sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Nukkumapäivän lämmin metsä








Kahden yövuoron jälkeen metsäikävä oli jo ehtinyt kasvaa. Heräsin iltapäivällä suloiseen auringonpaisteeseen ja sellaiseen hivelevään lämpöön, ettei ollut uskoa kalenterin kertomaa syyskuun loppua.

Metsästähän ei olisi halunnut ollenkaan lähteä pois. Täysinäinen mustikkaämpäri sai minut kuitenkin hitaasti palaamaan kotiin. Velipojan metsään ei jostain syystä olleet marjanpoimijat vielä löytäneetkään. Puolukoita olisi ollut vaikka kuinka, mutta suuret ja komeat mustikat veivät tällä kertaa voiton.

Vanhin poika löysi Nibu- kissan kanssa minut tutusta marjapaikasta. Valjaissa seikkaileva kissa oli selvästi jännittynyt suuresta metsästä, mutta samalla kovin kiinnostunut tutkimaan ihmeellistä maastoa.

Nämä ruskanväriset syyspäivät kulkevat niin nopeasti ohi, että täytyisi paljon viettää aikaa metsässä ja antaa silmiensä levätä.

Olen alkanut haaveilla metsässä yöpymisestä. Jos en muuta keksi, niin harvennushakkuun jäljiltä metsään jääneistä koivurangoista väsään laavuntapaista. Paikkakin on minulla jo valmiiksi katsottuna. Ja omassa metsässähän saat näperrellä ihan mitä haluat, polttaa montussa nuotiota vaikka yöt läpeensä ja nukkua ihan niin haasteellisissa oloissa kuin ikinä haluat.

 

6 kommenttia:

  1. Ihana postaus ❤ Varmaan saamme joskus vielä yö metsässä-postauksen! Kauniita syyspäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle!
      Luulen, että kun tämä ajatus vain mielessä koko ajan vaivaa, niin en pääse siitä rauhaan, ennenkuin oikeasti kokeilen. Asiallinen makuupussi ja makuualusta täytyy kyllä hankkia- muu tähdellinen kyllä jo olisikin.

      Poista
  2. Minä haluaisin myös nukkua teltassa metsässä, mutta yksin olis kolkkoa, siitä on kauan kun olin pari yötä teltassa yötä silloin vähän nuorempana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla taas kutkuttaa ajatus nimenomaan päästä sinne ihan yksin. Hirvien polku on siinä aika lähellä, että ei siellä ihan yksikseen todennäköisesti tarvitsisi majailla. Ja joka tapauksessa kotipihaan on muutaman minuutin kävelymatka.

      Poista
  3. Minullakin on tuo haave nukkua yö metsässä.Pihalla olen jo nukkunut lokakuussa pari vuotta sitten,mutta metsä olisi vielä upeampi kokemus.Ymmärrän,että yksin se olisi hienoa,mutten taitaisi uskaltaa kuitenkaan,mutta samanhenkisen kaverin kanssa kyllä.

    VastaaPoista
  4. Ihanat kuvat syksyisestä metsästä.

    VastaaPoista