maanantai 28. maaliskuuta 2011

Viikon kuvassa kesää

http://c-album.com/kuvat/sirkunkotona/201112.jpg
Kuva mummolasta, vanhan tuvan takaa. Tuo elukka on sitten kukkakärpänen, eikä mikään muu pörisijä. Minulle se oli ihan joku kimalainen, mutta Pikkuveli ehti oikasemaan ennen erheen julkaisua.
Uskokaa tai älkää, mutta kukkia ja elukoita mekin vielä nähdään, jos hengissä pysytään kesään asti.

Mahtaa Taivaan Isää joskus harmittaa nämä suurella rakkaudella luomansa ihmiset, joiden ymmärryksen varaan Hän on kuitenkin aika paljon laskenut. Meidän ajatuksenjuoksu kompuroi esimerkiksi sellaisissa asioissa kuin "säätila" tai "vuodenaikojen vaihtelu". Meiltä ihmispoloilta kuluu hurjasti energiaa, kun sureksimme tai ääneen vaikerramme esimerkiksi nyt sellaista ajankohtaista asiaa kuin kevään eteneminen.
Ei ole niin monta vuotta siitä, kun kaikkien etelä-suomalaisten huulilla oli itkuvirsi "talvetkaan ei enää ole kuin ennen vanhaan". Nyt kun Luoja suuressa armossaan ja kärsivällisyydessään on meille suonut oikein talvisodan aikaisen mahtitalven lumineen, pakkasineen ja hitaasti etenevine keväineen, onkin ihminen kääntänyt kelkkansa jalakset tykkänään hellekelien ihannoinnin puolelle.
Taivaan Isä kun nyt vaan hoitaa tämän talviasian tällä kertaa tällä tavalla ja Hänellä on siihen omat vahvat perustelunsa. Ehkä Hän ajatteli, että antaa nyt lasten kerrankin kunnolla hiihtää, luistella ja leikkiä lumileikkejä ja niiden aikuisten, jotka ymmärtävät jotakin hyvän päälle, ihailla talvisia maisemia oikein sydämensä kyllyydestä.
Ehkä Hän ajatteli niinkin, että niillä seuduin, missä viime kesän pitkät kuivat ja sateettomat ajat kypsyttivät upean ja runsaan syksyn sadon, mutta pohjavesi pääsi laskemaan kovin alas, niin talven runsaat lumet sulaessaan korjaavat pohjavesitilanteen ihan luonnollisella tavalla.
Ja hyvänen aika sentään: olisittepa nähneet tänäänkin, kun Taivaan Isä oikein leikitteli säiden kanssa. Meidän neljävuotias sanoi, että "Taivaan Isä remppaa sateen kanssa". Aurinko paistoi täydeltä terältä ja samalla satoi lumipalleroita kuin kylvövakasta olisi heitelty. Jos sitä ennen joku olisi täällä kärsinyt alakulosta, niin sellaista kevätsadetta katsellessa olisi väkisin kääntynyt suu hymyyn. Neljävuotias nauroi ihan ääneen aurinkoa ja sadetta katsellessaan.

Kiitollinen mieli siitä,  mitä meillä on, vaatii selvästikin harjoittelua ja itsekuriakin. On hyvin helppo yhtyä valittelijoiden kuoroon, jos yhdellä kauppareissulla kuulee kuudelta vastaantulijalta marinaa "kurjasta säästä".
Ei se nyt kauhean kurja sää ole siitä kantista katsottuna, että pääsemme suht´koht´ ehjään kotiimme/kouluumme/työpaikkamme ja vielä täysissä pukeissa. Raanasta/kaivosta löytyy vettä ja pistorasiasta  sähköä, jos olet sähkölaskusi maksanut.
Kiitos Taivaan Isälle myös siitä, että hän nimitti pimeyden yöksi. Yö takuuvarmasti hiljentää ainakin tämän marisijamummon.

4 kommenttia:

  1. KIITOS! Hykertelen hymy korvissa täällä sanojesi äärellä! Kikatankin ihan ääneen. Kuin pikkulapsi:)
    Amen, sanon riviesi päätteeksi.
    Kuinka suuresti Jumala onkaan meitä tänäkin talvena siunannut. Omat lapset olivat vielä eilen hiihtämässä ja riemu oli rajaton! MAhtava kauneus ympärillä olemme saaneet herätä uusiin aamuihin ja nukahtaa pimenevän yön turvalliseen syliin. PAljon olisi aihetta kiitokseen! No, minun on ainakin helppo löytää kiitos jokaisesta päivästä, sillä koen , että tänä vuonna joka ikinen päivä on minulle suuri Taivaan Isän lahja, kun saan olla vuorotteluvapaallani. Silti kiitän elokuussa edessä olevasta työstä taas, kun sen aika tulee. KAikilla ei ole työtä ja minä saan tehdä lasten parissa mieluisaa työtä. MArisevien ihmisten pitäisi hetkeksi asettua nälänhädän, sotien, tulvien, kurjuuden keskelle, josko sitten löytyisi se pieni kiitos omaan elämään annetusta.

    TEillä on siellä viisas nelivuotias:) Niinhän se on elämässäkin, että välillä sataa ja paistaa yhtä aikaa. TAivaan Isä remppaa....

    Kiitos sanoistasi Riihipirtillä. Sydämessä sykähti lämmin läikähdys!

    Siunausta päivääsi. Iloitaan ja kiitetään kaikesta, mitä sen osalle on annettu!

    Pst. KUvasi oli niin kaunis värihehkussaan!

    VastaaPoista
  2. Hih, näitä itkuvirsiä säästä taitaa päästäkin vähän liian helpolla. Eihän siinä ole mitään valittamisen aihetta, oikeastaan. ;D Sitä saa mitä tilaa - itse myönnän että toivoinkin sitä kunnollista talvea - ja totta totisesti pyyntööni vastattiin! ;D Ja onhan se kevät tulossa kun korkeuksiin katsoo, aurinko paistaa ja eiköhän nuo kinoksetkin tuosta sula, hiljakseen tai kertarykäyksellä. :) Kesä on täällä alta aikayksikön. ♥

    Me jatketaan pulkkailuja vielä kun kelkka luistaa. :D

    VastaaPoista
  3. Tinttarus: Vuorotteluvapaa on varmaan ihana hengähdys/ajattelutauko työn velvotteisiin.

    Pieni tarkennus kuvasta. Se ei oikeasti ole "minun". Rakas pikkuveljeni toimittaa varastoistaan minulle viikon kuvat.

    P.H. : Lapsia ei ainakaan vielä näytä huolettavan jäät ja lumikinokset..

    VastaaPoista
  4. :-) Monta kertaa on tullut katkaistua ihmisten säämarinat tänä talvena toteamalla että ehdottomasti parempi näin kuin lumeton talvi, ja kertomalla miten paljon lapset säästä nauttivat.

    VastaaPoista