keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Ensimmäiset siemenet mullassa

Olin laittanut itselleni tavoitteeksi, että hiihtolomaviikolla on saatava jo tomaatit ja paprikat kasvamaan.
Tänään oli vanhan talon kammari lämminnyt jo sen verran, että uskalsin aloittaa siementen kylvämisen. Hyvien toivotusten saattelemana siellä on nyt kylvettynä muutamaa lajiketta paprikoita ja tomaattia sekä joitakin muita esikasvatettavia kasveja.

Koska siemenpussien tyhjennyttyä tuli tyhjä olo, otin Anne-Marin kaverikseni ja eksyimme totaalisesti Hyötykasviyhdistyksen verkkokauppaan siemenostoksille. Esimerkiksi kirsikka- ja terttutomaatit ovat sellaisia, että niitä voisi olla perheellä kasvamassa lähes rajattomasti. Toinen on pavut, joita ei aikoinaan äitinikään saanut maahan niin paljoa, että sadolla olisi pärjätty seuraavaan kesään.

Koska kasvimaaksi varattua alaa on vajaan hehtaarin verran, aiomme esimerkiksi kauraa ja hernettä laittaa kasvamaan ison alan. Perunaa täytyy kokeilla muutamaa lempilajiketta. Niin- ja onhan minulla odottamassa ne sata valeistutettua mansikantainta.

"Älä jätä huomiseksi, minkä voit tehdä tänään" tuli mieleeni, kun saatuani siemenet multaan minua pyydettiin huomenna töihin 10-tuntiseen työvuoroon. Huomenna ei olisi siemeniä kylvetty ja huomenillalla kotiutuvat helsinginmatkalaisetkin värikkäine matkakertomuksineen.

Nukkukaa hyvin, ystävät! Nautitaan edelleen pienistä asioista.

3 kommenttia:

 1. Onhan sitä niinkin sanottu, että älä tee sitä tänään, minkä voit jättää huomiseksi!

  VastaaPoista
 2. Nyt vihdoin meilläkin on tehty kylvöksiä: Bataatteja, jotka siirretään sitten lämpimällä kasvihuoneeseen ja orvokkeja ainakin ja kukkien taimia. Isot verenpisarat kuolivta talvella ja niin uudet ovat tulossa. Vanhoilla ei ollut juuri lainkaan enää multaa, vain täynnä juuria isot ruukut, kun ne olivat yli kymmenvuotisia eikä mitään tehty niille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas hyvä, että mainitsit tuosta bataatista! Olen joskus pohtinut, miten mahtaa mennä sen kasvatus ja nyt kävin lukemassa. Tokihan tuo täytyy myös kokeilla, kun paljon meilläkin bataattia syödään.

   Poista