perjantai 12. helmikuuta 2021

Puukuorma kotiin tuotuna



Pakkaset luonnollisesti laittoivat vauhtia polttopuiden kulutukseen. Pappa on viime viikot kaiken kuskaamisilta jäävän luppoajan käyttänyt polttopuiden pilkkomiseen ja kuskaamiseen ja kaatanut vielä lisää puuta.

Eilen menin ensimmäisen kerran viikkoihin käymään yläpihan ladossa ja näkymä oli karu. Ei kalikan kalikkaa ollut polttopuuta näkysällä. No senpä takia Pappa onkin sitten kuskannut kirjaimellisesti hiki päässä puuta alatalleista.

Muistelin, että eräs lähinaapuri on mainostanut tienvarsikylteillä myynnissä olevasta polttopuusta. Mitäpä menemään merta edemmäs kalaan, jos apu olisi noin lähellä.

Soitinpa naapurille ja hän kertoi, että pihassa olisi vapaana kaksi kuutiota satavuotiasta, pystyynkuivunutta mäntyä ja sen hän voisi myydä.

Tänä aamuna naapuri oli pihassa traktorin ja peräkärryn kanssa. Pannuhuoneen ja pääoven läheisyydestä on lyhyt matka siirtää puut sisälle.

Parin tunnin reippailun jälkeen kasa oli korjuussa. Voi tätä tervaskelon tuoksua keittiössä ja takkahuoneessa! Nyt sitten pitäisi raskia polttaa tämä kaunis, vanha puu.

Ehkä motivoidun ensi kesänä jätepuun korjaamiseen hiukan paremmin, kun käy sydämen päälle tällaisen puun nakkeleminen tulen ruuaksi.

2 kommenttia:

  1. Ostopuulla mennään meilläkin lopputalvi. Kesällä ja syksyllä jäi puutyöt vähäiseksi kun piti rempata sitä pojan taloa. 10 kuutiota koivua tuli pihaan. On niin siististi säkeissä ettei edes viety liiteriin, pressu vain päälle suojaksi.
    Mieluummin lämmittää puilla kuin sähköllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kun on kunnon puut, ei tarvitse edes niin paljoa mättää kattilaan ja uuniin.
      Tänään huomasin lämmityskattilaan tulen laitettuani, että muutamalla puulla humahti vesi yli 80-asteiseksi. Vaan kyllä on niin huumaavan ihana tuoksu nyt sisällä talossa, kun tervaspuut tuoksuu leivinuunin päällä ja takan kyljessä. Ja onhan ne halot myös todella kaunista puuta.
      Kyllä se lämmittäminen tulee halvemmaksi ostopuillakin kuin sähköllä.

      Poista