin ostamatta, koska ne maksoivat huimasti enemmän, kuin lähikaupassamme. Voita en ostanut, koska puoli kiloa Valion voita maksoi 1,20 e enemmän kuin omassa S-marketissamme.
Ostin Vaasan Ruispaloja , banaaneja ja papuja, koska niiden hinta oli suurin piirtein sama, kuin omassa kaupassa. Edes vessapaperia en raskinnut ostaa.
Vielä viimeinen silaus maalaisjunttifiiliksiin. Kassalla huomasin, että kauppakassiksi varaamani Ikean sininen suurehko tavarankantoväline ei oikein istunut ympäristöön. Totesin vain mielessäni, että tuleepa profiiliin osuvasti sopivaa aineistoa blogifaneille jaettavaksi.
Neljän kympin lahjakortista jäi vielä kymppi käyttämättä: en keksinyt mitään ostettavaa.
Jos lomamatkailette Helsingissä ja ette välttämättä halua ostaa papupurkkia kummempaa, kannattaa käydä Stockmannin Herkussa. Jos haluatte saada elintarvikkeita Suomen laajimmista myyntivalikoimista, menkää samaan paikkaan.

5 kommenttia:

 1. Kyllä kauppojen hintojen välillä on eroja ja niitä kannattaa vertailla. Miksi ostaa "hienosta" kaupasta jotain kalliilla, jos "tavis"kaupasta saat saman tuotteen halvemmalla?

  Ainoa asia mikä saa minut joskus (keskimäärin joka kolmas kuukausi) Stockmannin ruokaosastolle täällä Oulussa on se, että sieltä saa erikoisempia ruokatarvikkeita, mitä muissa kaupoissa ei ole.

  VastaaPoista
 2. Mina olen kylla kanssa sen verran hintatietoinen, etten mene ostamaan kalliista kaupasta kalliimmalla samaa minka saan tavan kaupasta halvemmalla.

  VastaaPoista
 3. Olen samaa mieltä, että hintoja kannattaa sen verran seurata, että ei nyt jostakin kaurahiutalepaketista, tai vastaavasta maksa maltaita jos edullisemminkin saa..:))

  VastaaPoista
 4. huh huh ja stockan hullut päivät:)ihan tuntui "sairaalta" se tungos siellä,ja aivan liian hieno paikka oli se herkku-kauppakin;)yleensä ravasin pika pikaa alhaalta ylös ja ylhäältä alas...ja sitä tietä kiireesti ulos ostamatta yhtikäs mitään:)

  VastaaPoista
 5. En ole vuosiin käynyt siellä herkussa. No tulee muutenkin käytyä niin harvoin siellä piäkaupungissa :)

  VastaaPoista