keskiviikko 16. marraskuuta 2011

"Robotit vanhuksia virkistämään"

Otsikko ja teksti ovat suoria lainauksia 16.11.2011 ilmestyneestä Helsingin Uutiset lehdestä:

"Kustaankartanon vanhustenkeskus testaa syksyn aikana robottiteknologiaa ikääntyneiden ja muistisairaiden virkistystoiminnassa.
Robotit ovat liikkuvia laitteita, jotka sisältävät erilaisia ohjelmia kuten pelejä, lauluja ja musiikkia.
Robottien tarkoituksena on tarjota iäkkäille ihmisille virikkeitä ja kohentaa heidän toimintakykyään. Testauksessa on kaksi erilaista robottia.
Ne esitellään Kustaankartanossa tällä viikolla."

. . .

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan testauksen tuloksia ja käyttäjien kommentteja. Kokeilun kustannuksista olisi myös mielenkiintoista kuulla.
Sydämestäni toivoisin, että robotteja testaavien vanhusten käyttökokemukset ja kommentit olisivat sen kaltaisia, kuin "tätä olemme aina kaivanneet".

7 kommenttia:

 1. Jotenkin tuntuis mukavammalta, jos laulamassa ja soittamassa kävisivät oikeat ihmiset. Robotti etenee robotin tahtiin ja ihmiset yrittävät pysyä mukana musiikissa.:(

  VastaaPoista
 2. ihminen ei robotti - näin ajattelen. Olisiko meitä vapaaehtoisia tarpeeksi auttamaan? En tosin asu Helsingissa, joten jospa omalla paikkakunnalla - no, täällä hetkellä avustaminen on vapaaehtoista lastenhoitoa...
  Tuo on tärkeä aihe tulla esiin.

  VastaaPoista
 3. Vanhuksille virikerobotit ja lapsille pelit ja videot pyörimään. Virikkeellistä ja kehittävää.

  VastaaPoista
 4. kaikkea neki keksii,hoh hoijaa:(

  VastaaPoista
 5. Hyvä jos edes jotain virikettä saavat hei. Jos ihmisistä ei ole heitä piristämään niin parempihan robotti on kuin ei mitään tai tyly eukko.

  VastaaPoista
 6. Ilta-Sanomien sivuilta löytyy lisää aiheesta.
  Videota roboteista katsellessa tuli surullinen olo, miten helppo on meiltä suomalaisilta huijata rahaa ja mielenkiintoa täyteen puppuun.
  Robotit on kehitetty Koreassa ja Suomen vanhustenhoitoon ei niillä ikävä kyllä ole mitään annettavaa. Edes kaksivuotias lapsi ei jaksaisi kiinnostua niistä.

  VastaaPoista
 7. Mä näin ne eilen uutisista eikä niillä kyllä musiikin kanssa paljon tekemistä ollut. Mun mielestä ne oli vanhusten karkeaa aliarvioimista!!!!!

  VastaaPoista