keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Lisää kaakaosta

Katselin pienen K-markettimme kaakaovalikoimia ja silmiini osui Pirkka Kaakaojuomajauhe. Hintaa 2e. Pakkauksen väritys tuo mieleen O`boy- purkin. Piti ostaa ja testata.
Tein vertailutuotteeksi O´boysta samalla annostuksella kylmään maitoon juoman ja maistelimme miehen kanssa.
Pirkka-kaakaossa on 3% enemmän kaakaota, muuten valmistusaineet ovat lähes identtiset.
Mies antoi Pirkalle 99/100 ja O´boylle 100/100. O´boyssa on myös hitunen enemmän suolaa, joka varmaan antaa maulle oman hyvän lisän. Minusta makuero oli näiden välillä niin häviävän pieni, että luultavasti murran O´boyn 20-vuotisen uran perheessämme ja ostan jatkossa Pirkkaa. Pirkka-purkissa oli 500g ja hinta siis 2e. O´boyta on purkissa 450g ja hinta vaihtelee ostopaikan mukaan, yleensä on yli 3,50.
Perheessä, jossa kaakaota eri muodoissaan käytetään parisen kiloa kuukaudessa, alkaa tuollaisilla hintaeroilla olla jo merkitystä.
Pirkka Kaakaojauhe ("perus", tumma, ruuanlaittokaakao) oli yllätyksekseni 8e kilo ja S-marketin vastaava tuote yli 10e kilo.

4 kommenttia:

  1. Osta tännekin kilo kaakaota, myös leivontaan! Täällä kun en pääse kauppaan (ellen mene ja en jaksaisi). Olen nyt rehukasvituotannon tunnilla... meidän pitäisi suunnitella salaojitus paperille :D Varmaan ossaan juu, en!

    VastaaPoista
  2. Meillä ei kaakaota mene vielä yhtään, mutta tulevaisuutta ajatellen hyvä tieto. :)

    Oletko tehnyt enemmänkin näitä vertailuja? Onko niitä täällä blogissa? :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä olen aina ostanut s-marketin kaakaot sen enenpää vertailematta.
    Kivoja nämä vertailut.

    VastaaPoista
  4. Nasba: Jossakin alkupään jutussa viime
    vuoden puolella tein maidonhintavertailun ja laskelman, kuinka paljon on vuosisäästö, jos hintaeroa on vaivaisia senttejä. Olin vähätellyt muutaman sentin hintaeroa, mutta kun maitoa kuluu 14 litraa vuorokaudessa, alkaa 6 senttiä hintaeroa ollakin satasia vuodessa.
    Euroshopperin ketsuppia kehuin jossakin jutussa.
    Se on Maustajan valmistamaa, suomalaista. Hinta Citymarketissa 1e, K-marketissa 1,87. Meillä ei enää kelpaa muu ketsuppi. Sopivasti maustettua, ei liian etikkaista lastenkaan suuhun. Pullonhuuhteluvedet käytän pastakastikkeeseen. Ja voit arvata, että ikinä en osta sitä tuosta lähiK-kaupasta, vaan kävelemme kadun yli cittariin ketsupin takia. (paljoa muuta en enää cittarista raski ostaakaan)

    VastaaPoista