Ainekset: raparperin varsia, vettä, sokeria.
Huuhtele raparperinvarret. Leikkaa raparperit saksilla pieniksi paloiksi astiaan. Mitä enemmän köytät kasvin punaisimpaa osaa, sen kauniimman väristä mehusta tulee. Lisää kiehuvaa vettä niin paljon kuin haluat mehun määräksi. Kun vesi on jäähtynyt, siirrä astia vuorokaudeksi jääkaappiin.
Vuorokauden kuluttua siivilöi raparperinpalat pois. Siirrä mehu kattilaan, lisää haluamasi määrä sokeria ja kiehauta mehu.
Aineosien määrästä riippuu, kuinka tuhtia mehua saat. Mausta riippuen käytä mehu sellaisenaan, laimenna tai käytä kuplaveden mausteena.
Kylmässä mehu säilyy sellaisenaan muutaman päivän. Tarvittaessa pakasta, jollet halua käyttää säilöntäainetta (esim. Atamon).
Itse säilytin mehun lasipulloissa jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti