keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kevään ensimmäiset keinumiset

Tirtetta keinuu sitkeästi pihalla, vaikka keinu hädintuskin mahtuu raapimaan lumivallin yli. Vanhin veli kuuluu tuolla juuri huutavan ikkunasta "kepit pois!" Onkohan taas poikalauma viekoiteltu leikkikaveriksi, kun ei tule kylmä eikä nälkä Tirtetalle.
Tirtetta sai eilen prinsessavarustukseensa täydennystä: taikasauvan ja prinsessahanskat! Hanskoissa oikein lukeekin "Princes". Taikasauvalla käytiin koko perhe läpi. Sauvaa huiskittiin kasvojen edessä ja lausuttiin:
"bibedi-babedi-buu! Muutan sinut sammakoksi!" Isin kohdalla taikasauva siirtyi ison vatsan kohdalle ja loitsu muuttui: "bibedi-babedi-buu: taion sinut laihaksi!"
Isi tuli arvatenkin hyvin onnelliseksi tuollaisesta taiasta.

Isillä oli tänään ihan merkkipäivän poikanen: hän on ollut 26 vuotta saman työnantajan palveluksessa, entiseltä nimeltään HKL, nykyiseltä nimeltään Helsingin Bussiliikenne Oy. Työmotivaatio oli erittäin korkealla iltapäivällä töihin lähtiessä. Eilinen päivä miehellä menikin koulunpenkillä, kun vuorossa oli työnantajan laatutakuukoulutus. Ihan mukavaa vaihtelua satunnaiset koulupäivät työhön tuovatkin.
Sitä vain mietin, miten tuskissaan mies mahtaa loppukesällä olla, kun tätä menoa tulee vuotuiset ylityötunnit täyteen kesällä. Yötyö sopii miehelle oikein hyvin, eikä perhekään ole millään tavalla kärsinyt isän oudoista työajoista. Kotona hiljaa puhumista on ainakin opittu vuosien mittaan, kun isi on nukkunut olohuoneessa.

Tirtetta pohdiskeli tänään:
- "Tämäkin on oikeastaan mummola, mutta väärä mummola. Se on oikea mummola, missä Leena-mummo ja Risto-pappa on, koska siellä voi kerätä mansikoita ja marjoja." (Ja Tirtetta pääsee ensimmäisen kerran käymään "oikeassa" mummolassa vasta tänä kesänä.)

Nyt pitää hätistää viimeinen vuoro nakkikeitolle ja rivakkaan tahtiin iltapesuille ja petiin. Päänupissa kello siirtyy aika kituliaasti: nukuttaa illalla ja nukuttaa aamulla. Pakko kuitenkin vielä hakea yöksi piimäpurkki kaupasta. Jos piimää ei ole, taatusti sen mieliteko tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti