tiistai 16. elokuuta 2011

Samettinen omenasose

Tämä sametinpehmeä omenasose soveltuu hyvin myös vauvan soseeksi puolivuotiaasta lähtien pehmeän koostumuksensa takia.
Meillä tätä syödään kaurapuuron kanssa. Omenapulliin käytetettäessä lisäisin vähän perunajauhoja, koska sose on aika "notkeaa".
Käytä soseeseen sekaisin useampaa lajiketta. Herkullisin sose syntyy happamista ja makeista omenista. Älä käytä tummuneita tai paleltuneita omenia.
Kuori omenat ja poista siemenkodat tarkoin. Viipaloi omenat suureen kattilaan, lorauta pohjalle vähän vettä.
Keitä omenaviipaleita välillä sekoittaen, kunnes alkavat pehmitä. Varo pohjaanpalamista.
Sekoita tehosekoittimella omenat tasaiseksi.
Ota toinen kattila, jonka päälle saat suuren siivilän tukevasti. Painele pyöreän kauhan pohjalla omenasose siivilän läpi.
Tarkista soseen makeus. Tarvittaessa lisää soseeseen sokeria ja sekoita hyvin.
Pakkaa sose parin päivän tarvetta vastaaviin pakasterasioihin ja pakasta jäähtyneenä.
Jääkaapissa säilöntäaineeton omenasose voi säilyä viikon homehtumatta, jos säilytät hillon "puhtaana". (Eli kukaan ei nuoleskele välillä hillolusikkaa.) Takuuvarmasti säilyy myös vauvansoseeksi kelpaavana ainakin kolme päivää.

2 kommenttia:

  1. Tällä ohjeella minäkin olen hilloni keitellyt ja hyvää on tullut.

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä vinkistä!Kokeillaan vauvoille :)

    VastaaPoista