torstai 2. joulukuuta 2010

Koululaisten asioita

Kun eilen vielä ajattelin jotain, tänään ei syntynyt ajatuksen ajatusta. Anoppi oli kylässä ja mies sai sukat syntymäpäivälahjaksi äidiltään. Minä sain kauniin vihreän, silkavan sadan euron setelin. Hmm. Sitten kun illansuussa hain lukiolaispojan uuden jakson kirjat, kokonaista kolme kappaletta ja kassakuitissa luki karvan alle 80e, olin vieläkin kiitollisempi anopin joululahjarahasta. Oikein hyvään tarkoitukseen raha kuitenkin meni.

Maatalouskoululainen odottaa, että lehmä poikisi ja pääsisi kuvaamaan tapahtumaa.
Vatsataudissa viruva neljäsluokkalainen tekee kai paranemista, koska hänen teki mieli mozzarellapizzaa (mistähän se senkin keksi), donitsia ja berliininmunkkia. Pizzaa toin hänelle, muut herkut saavat vielä odottaa.
Viidesluokkalainen soitti hehkutuspuhelun illansuussa. Heillä on yökoulu, nukkuvat luokissaan, olivat Heurekassa ja ostivat hurjasti herkkuja. Viidesluokkalainen on se Ahkera Tyttö, rivakka työläinen, jonka voimilla menee jätesäkit ja painavat kauppakassit ja joka myös alkaa olla täysinoppinut lapsenlikka. Hänellä on harvinainen etuoikeus käydä yksityistä kristillistä koulua. Se olisi luultavasti aika kiven alla ilman sponsoripariskuntaa, jotka ovat joka kuukausi olleet mukana koulumaksussa huomattavalla summalla. Joskus täytyy kertoa tarkemmin tästä harvinaislaatuisesta koulusta, josta mm. Maatalouskoululainen sai peruskoulun päästötodistuksen viime keväänä. Sen lisäksi, että siellä opitaan kaikki opetussuunnitelmassa vaadittavat tiedot ja taidot, se on lapsille kuin toinen koti. Kaikki opetus nojaa Raamatun auktoriteettiin ja siellä on oppilaita monista eri seurakunnista. Koulun ydinajatus on "Rakastakaa toisianne niinkuin Kristuskin on rakastanut teitä". Rakkaus lapsiin on niin konkreettista, että lapsi voi mennä joka päivä kouluun omana itsenään ja jakaa ilonsa ja huolensa muiden kanssa. Sekin luo kivaa tunnelmaa kouluun, kun vanhempana voit koska hyvänsä mennä koululle vaikka tiskaamaan tai siivoamaan. Soisin, että minulla olisi useammin mahdollisuus olla apuna koululla. Kuinka monessa koulussa aamu alkaa aamunavauksella? Lasten lukujärjestyksessä luki syksyllä aamunavauksen kohdalla: "rukous ja ylistys". Aamurukouksessa lapset saavat kertoa omista rukousasioistaan ja niitä muistetaan yhdessä. Ei ihme, ettei  Ahkeraa Tyttöä tarvitse koskaan kouluaamuina kiskoa ylös sängystä tai patistaa kiirehtimään. Hän on joka aamu koululla vähintään puoli tuntia ennen koulun alkua, vaikka joutuu matkustamaan sinne kahdella raitiovaunulla.

Huomenna mentävä kellariin kaivelemaan jouluvalot esille. Kaikki bloginpitäjät kertovat ripustelevansa jouluvaloja. Minäkin sitten huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti