sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Hyvää iltaa Lautakankaalta!

Päivän pituus Kangasniemellä on hujahtanut jo yli yhdeksän ja puolen tunnin ja se on jo paljon! Vaikka valoisaa aikaa työntekoon on enemmän, tuntuu silti päivät loppuvan kesken ja jotakin täytyy aina jättää huomisellekin.

Uusi painekattila pannuhuoneessa, huomaamatta täyttynyt likakaivo, toisen vessan lattian alkava remontti ja työvuoroja pursuva kalenteri ovat kai ne ensimmäisenä mieleen tulevat kuulumiset. Toki eilen hiihtoloman viettoon saapunut lapsenlapsi on kaikkein parasta. Mummolle ja papalle oli suuri yllätys, miten paljon Melska on varttunut kaikissa asioissa sitten viime tapaamisemme. Lyhyellä joulutapaamisella emme paljoakaan ehtineet tytön kanssa jutella, mutta nyt meillä on kylässä uskomattoman reipas eskarilainen. Varttuminen näkyy selvimmin puheen kehittymisenä oivaltavaksi ja maailman menoa terävästi havinnoivaksi. On ilo keskustella lapsenlapsen kanssa aivan uusista asioista.

Lautakankaan eläimet voivat hyvin. Ainakin yhdelle pupulle syntyy poikasia ihan lähipäivinä. Hautomakonettakin tekisi mieli taas laittaa hurisemaan, kun kevät on tulossa kovaa kyytiä ja tekisi mieli saada enemmän munijoita. Yhdestä tiukasta pakkasjaksosta selvisimme kunnialla ja jos tänä keväänä vielä paukkupakkaset yllättää, tiedämme, mitä se käytännössä tarkoittaa.

Olemme muistelleet, millaista elämä oli kerrostalossa ilman ainoatakaan eläintä. Nyt kun jokaisesta karvalaisesta on tullut hyvin rakkaita, olisi vaikeaa kuvitella elämää ilman kissoja, koiria, kanoja ja kaneja. Eläimet tuovat meille hyvin paljon iloa, niin lapsille kuin aikuisillekin. Pehmeän turkin silittely on hyvin terapeuttista ja alkukankeuden jälkeen myös joka paikassa pyöriviä karvoja on alettu sietää.

Olen viime viikkoina - kun blogi on ollut hiljaa - rukoillut paljon lukijoiden puolesta. Harvan elämä kun kulkee sujuvaa latua ilosta A onnistumiseen B. Elämän haasteellisuus saa aikaan sen, että huomio kiinnittyy tärkeimmistä asioista "elatuksen murheisiin". Tuo termi on ihan raamatullinen ja ymmärrämme jokainen, mitä se tarkoittaa. Aika monella on murheita oikein kasa: ihmissuhdeongelmat, tai ainakin takkuava parisuhde, työasiat, terveys ja taloudelliset huolet. Kun siihen lisätään lasten ongelmat ja läheisen ihmisen kuolema, on monella pää haljeta huoliajatuksista ja niiden vatvomisesta. Siinä tilanteessa ei yhtään helpota, jos joku blogissaan hehkuu, kuinka ihanaa on tehdä lumitöitä ja kerätä munia kanalasta. Sekään ei helpota, jos kehoitetaan heittämään huolet Herran haltuun.

Vaan minäpä kerron, mikä oikeasti helpottaa, kun et jaksa, omat voimat ei riitä ja kaikki tuntuu olevan umpikujassa. Minä itse olen turvautunut siihen jo kauan aikaa ja sellaista vastoinkäymistä ei ole eteeni tullut, ettenkö olisi saanut apua, lohdutusta ja ihan käytännön ohjausta tilanteeseen: kerron Jeesukselle kaikki asiani ja pyydän hänen apuaan ja johdatustaan. Jeesus-nimessä on sellainen voima, että kaikki esteet ja vaikeudet väistyy, kun pyydämme Hänen apuaan.

Jos sinusta tuntuu, että sinulla ei ole enää mitään menetettävää vaikeuksien suossa rämpiessäsi, niin anna Jeesukselle jo vihdoinkin tilaisuus osoittaa, että se, mitä Raamattuun on kirjoitettu, pitää pienintäkin piirtoa myöten paikkansa myös tänä päivänä. Jeesus kuulee sinua, kun sanot Hänelle asiasi ja pyydät apua. Eikä sinun tarvitse sitä sanomista nimittää edes rukoilemiseksi - minä juttelen Jeesukselle asioitani pitkin päivää (joskus yötäkin) ja minusta se on lähinnä sitä juttelua, eikä niinkään rukoilemista.

Älä välitä siitäkään, vaikka joskus aikaisemmin olet kokenut, että nämä "uskovaisten jutut" ei oikein ole sinua varten. Minä koen, että minun täytyy kehottaa sinua siirtämään nämä ajatukset nyt syrjään ja tarttumaan uhkarohkeasti tähän asiaan. Jeesus haluaisi mielellään näyttää, mitä Hänellä olisi varattuna sinua varten, ihan uutena asiana.
Ja minä jatkan tiivistä rukousta sinun puolestasi, että löytäisit rohkeuden tarttua todelliseen elämään lähellä Luojaasi. Nyt olisi uuden aika sinun kohdallasi.


4 kommenttia:

 1. Ihana kuullaa, että kaikki on hienosti! Pupuvauvojakin tulossa♥
  Oikein ihanaa hiihtolomaviikkoa sinne teille kaikille♥

  VastaaPoista
 2. Ihanaa,tavallista arkea siellä elellään :) Ja kiitos myötä-elämisestä ;)

  VastaaPoista
 3. Herra on suuri! Liikutuin poikani valajuhlassa Parolannummella viime viikolla, kun sotilaspappi puhui 1200 alokkaalle ja 4000 läheiselle armosta, taivaasta ja Jeesuksesta! Hän puhui ihananasti siitä, kuinka meidän aikamme täällä maan päällä on rajallinen, mutta kuinka Jeesuksen kautta meillä on vapaa pääsy Taivaan valtakuntaan - ja sitä kohti taivallamme täällä päivä kerrallaan. Lähestykää Jumalaa, niin Hän lähestyy teitä. Koska Jumala on rakkaus, hän ei pakota ketään mihinkään, vaan me saamme valita.Itse valitsin pienenä tyttönä Jeesuksen, ja se on ollut elämäni paras päätös! Siunausta kaikille!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kun jaksat olla mukana. Amen.

  VastaaPoista