perjantai 1. marraskuuta 2019

Älä huoli

Pari päivää sitten huomasin - kotona vapaapäivällä ollessani - että minua stressasi suuri tukku asioita, jotka tuntuivat mielessä ongelmallisilta tai odottivat ratkaisua. Mitään maata mullistavia suuria ongelmia ne eivät olleet, mutta sellaisia mieltä painavia käytännön asioita kuitenkin. Kun olen töissä, siirrän omien asioiden pohtimisen syrjään ja keskityn vain työhön ja hoidettaviin asukkaisiin. Jos työ sujuu ja asukkailla on kaikki hyvin, töissäolo on hyvin rentouttavaa ja mukavaa ja työvuoroista tulee hyvä mieli. Mutta nyt ihan tavalliset arkiasiat tuntuivat painostavilta ja ikäänkuin taakkana niskassa ja oli kuitenkin vapaapäivä.

Hetkessä kuitenkin kaikki muuttui: äkkiä pääni ja ajatukseni näki, kuuli ja ymmärsi Raamatun lauseen "kiitä Herraa minun sieluni äläkä unohda, mitä hyvää Hän on sinulle tehnyt". Tuossa pienessä hetkessä tuo Raamatun paikka avautui minulle ihan uudessa valossa.
- Ole kiitollinen siitä mitä nyt on.
- Vaikka sinulla nyt olisi vaikeaa, muista, kuinka paljon hyvää Herrasi on jo tehnyt.

Noiden kahden asian ymmärtämisen jälkeen minut valtasi varmuus siitä, että myös nämä asiat, mitkä nyt olivat mielenpäällä, järjestyvät kyllä aikanaan. Ja nyt jälkeenpäin tarkasteltuna, ne järjestyivät niin hyvin kuin vain tässä maailmassa voi asiat järjestyä.

Asioista huolehtiminen ja huolen kantaminen on meille joskus ja aika useinkin ominaista. Tai sitten se on vain luonnekysymys. Tosin aika harvoin olen tavannut ihmistä, joka keskusteluissa toteaisi, että hänen elämänsä on kokonaan huolista vapaata.

Tuona päivänä, jolloin kaikki energiani ja toimintakykyni oli keskittynyt vain ratkaisemattomien asioiden pohdiskeluun, nuo avoinna olevat asiat liittyivät vain yhden lapsen hakemisen aikatauluun, toisen lapsen avonaiseen autonostoasiaan, rahojen riittävyyteen ennen tilipäivää ja useampaan sinä päivänä pakollisesti hoidettavan asian aikatauluttamiseen. Eli kukaan ei ollut sairaana eikä hengenvaarassa, mutta sinänsä pienistä kärpäsistä kasvoi mielessäni härkäsiä.

Tänään minulla on jälleen vapaapäivä. Muistan vielä tuon parin päivän takaisen opin ja nyt luotan siihen, että yhden lapsen kotiinpaluulento järjestyy. Oikeastaan kaikki onkin tänään ihan kohdallaan.
Sain hoidettua useamman laskun järjestykseen, kaikki ovat terveitä, kotona on lämmintä, pannuhuoneessa on polttopuita ja vatsassa on hyvä olo, kun sai aamupalaksi paistettuja omien kanojen munia. Ja kahvi oli niin hyvää.

1 kommentti:

  1. Näin on Herra pitää huolen meistä kaikista. emme aina sitä muista.
    Heitetään hänen vahvoille harteilleen kakki huolemme ja kiitetään Jumalaa.. Rauhallista pyhäinpäivää sinulle ja perheellesi

    VastaaPoista