maanantai 5. tammikuuta 2015

Puoli vuotta

Alle puoli vuotta muuttoon.
Alamme kaikki olla jo mieleltämme kangasniemeläisiä. Kangasniemen uutiset ja kuulumiset tuntuu jotenkin läheisemmältä kuin kaikki se hulina, mitä Helsingissä tapahtuu. Kangasniemen tuulia ja sateita seurataan tarkemmin kuin Helsingin säätilaa. Suur-Savon sähkön häiriökarttaa käydään tarkistamassa kun Helsingissä tuulee ja isi kyllästyttää talomme naapurissa asuvan Enon puhelinsoitoillaan, kun haluaa tietää, onko järvestä noussut kalaa tai yöllä paukkunut pakkanen.

Muutaman päivän päästä joulunseudun meillä asustanut Anne-Mari pakkaa koiransa ja kapineensa ja muuttaa kolmeksi kuukaudeksi talolle. Se ei yhtään meidän taloikäväämme helpota - päinvastoin. Ella-koiran puolesta olemme iloisia, että hän pääsee rauhassa juoksentelemaan maita ja mantuja.

Kahdella isolla pojalla on edessä muutto tästä kodista ennen meidän lähtöä. Lähihoitajaopiskelijapojalle olen vinkannut, että kannattaa katsella työpaikkaa, jossa tarjotaan työsuhdeasunto. Hoitoalan töistä ei onneksi ole Helsingin seudulla pulaa, joten työttömäksi jäämistä ei hänen tarvitse pelätä.

Omista töistäni muuton jälkeen en vielä ajattele yhtään mitään. Olen aivan varma, että asioiden järjestelyä ja tavaroiden kanssa ihmettelemistä riittää muutamaksi kuukaudeksi. Jos ja toivottavasti kun kaksi tytöistä aloittaa syksyllä ammattiopinnot Etelä- Savossa, voi meillä olla edessä myös opiskelija-asuntojen etsimistä.

Isin puheissa eläkkeellepääsy ja maallemuutto alkaa myös saada innostuneen jännittyneitä äänensävyjä. Kyllä hän töihin vielä selviää, mutta parin vuoden takainen intohimo bussin kuljettamiseen Helsingin keskustassa alkaa laimeta. Intohimosta ei ole jäljellä enää intoakaan, sanoisinko, että velvollisuudentunto on vielä jäljellä.

Tänään kauppareissulla tuttava kysyi, mitä mahdamme kaivata kaupunkielämästä maallemuuton jälkeen. Sanoin, että oikeastaan en tiedä. Toki aivan varmasti täällä asuvia lukemattomia ystäviä ja tuttavia tulee ikävä, mutta en usko kaipaavani mitään materiaan tai elämän ylellisyyteen liittyvää. Täällä on tottunut siihen, että ruokakauppaostoksia ei tarvitse miettiä niin tarkasti etukäteen, koska jos jotakin unohtuu, kipaiset vain naapuritalosta hakemassa. Maalla ei jokaista unohdusta lähdetä paikkailemaan, joten ostokset täytyy suunnitella ja varmuusvarastoja on opittava pitämään. Mutta ei se seikka saa ikävöimään kaupunkiin, jos joutuu yhden illan elämään ilman maitoa tai suodatinpapereita.

Olen hirmuisen innoissani siitä, että kohta pakataan lapset, kimpsut ja kampsut, etsitään auto alle ja körötellään kullanhohtoiseen maalaisidylliin. Tippaakaan minua ei kauhistuta se työ mikä on puutarhassa edessä tai metsässä taimikoissa. En kanna huolta edes siitä, millä aiomme muuton jälkeen elää. Toimeentulo ja lasten koulupaikat järjestyy, Anne-Mari saa mukavan työ- tai koulupaikan, auto (tai autot)kin löytyy aikanaan ja kaupunkikoti saadaan tyhjennettyä.
Tuletko meille kylään ensi syksynä? Olisi kiva näyttää sinulle taloa ja puutarhaa ja kuinka olemme taloksi asettuneet.

22 kommenttia:

 1. Ihan varmasti tulen kylään, kiitos kutsusta, se oli kauniisti ajateltu. Asioilla on tapana järjestyä ja ihan varmasti toimeentulokin jotakin kautta tulee, hoitoalalla on vielä töitä ja saattaapa maallemuutto saada aikaan vaikka mitä ideoita.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kutsusta, saattaisinpa jopa tulla... ;)

  Se teidän pöytä on nyt viimein meillä ahkerassa käytössä, sain sen ennen joulua maalattua. Tosi hyvä pöytä onkin!

  Sinun täytyy alkaa sitä hierontaa siellä sitten kehittelemään. alat vaikka sellaseksi kiertäväksi hierojaksi. Luulisi maalla ihmisten sellaisesta palvelusta tykkäävän! (Oliko teillä siellä myös kampaaja joku lapsista? Sekin toimisi mahtavasti kiertävänä hommana, tunnen yhden kampaajan joka toimii just sillein.)

  Onko teillä jo aamukampa??

  VastaaPoista
 3. Kyllä kiitos <3 Olen jo pitkään mielessäni kantanutkin sitä, että mahtaako jännittää sielläpäässä jo kovasti! Olen niin innoissani innossanne mukana :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa ihanalta! Suurta siunausta suunnitelmiinne ja mielenkiinnolla seuraan blogiasi. Toivottavasti maalla asuessa työt antavat myöden myös tänne kuulumisia päivittää. :)

  VastaaPoista
 5. Tosi hienoa lukea teidän uusista suunnitelmista ja innostuksesta "uuteen" elämään. Saakoon Isä siunata ihan jokaisen askeleen :)

  VastaaPoista
 6. Noinko lähellä maallemuutto jo! Jännittäviä aikoja edessä, ihan huimaa!! Kyllä asiat järjestyy, työt ja muut, tavalla tai toisella :)

  VastaaPoista
 7. Viime kesänä ajeltiin Kangasniemellä Tampereelle mennessä ja kaunista seutuahan siellä oli. Vahinko kun oli (tietysti) niin kiire, ettemme kerenneet enempää siihen keskustaan tutustua, erikoiset valopylväät jäi mieleen ainakin :) Onnea muuttoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.tehomet.com/ Valaisinpylväiden valmistajasta lisätietoa tässä linkissä. Kyseessä on kangasniemeläinen, maailmanlaajuiseen maineeseen noussut rohkea yritys, jonka tuotannossa on osattu yhdistää kauneus ja alan viimeisin tekniikka.
   Kiitos toivotuksista!

   Poista
 8. Ihanan pulppuileva innostus ja samalla luottamus tulevaan!
  Onnellista tärkeää vuotta koko perheelle!
  -Ulla (jonka kuopuspoika lähti eilen armeijaan,äidillä haikea olo...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidä, Ulla, tiiviisti yhteytttä siihen poikaparkaan. Siellä (armeijassa) ei oikeasti ole kivaa (eikä ole tarkoitettukaan), mutta moni on henkisesti lujilla ja sitä asiaa ei pidä vähätellä. Eli äitien aisteja tarvitaan.
   Armeijan käyneet eivät yhtään tykkää tällaisesta kirjoittelusta, että äidit ovat "nössöjä". Niin ovatkin, mutta sellaisiksi Jumala heidät tarkoitti, jälkeläisistään huolehtiviksi.
   Ja iso hali Ullalle.

   Poista
  2. Kiitos Sirkku ihanasta viestistäsi! Meillä on tämä armeija tuoreessa muistissa kun toiseksi nuorin kotiutui kolme viikkoa sitten.Hänellä meni hienosti (kävi RUK:n) ja tykkäsi olla.Tämän kuopuksen kanssa mulla on tosi tiivis tunneside ja ollaan kyllä jatkuvasti yhteyksissä. Äidin sydän kyllä aina huolehtii....

   Poista
 9. Muutto lähenee ja tunnelma tiivistyy. Miten maltatte pysyä nahoissanne kun keväällä alkaa lumet sulaa.
  Joko juhannuksen vietätte siellä maalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Anitta!
   Olen oikeastaan unohtanut koko juhannuksen! Pitääpä alkaa ensin haaveilemaan juhannuksenvietosta.
   Oikeastaan meillä on jo nyt hyvin malttamaton olo. Ei tarvitse ajatella kuin katoksen lintulaudalla vierailijoita.
   Voi hyvin, ystäväiseni.

   Poista
 10. Jännittävää ja kutkuttavaa odotusta

  VastaaPoista
 11. Siis oikeesti...aattele. Vajaa puol vuotta :).

  Voisin ehkä tullakkin. Ehkä... koska olen epäsosiaalinen introvertti erakko :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäsosiaaliset ihmiset ei kirjoita hyviä blogeja. Tule kameran kanssa.

   Poista
 12. Onpa se muutto jo lähellä! Muistan nuo tunteet itseltäni aikoinaan. Kiitos kutsusta, olisi kiva tavata, jos sillä suunnalla joskus liikkuisimme. Myrskypäivien varalta hyväksi havaittu vinkki: Käyttö- ja vessavettä varastoon jo etukäteen, jos tuuli vinkuu uhkaavasti. Kun menee sähkö, loppuu lämmön lisäksi myös veden tulo...

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaikille kommenteista ja toivotuksista. Jos huomaatte kirjoitteluissani, että jalat alkaa liikaa nousta maasta, vetäkää takaisin.

  VastaaPoista
 14. Minäpä kiskaisen vähän jalkojasi kiinni maanpintaa. kun nytkin kaksi vuorokautta tuli lunta taivaantäydellä ja on motissa omassa mökissä, ei pääse kunnolla jalkaisin liikkeelle, saat odotaa auraajaa ja samaan aikaan puut sisältä loppuu niin ei ole nuru silloin herkässä. Meillä kesti sähköt mutta monet oli ilman sitäkin.
  Kun aikoinaan kehä 3 sisältä tänne maan sydämeen muuttokuorma tuotiin, olin innoissani, mutta intoni loppui lyhyeen, niin monenlaisia vaikeuksia oil edessä. Täällä oli silloin vielä kovin alkeellista elo, toista se on nykyisin, enkä enään takaisin sinne ruuhkasuomeen haluaisikkaan, Muutama vuosi meni opetellessa elämään täällä.
  Mutta, uskon että kohdallanne saatte asiat sujumaan hyvin ja kaikki menee kuin olette suunnitelleetkin. Onnea kaikkeen edssä olevaan-
  ,

  VastaaPoista
 15. Se puol vuotta kiitää niin äkkiä,niin äkkiä <3 tervetuloa tänne Savon mualle ;) Vaikka onhan sitä välimatkaa toki vieläkin,muuton jälkeen,mutta paljo lähempänä olette..Ja varmasti tulen käymään,keinolla millä tahansa.

  VastaaPoista
 16. Tervetuloa keskemmälle Suomea. Me ajamme monia, monia kertoja vuodessa Kangasniemen kautta Juvalle mökille. Aina Kangasniemellä ajattelen, että tänne sinä olet muuttamassa. Jos ja kun aloitat hieromabusineksen, niin tilaan ajan:) En ole vielä koskaan elämässäni käynyt hierojalla, mutta nyt voisin kokeilla. Minun "tietokoneniskani" ja "hiirikäteni" voisi neuvoja tarvitakin.

  Kivaa blogia pidät, olen seurannut tätä aika kauan, mutta en ole kommentoinut. Kerta se on ensimmäinenkin:)

  VastaaPoista
 17. ompa ihanaa että "odotuksessanne" alkaa loppusuora häämöttää! Puolivuotta menee nopeasti!

  VastaaPoista