perjantai 26. kesäkuuta 2020

Hävikistä herkuksi


Papastakin on kehittynyt jo oivallinen hävikkibongari. Jos kylällä on käyntiä ruokakauppojen avaamisen aikoihin, mahdollisuudet edullisiin löytöihin on suuremmat.

Tänä aamuna työläisten vientireissullaan Pappa oli löytänyt S- marketista päivän tuoretuotteet neljällä eurolla. Ruuanteko muuttuu helpoksi, kun tarvikkeet nähtyäsi tiedät oitis, mitä tänään syödään. Juureksia riittää keiton lisäksi vielä pakastettavaksi.

Herkkusieniä en osta oikeastaan koskaan normaalihinnalla, mutta vokkipannulla on viime aikoina hävikkilöytöjen ansiosta ollut herkkusieniä useasti.

Ruokaostosten suunnittelu ja ruuan valmistus joutuu meillä nyt tiukempaan kuriin. Enää ei kannata ostaa mitään epävarmasti syötäväksi hyödynnettävää sillä ajatuksella, että "syöväthän kanat sitten loput". Maanantaina nimittäin meiltä lähti viimeiset kanat uuteen kotiin ja kauppalistalla lukee "munat". Huojentunut olo on minulla ja Papalla päällimmäisenä - eroitkut niiskutin jo kevättalvella, kun päätöksen kanoista luopumisesta tein. Ehkä tänä syksynä meillä viinimarjoja söisi kanojen sijasta ihmiset.

4 kommenttia:

  1. Hyviä hävikkiruokaostoksia! Nyt teillä pitää muistaa ostaa kananmunia :) Hyvä ratkaisu oli luopua kanoista, kun teillä on päällimmäisin tunne huojennus. Aurinkoisia kesäpäiviä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Huojentuneita olemme. Vähän vaatii vielä totuttelua kaupan munien maku. Kulutus on kyllä romahtanut.

      Poista
  2. Minä jo melkein säikähdin, että pataanko ne kanat menivät...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki saivat tosiaan uuden kodin. Keväällä näköjään helppo löytää kanoille ja kukoille ottajia. Kanalan siivous odottaa viileää tihkusadepäivää. Helteellä turhan rankka ja pölyinen homma.

      Poista