tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kaksi yötä muuttoon

Eilen isin työn päättymisen riemu vaihtui hienoiseen haikeuteen, kun vuorossa oli työvaatteiden, avaimien ja kassan luovutus. Isin vaatekassista puuttui kravatti ja lähdin sitä viemään Ruskeasuolle ja pääsin näkemään viimeiset silmäykset mieheni työpaikasta.
Ruskeasuon varikko oli viimevuodet miehen toimipaikka, kun avioliittomme alussa se oli Koskela. Silloinhan asuimme työsuhdeasunnossa lähellä varikkoa.

Huomasin ajattelevani, että 31 vuotta samassa työpaikassa luo elämään ja työhön vakautta ja turvallisuutta, unohtamatta kuitenkaan työn raskautta ja vaativuutta. Miehelleni on varmasti toisella tavalla haikeaa jättää työnsä noin pitkän ajan jälkeen, toisin kuin minulla, kun ehdin olla vanhainkodissa vain parisen vuotta ja senkin osa-aikaisena.
Tuon bussinkuljettajatyön lisäksi mieheni ehti olla 13 vuotta metallitehtaassa, jonne hän meni käytännössä nuorena poikana, heti ammattikoulusta päästyään.

Haikeus haihtui nopeasti illan aikana, kun miehen jonkin aikaa vihoitellut hammas äityi hirmuiseen särkyyn. Sain varattua hänelle täksi aamuksi Kampista http://www.megaklinikka.fi/ Megaklinikalta ajan. Kuten tekin, myös me ajattelimme, että tällainen terveyspalvelujen sujuvuus on tulevaisuudessa epävarmempaa. Metromatka täältä kotoa Kamppiin hammaslääkäriin kestää kaksi minuuttia...

Särkyyn tuli kertakaikkinen apu: hammasromu kiskaistiin suosiolla pois. Mies toi pienessä muovipussissa hampaanraadon näytille. Eipä ollut ihme, että hammas on ollut jo jonkin aikaa ärtyisä varsinkin syömisen jälkeen.

Ylihuomenna isi käy hakemassa kuorma-auton ja alamme pakata tavaroita autoon. Tänä iltana vanhin poika hakee huollosta autonsa ja tuo sen minulle. Autoasiamme ratkesi oikein hyvällä ja helpolla tavalla, kun vanhin poika ehdotti, että voi myydä autonsa meille. Pieni koeajo lienee tänä iltana paikallaan, että sitten torstaina selvitän auton, itseni ja neljä lasta Kangasniemelle. Isi ajaa muuttoauton.

...

Minulla on levollinen ja onnellinen mieli. Taivaan Isä on osoittanut käytännössä - ihan pienintä yksityiskohtaa myöten - että Hän on meidän turvamme ja apumme kaikissa elämän vaiheissa. Käytännössä elämämme kuviot keikahtavat ihan uusille urille. Asuminen, eläminen, liikkuminen, ihmisten kanssa eläminen, työt ja koulut, kaikki muuttuvat täydellisesti. Taloudellisessa mielessä keikautamme veneen ihan kunnolla kumoon. Lähemme avioliittomme taloudellisesta huippuvuodesta syvän loikan, jonka vakaudesta ei etukäteen ole mitään kuvaa. Taloudellinenkaan tilanne ei minua pelota, koska koko muuton takana on Jumalan lupaukset huolenpidosta. Useaan otteeseen viime vuosien aikana olen saanut vahvistusta muuttoasian etenemiseen lupauksesta ja suoranaisesta käskystä, että minun pitää viedä perheeni "isieni maille". Käytännön asioiden järjestyminen liki "itsestään" on vahvistanut päätöstä entisestään.

Nöyrä, vaan ei nöyristelevä on mieli, kun puhun Jumalan avusta jokaisen päivän ratkaisuihin ja tilanteisiin. Ei ole kuulkaa ollenkaan kysymys minun, ei mieheni, ei edes perintötilan jättäneiden vanhempieni erinomaisuudesta, että tällainen mahdollisuus maallemuuttoon tulee perheemme osaksi.

Nyt jatkamme miehen kanssa herkällä kuulolla etenemistä, koska molemmat koemme, että vähitellen Jumala alkaa näyttää meille viitteitä siitä, mitä tapahtuu muuton jälkeen. Kysymys on paikasta ja tehtävistä, jotka Hän haluaa meille osoittaa.

...
Luultavasti, jos Luoja suo ja elämme, seuraavat terveiset kuulettekin Kangasniemeltä.

Jos elämän vastoinkäymiset tuntuu uuvuttavan sinua, lue Psalmien kirjaa. Jos haluat esirukousapua, laita ihmeessä kommentissa viestiä. Jumala haluaa auttaa sinua.

20 kommenttia:

 1. Voi ihana...elätte hienoa aikaa♥ VAikkakin varmasti kiireistä ja uuvuttavaa...:)

  VastaaPoista
 2. Voi Sirkku! Nytkö se muutto jo tapahtuu??? Tulin pitkästä aikaa tänne blogimaailmaan, ei ole ehtint yhtään aiemmin. Tuo meidän uusi tulokas on niin rakkaus-pakkaus etten halua nyt tuhlata aikaani koneella. Onnea teille uuteen ja ihanaa että pääsette maalle <3

  VastaaPoista
 3. Pyhän Kolmiyhteisen Jumalan siunausta matkallenne ja muutollenne. Psalmien kirjasta olen kokenut saavani jatkuvasti lohdutusta ja rohkaisua.
  Kiva lukea, että seuraavat terveiset ovat tulossa. Ehkä sellainen väli tulee, että kerkiät muutaman sanan kirjoittamaan.

  VastaaPoista
 4. Oikein hyvin sujuvaa muuttoa! Ihmeellistä miten nopeasti vuodet ovat menneet. Ajatuksissa innolla mukananne.
  t. Minna

  VastaaPoista
 5. Nytkö on käsillä se kauan odotettu hetki. Ihan mahtavaa ollut seurata tarinaanne ja odottaa muuton lähestymistä. Leppoisia eläkepäiviä isille ja tsemppiä ja voimia muuttoon koko perheelle. Toivottavasti kuulemme pian ensitunnelmia maalta.

  VastaaPoista
 6. Niin hyvälle kuulostaa teidän tulevat kuviot :) elämä on ihmeitä täynnänsä :) Onnea tulevaan!!

  VastaaPoista
 7. Onnea tulevaan.niin erilaista on kuitenkin kuin on ollut pääkaupunki elämä. Ihanaa kun toiveenne toteutuu ja pääsette maalle asumaan.

  VastaaPoista
 8. Onnea ja siunausta kaikkeen uuteen! Ihanaa lukea, kuinka pitkäaikainen haaveenne on toteutumassa.

  VastaaPoista
 9. Siunausta ja varjelusta viimeisille hetkille Helsingissä, jotta ei mitään vahinkoja tai loukkaantumisia satu. Näitä samoja toivotan myös matkallenne uuteen kotiinne. Isä kanssanne <3

  VastaaPoista
 10. Olen niin iloinen puolestanne, kun viimeinkin muutto on tässä. Miten teillä siellä porukka pysyy nahoissaan?? Pitkä on ollut odotus ja nyt se viimein palkitaan!! Mukavaa muuttoa ja onnellista asettumista sinne "uuteen" kotiin!! Kovasti jo odottelen kirjoituksiasi sieltä suunnalta!

  VastaaPoista
 11. Vuosi sitten (tai melkein) kun olin kaymassa Helsingissa ja puhuimme muutosta teilla oli viela aikomus viettaa hieman pitempaan ennen kuin muutatte. Olen tosi iloinen etta paatitte muuttaa jo nyt kun ihan selvasti teilla oli kaikilla lahto mielessa. Toivotan teille kaikille onnea uuteen kotiin ja turvallista muuttomatkaa. Laitahan viestia kun olette kerinneet asettua!

  VastaaPoista
 12. Minä myös elän mukananne näissä ihmeellisissä vaiheissa. Onnea ja siunausta uuteen kotiin ja varjelusta tien päälle. Enkelit ovat ympärillänne.

  VastaaPoista
 13. Kaikkea hyvää uuteen elämänvaiheeseenne :) On ollut ilo seurata blogiasi ja elää tätä odotusta muutosta, näin ruudun takaa.
  Voikaa hyvin ja turvallista muuttomatkaa.

  VastaaPoista
 14. Ajelin eilen Pieksämäelle ja Kangasniemelle näkyi viitta useaan kertaan. Ajattelin, että tuonne se Sirkku pian muuttaa. Kaikea hyvää teille uuteen elämänvaiheeseen. Seuraavalla kerralla pistäydynin luonasi kahvilla!

  VastaaPoista
 15. no voi hyvänen aika,nyt vasta luin tämän ja tietämättäni laittelin sinulle viestiä tulemaan. Ihan hirveen iso kiitos ja halaus <3 Muutossanne ajatuksin mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvikultanen! Ajattelin, että halusit laittaa viestin yksityisesti - luonnollisesti ajattelin, että se oli jatkoa tälle jutulle.
   Nyt rukousasiasi tulee erityisen tärkeäksi! Olette edelleen siunausten sateiden alla.

   Poista
 16. Ette arvaakaan, kuinka toivotuksenne lämmittävät mieltä! Luin jokaisen viestin myös miehelleni.
  Kaikki alkaa olla kasassa. Banaanilaatikoita on 120. Isosiskot tulevat aamulla kantamaan tavaroita, skrodet naiset! (Isoveljet ovat töissä, muuten tulisivat.)
  Tavaroiden kantaminen on todella helppoa, koska meillä ei ole lähdössä mitään suurta ja painavaa. Ja se, että kuun lopussa haemme vielä loppukuorman, tekee huomisen helpommaksi.
  Muuttokuormaan lähtevät lapset ovat innokkaalla, iloisella ja odottavaisella mielellä.
  Vanhin poika toi illansuussa minulle auton. Kun hän lähti kävellen takaisin omaan kotiinsa, minulla kastui silmät.
  Olkaa siunattuja!

  VastaaPoista
 17. Kuinka mieltälämmittävää lukea kuulumisianne. Olen jo pitkään lukenut blogiasi ja nyt yhtäkkiä maalle muuttonne onkin aivan tässä käsillä. :) On ihmeellistä kuinka Taivaan Isä järjestää pienetkin käytännön asiat... Sinun blogisi on niin monesti luonut hyvää ja turvallista mieltä kun olen sitä lukenut. Kiitos ja innolla odotamme kuulumisia kun ehdit niitä kirjoitella tänne. Siunausta perheellenne ja muutollenne <3

  VastaaPoista