keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Kiva kun meillä on sähköä

Oikein hyvin sain rahat riittämään lapsilisien maksupäivään asti. Eilen illalla laskin taskun pohjalla kilisevät kolikot ja 1,20 oli jäljellä. Tänä aamuna pitikin sitten heti kaupan auettua, klo 7, kipasta hakemaan vessapaperia.
Samalla ostin 10 kiloa kaakaota, koska lähiviikkoina voi olla luvassa karmeita yllätyksiä kaakaon-suklaan suurkuluttajille. Etsikää asia uutisista, minulla on vähän käytännönläheisempiä asioita ajateltavana.
Toivotaan kovasti, että sähkönjakeluasiat saadaan rivakasti kuntoon niillä alueilla, joilla ihmiset alkavat olla tosi pulassa. Selvästi tuossakin asiassa huomaa metsänomistajien valppauden ja huolehtimisen hiukan lepsuneen. Ennen vanhaan kaikilla metsänomistajilla, joiden maita sähkö-tai puhelinlinjat halkoivat, oli kunnia-asia pitää linjojen läheisyydestä puut ja risukot kaukana. Kun tarpeeksi kalliit oppirahat maksetaan, tuohonkin asiaan opitaan uudestaan.
Lapsenlapsi tuossa yrittää sitkeästi ahtaa pientä leikkitaloa kylmiön alalaatikkoon. Taitaa olla selvä merkki, että "on mummo elämässä muutakin lystiä".

Linkin kuvasta löytyy mummolan vanha talo kuvattuna jouluaattona 2009. Vaaleanpunaisista pakkastalvitunnelmista on saatu tänäkin talvena nauttia. Mekin tästä suorimme viemään eskarilaista ja jätämme yöllä töistä kotiutuneen papan  jatkamaan uniaan. Täytyy varmaan piilottaa telkkarin kaukosäätimet; muuten se pappa nousee vaivihkaa katsomaan "Pieni talo preerialla"

http://c-album.com/kuvat/sirkunkotona/201104.jpg

3 kommenttia:

  1. Kiitos tuosta "kaakaohälytyksestä"! Tuli kauppaan lähtö :)

    VastaaPoista
  2. kiitos myös täältä! meillä lapset on kaakaon suurkuluttajia :) Nyt jo tuntuu siltä, että pikkuinen suklaapatukka maksaa aivan liikaa. Yli euron kun joutuu maksamaan muutamasta suupalasta niin vähän on liikaa...
    Mukavaa päivänjatkoa!!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana kuva! Tollasen talon määkin haluan, sitten "isona".

    VastaaPoista