lauantai 31. joulukuuta 2016

Kanipaistilla

Papan kanssa kävimme Anne-Marin luona Erälahdessa. Anne-Mari tarjosi meille leivinuunissa valurautapadassa haudutettua kanipaistia keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kanssa. Juomana oli puolukkamehua. Kaninliha oli mahdollisimman tuoretta: eilisiltaisen teurastuksen jälkeen Anne-Mari oli laittanut lihat yöksi leivinuuniin ja aamulla ruoka oli valmista.

Minä nautiskelin sydämeni kyllyydestä kahden koiran rapsuttelusta: istuin tuvan sohvalla, koira kummallakin kyljellä ja siinä rapsuttelin tyytyväisyydestä yniseviä, suloisuudelle tuoksuvia lemmikkejä pitkän tovin. Sen ajan pappa käytti hiekoittamalla tietä, joka vie Anne-Marin farmille. Tie vie metsän poikki ja on melko mäkinen ja nyt oli lämpötilojen vaihtelut jäädyttäneet tiestä uskomattoman liukkaan. Pappa vei sepelisäkkiä autolla paikanpäälle ja parhaimmassa mäessä pysäytetty auto alkoi liukua takaperin mäkeä alas. Mitäpä siinä pappa muutakaan keksi tehdä kuin asettaa hiekkakauhana olleen Anne-Marin löylykauhan etupyörän alle. Ainakin auto pysähtyi, mutta kauhan pappa otti kotiin korjattavaksi.

Erälahdessa on rentouttavaa käydä, kun siellä hiljaisuus ympäröi kaikkialla. Anne-Mari kertoi, että imurinkin ääni on alkanut kuulua ärsyttävän kovalta.
Kanojen ja loppujen pupujen siirtoa suunnittelemme ja varmaan Anne-Marin seuraavina vapaapäivinä asia taas eteneekin. Kovasti toivomme, että lupaillut pakkassäät eivät yltyisi ihan tulipalopakkasiin. Lisälämmitysten virittely eläinten suojiin ja lämpötilojen seuraaminen on työlästä pitkien pakkasjaksojen aikana. Hyvin selvisimme viime talven hurjimmasta -30 asteen tietämillä liikkuneesta pakkasjaksosta, mutta mielessä oli koko ajan pienoinen huoli, ettei mikään lämmitysjäjestelmästä hajoa. Onneksi meillä on kuitenkin paljon erilaisia sisätiloja kummankin talon puolella, jos tarvitsee tehdä "hätäevakuointeja".


Kiitollisena vuodesta 2016. Uuteen vuoteen käyn ajatuksin, että voisin enemmän jakaa ajastani ja yltäkylläisyydestäni muille.
Sinä, joka tätä nyt luet: Jumala siunatkoon koko elämäsi. Tartu Jumalan lupauksiin entistä päättäväisemmin. Ne lupaukset on luettavissasi Raamatussa.

4 kommenttia:

 1. Tuoretta lahiruokaa! Maistoin kerran kania Maltalla, mutta se oli kait grillattua ja tosi kuivaa. Ajattelinkn etta pataruokana parempaa.
  Hyvaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syödessä ei vain auttanut yhtään ajatella kanitarhassa hyppeleviä suloisia lemmikkejä. Silloin oli pala tarttua kurkkuun. Mutta kaninlihan aromi on todella herkullinen eikä sitä auta pilata liian voimakkaalla maustamisella.
   Hyvää elämän jatkoa sinullekin!

   Poista
 2. Ja nyt - näin sanoo Herra,
  joka sinut loi, Jaakob,
  joka sinut muovasi, Israel:
  - Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut.
  Minä olen sinut nimeltä kutsunut,
  sinä olet minun.
  Kun kuljet vesien halki, minä olen sinun kanssasi,
  kun virtojen poikki, ne eivät tempaa sinua mukaansa,
  kun astut tulen lävitse,
  sinä et pala
  eikä liekki sinua polta.
  Minä, Herra, olen sinun Jumalasi.
  Minä, Israelin Pyhä, olen sinun pelastajasi.
  (Jesaja 43: 1-3) Siunautta vuotta 2017 teille koko perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa siunaava Sanan kohta Pappilanmummolla! Kiitos tästä. Suljen sinut edelleen rukouksiini.

   Poista