torstai 3. maaliskuuta 2011

Kihlapäivän lounas ravintolassa

Puolilta päivin  jätimme Maatalouskoululaisen lapsenlikaksi ja kuljimme liukkaita varoen naapuritalon perheravintolaan juhlimaan sitä eilen mainostettua kihlajaispäivää.
Veljen Vaimon kassajonoon tietysti asetuimme ja lasten ateriaa tilasimme. Ruokalistallamme oli paneroituja kanapaloja valkosipuli- ja Mc Feast-dippikastikkeella, ranskalaisia ja Tropicana appelsiinimehua. Jälkiruokana jäätelöä kinuskikastikkeella ja kahvia (Veljen Vaimon tarjoamina. Kiitos!)
Kovin romantiikannälkäisiä emme näköjään olleet, meille riitti, että saimme syödä jokaisen suupalan ilman, että kukaan pyörii niskassa tai pöydän alla, eikä kenenkään pyllyä tarvinnut mennä pyyhkimään. Tavallisesti tykkään katsella ikkunasta ulos tai tuijotella (?) muita ihmisiä, mutta nyt tuntui oikein ihanalta keskittyä katselemaan pöydän takana istuvaa miestään ja maistuvaa ruokaa ja juomaa. Yksi asia miehen katselemisessa minua häiritsi ja sen hänelle (jälleen kerran) sanoinkin: tukka pitäisi leikata. Koko talven miehen vastaus on ollut, ettei sitä voi leikata, kun se lämmittää kovilla pakkasilla. Nyt hän vastasi, että tukka täytyy ensin pestä ja sitä ei saa kyniä kokonaan pois. Minä vain niin kovasti tykkään vedellä koneella miesten päät ihan silkosiks. Niitä on sitten kaunis katsella, ei tipu hiki karvain nokasta ja säästyy shampoota. Aion ottaa tämän tukanleikkuuasian uudelleen puheeksi vaikka päiväkahvin jälkeen, jos tilanne on otollinen.
Vuosikaudet mies kävi omalla luottoparturillaan ja vuosikaudet minä ruinasin, josko saisin koneella vedellä hänenkin tukkansa samalla mallilla kuin kuuden pojan. Kun tarpeeksi tiukaksi raha kävi, mieskin myöntyi ja ilahtui sitten, kun laski vuosisäästön: kahden-kolmen kuukauden välein 23e jäi maitorahaksi. Nykyistä parturihintaa emme edes tiedä.

Vielä tuosta Mc Donalds- käynnistä. Mies löysi ateriaan kuuluviksi leluiksi "arkusta" söpöset eväsrasiat. Seuraava yhteinen projektimme onkin varmaan eväsretki Lauttasaaren sillanposkeen katselemaan silakankalastajia.
Irtoaisikohan tukanleikkuulupa, jos ensin tarjoaisi laskiaispullakahvit?

8 kommenttia:

  1. No eipä sitten muuta kuin Hyvää Kihlajaispäivän Jatkoa Teille! =)

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen näiden kahden päät leikannut siileiksi HobbyHallista osamaksulla ostetulla koneella iät ja ajat, ja säästänyt sievoiset summat. Esikoinen halusi parturiin n.15v. alkaen, Kuopus(18v) leikkauttaa edelleen minulla :)
    Mietin juuri tänä aamuna bussille (20min) kävellessä kaljupäisiä miehiä... Taitaa olla kevättä rinnassa! Niitä on vaan niin ihana silitellä :)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa ja romanttista. Onnea teille!

    VastaaPoista
  4. Mukavaa kihlapäivän iltaa! Mä en muista milloin oltaisiin oltu miehen kanssa kahden Mäkkärissä :))

    VastaaPoista
  5. Ihan leppoisissa puolukkavadelmapuuron
    keittotunnelmissa täällä ollaan!
    Nöpö: Käytin tänään neljäsluokkalaista poikaa hammaslääkärillä. Poika asettuu tuoliin ja iäkäs naislääkäri kääntyy poikaan päin.
    - "Ai, miten ihana siilitukka sinulla on! Kylläpä se tuntuu ihanalta!" hammaslääkäri sanoo ja silittää pojan päätä.
    Poika sätkähtää kuin sähköiskun saaneena, hyvä ettei karannut tuolista.
    Kotimatkalla poika kertoi kokemuksesta:
    - "Yök!"

    VastaaPoista
  6. Ihana tappaas tuo neljäsluokkalaisen kokemus.

    Siinä tuolissa on helppo säikkyä!

    VastaaPoista
  7. Säästäväisyyden huippu, miespuolisilta tukka pois niin sampoota säästyy, mainiota :) Meillä mies leikkasi meidän kaikkien hiukset (6tyttöä, 3poikaa ja minä) ja omansa myös. Nyt kun kädet ei enää taivu, niin oman päänsä vie parturiin, ei luota vaimoonsa taitoihin. Säästyy oikeasti aika iso penni.

    VastaaPoista
  8. Tuohon miehen "päänajeluun" tuli hauska sivujuoni.
    Eilen aamupäivällä kun sitten vihdoin ja viimein pääsin hommaa hoitamaan ja ajelin aika ronskilla kädellä (3mm:n terällä), mies lupasi, että saan sitten pitää palkkana sen, mitä hänen tilinauhassaan lukee. Odottelimme tilinauhaa postista, itse olin palkan määrän nähnyt jo aamulla pankin sivulla, mutta en ollut uskoa silmiäni ja luulin laskuvirheeksi. Siksi olin hiljaa ja odottelin tilinauhaa tulevaksi.
    Sanoin vain miehelle, että kylläpä kävi kalliiksi sun tukanleikkuu.
    Muutaman tunnin kuluttua posti tuo tilinauhan. Summa oli oikein, siinä oli vain maksussa useamman viikon ylityöt. Tukanleikkuu tuli maksamaan miehelle 2000e. (Todettakoon tässä yhteydessä, että aina se olen minä, joka ne miehen tilit käyttää..)

    VastaaPoista