torstai 17. maaliskuuta 2011

Kääretorttu täytteellä, joka kerrotaan lapsille vasta syömisen jälkeen

Makeannälkä yllätti. Pakasteesta löytyi rasia "keitetty mansikka sok", äitini ansiosta. Kylmiössä muutama purkillinen puolukka-marja-aroniahilloa ja mansikan tuju makeus on selätetty. Edellisestä täytekakkuilusta oli jäänyt Flora Vispi-purkki. Siitä tehdystä vaahdosta pidän sen takia, että maku on kuin aidossa kermassa, mutta vaahdon olemus on mukavan myötäilevä ja jos leivonnaiset joutuvat odottelemaan syöjiään pöydällä, Florakerman vaahto jaksaa odottaa väsymättä.
Uuni lämpiämään 225 asteeseen.

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljasokeria

Vatkaa ensin huoneenlämpöisiä munia ja lisää sitten sokeri vähitellen. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja sekoita kaapimella taikina turhaa sekoittamista välttäen. Kaada leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin keskitasolla 6-8 minuuttia, kunnes pinta kauniin värinen.
Paistumisen aikana levitä pellin suuruinen leivinpaperi pöydälle. Itse teippaan pienillä teipinpaloilla paperin pöytään, jottei paperi karkaa torttupohjan kippaamisvaiheessa. Ripottele paperin päälle sokeria.
Ennenkuin alat kipata paistunutta pohjaa paperin päälle, häädä mahdolliset lapset ja lemmikit KAUAS. Jos sinulla on taipumus menettää hermosoluja leipomispuuhissa, tämä työvaihe on suurin riski suuttua katsoville lapsille.
Yhdestä kermapurkista riittää sopivasti kahteen torttuun, joten toinen kannattaa tehdä samaan syssyyn.
Kun pohja on jäähtynyt, levitä hillo/ mitä nyt keksitkin käyttää, torttulevylle. Kermavaahto kannattaa levittää levyn keskiosaan, ettei se "tursu"  rullaamisen jälkeen pitkin pöytää.
Pyöritä napakka rulla ja jätä saumapuoli alaspäin paperiin käärittynä tarjottimelle jääkaappiin. Muutaman tunnin "tekeytyminen" tekisi kääretortulle hyvää, käytännössä mahdotonta, vaikkei perheessä olisi ainuttakaan ahmimishäiriöistä.
Gluteenittoman saat kääretortusta käyttämällä pelkkää perunajauhoa/maissitärkkelystä. Silloin lopputulos lähentelee jo unelmatorttua...

Tämän herkun myötä onkin oivallinen hetki toivottaa lämpimästi tervetulleeksi kaikki uudet, lukijasuhteensa virallistuttaneet lukijat, kuin myös muut mieltälämmittävät satunnaiset/ säännölliset lukijat. Vaikka ette kommentoimista harrastaisikaan, bloginpitäjä näkee omista "tilastoistaan", että kävijöitä on ollut. Hurjan kiva höpistä, kun joka päivä joku jaksaa käydä niitä höpinöitä ihmettelemässä.
Terveisiä vain kaikille tutuille ja tuntemattomille, nyt se aurinkokin tuolla paistais, mitäs ruvetaan tekemään?
Lapsena "autettiin kevättä". Taidan mennä kokeilemaan tuonne kävelytien puolelle, kuinka kauan saan huitoa lapion kanssa vedelle juoksu-uria viemäriin, ennenkuin joku tulee kysäsemään, mitä muija oikein puuhaa.

Haa! Jos haluatte lukea, kuinka 17-vuotias kaupunkilaistyttö huseeraa maatalouskoulun traktorinpukilla, tyttäreni blogiin "Minä muutan maalle!" pääsee klikkaamalla tuossa sivussa olevaa otsikkoa.
Tuo traktorihomma ei olisi onnistunut tytön vanhemmilta.

1 kommentti:

  1. Näitä siun juttuja on mukava lueskella, niin kotosasti kerrot. :) ♥

    VastaaPoista