keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Ruikuti-ruikuti

Niinkuin olisin tehnyt suuremmankin urotyön, kun kolme kiloa naudan lihaa muhii kattilassa. Tein taas "saksipaistia". Leikkaan siis keittiösakseilla lihan suikaleiksi tai niinkuin tänään, lastuiksi. Sukkela ruskistaminen kuumalla pannulla ja kattilaan hautumaan. Saa nähdä, mitä syöjät sanovat, kun poikkesin vähän perinteistä ja kaadoin lihojen joukkoon "Chow Mein"- kastikepussin. Tuoksuu ainakin hyvälle.

Söimme miehen kanssa pientä välilounasta, tomaattia ja mozzarellaa (taas uusi laji makutestissä), kun sisälle tulee viisi lasta vuoron perään ja kaikilla sama virsi, mutta eri sävellaji. Jokainen pyysi rahaa! Summien suuruus vaihteli eurosta viiteen euroon. Jos asuisi mummolan mökissä, ei noitakaan ruikutuksia tarvitsisi joka päivä kuulla, kun rahalla ei siellä tee yhtään mitään. Mitähän ne muuten lapset maalla ruinuttaa vanhemmiltaan, jos lähimpään kauppaan on toista peninkulmaa? Kun kuitenkin tuo marinan summa on vakio, asui lapsi missä tahansa, kuinka pienessä perheessä tahansa. Suurperheessä marina vain kertautuu. Mitähän minä olen aikoinaan ruinuttanut vanhemmiltani? Ainakin Lahja-mummolta ruinattiin Aku Ankkojen lukemista ja Muro-keksejä ruokahuoneen kaapista. Jaa, jaa: nyt muistankin! Isältä ruikutettiin koivunlehtipurkkaa! Se oli varmaan jotakin xylitol-keksinnön esiäitiä, koska purkkapaketin päällä oli koivunlehden kuva ja purkka maistui aavistuksen verran koivunlehdille. Isä piilotti purkat tuvan yläkaappiin, äidin juhlakäsilaukkuun, jossa oli punainen silkkivuori. Jos tuli reippaasti yksin saunasta tupaan, sai ottaa yhden purkan. Muussa tilanteessa palkintopurkan ruinaaminen ei onnistunut ja ei kai sitä 60-luvun maalaisipanat mistään ruinanneetkaan.
Ainakaan hyttysistä valittaminen ei auttanut mitään. Niitä oli kesäaikaan joka tapauksessa.

12 kommenttia:

 1. Itsekkin maalaisipanana tiedän, että oltiin kyllä vähempään tyytyväisiä, kuin nykyisin ollaan..:))
  Eikös se kuulu aikuisten näin ruinata..:D

  t. Irmastiina
  ... ja kommentoiminen edelleen tökkii....

  VastaaPoista
 2. Hertsmaleeraa, en määkään kaikesta enää hämmästy mutta että 13. Nyt mää nostan pipaa sulle ja menen nolona nurkkaan häpeemään :D Eipäskun lukemaan sun tekstejäs *tsih* !

  Kupla

  VastaaPoista
 3. Älä mee Kupla nurkkaan, koska mä just vasta löysin sun blogin Viipaleiden kautta ja oon hurjan tyytyväinen, että löytyi lisää kivaa luettavaa.
  (Paljastan salaisuuden, joka nyt ei kyllä varmaankaan enää voi toteutua, koska huominen tuo mun viisariin vuosirenkaan 46: kaksoset olis vielä kiva saada. Katotaan, kuinka moni ottaa tämän tosissaan, mutta sanonpa vain, että totta toinen puoli.)
  Ja: ilahduin kommentistasi joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 4. Harvoin ne täällä maalla ruikuttaa rahaa, tai siis muutamaa euroa. Sitäkin enemmän kärtetään kylille viemistä ja vähän suurempaa rahamäärää :))

  VastaaPoista
 5. Katja: tuohon täytyykin sitten varautua. (henkisesti)

  VastaaPoista
 6. Mm... mamma... se taidan olla mie, joka ne kylille saa kyyditä, mut enpäs kyyditse :D Kerro terkkuja!
  Terevesihin
  siun Mustilialainen Sotiris Niniksesi (tai oikestaan mualiman ihanimman pikkuisen hymypojan...)

  VastaaPoista
 7. Hei tuota koivunlehtipurkkaa olen usein kaivannut, se oli niin hyvää:)Muistan ihan silmissäni miltä paketti näytti ja miltä purkka maistui.....

  VastaaPoista
 8. A-M: oikkuileeko sunkin kommentointi? Siis tuo anonyymi, et sinä. Joku taitaa retostella autokoululla...

  Mammeli: minullekin se purkkapaketti taitaa olla harvoja "tuotepakkauksia" tuolta ajalta, joka on jäänyt niin tarkasti mieleen. (Tietysti vielä Pax-rasia.)

  VastaaPoista
 9. Haahaa, mähän ne jo melkein sain, kaksoset meinaan :) Vatsaultrassa tapasin varsin vitsikkään lääkärin joka totesi että "jaa kaksoset näyttäs olevan ainakin tulossa" ...siis vitsinä. Arvaa sainko sekunninsadasosaisen slaagin siinä hetkessä :D Sekä kauhusta että riemusta siis... *kroonikko vauva-asioissa*

  Kupla

  VastaaPoista
 10. Kupla, sulla on tosi myöteinen elämänasenne! Sulle on melkein kaksosten saamista jo se, että lääkäri leikillään lupaa niiden ultrassa näkyvän!
  Kai sekin on myöteistä ajattelua, että viikon ajan joka kuukausi uskoo kivenkovaan olevansa raskaana.

  VastaaPoista
 11. Mä pidin itteäni ennen hieman hulluhkona, mutta sä muutit sen muotoon positiivinen elämänasenne, tänks! :D ...ja on. Myönteistä se viikkokin *nikkaa*!

  Ja nyt mä vasta luin kirjoituksen johon tämän kommentointini olen aloittanut: mietin oikein mitä lapset meillä ruinaa. Ensin meinasin sanoa että ei mitään, mutta kun oikein muistiani kaivelen niin ne (sukupuolesta ja iästä riippumatta) ruinaa tietynlaisia ruokia, leipomuksia tms. Tai kai sekin on toivomista eikä ruinaamista... Tiedän että vähempilapsisissa perheissä ruinataan kavereita! Meille soittelee epätoivoiset äidit ja isät vähän joka välissä sieltä sun täältä, että tää heidän laps tekee heidät just hulluiks kun vaatii kokoajan kavereita ja kukaan ei ehdi, löytyiskö meiltä. Ja yleensähän löytyy :)

  Kupla

  VastaaPoista
 12. ihanaa...kupla ja sirkku ovat eksyneet toistensa blogeihin!:);)
  ja tuohon ruinaamiseen...meillä maalla ruinataan niitä kolikoita vähän päästä!se taitaa riippua asuinpaikan sijainnista,ku meillä on kaupat nurkan takana,ni sitä rahaaki "Mukamas" tarvitaan...
  Ja niitä kavereita...nyt jo 6/9.stä osaa vaatia pääsyä kaverilleen...

  VastaaPoista