torstai 30. heinäkuuta 2015

Käväisy vielä vanhassa kodissa

Ennenkuin kiskon tietokoneen piuhat irti täällä tyhjyyttään kumisevassa Ruoholahdenkodin keittiönnurkassa, käytän hiljaista hetkeä hyväksi ja kerron kuulumisia.
Eilen ajelimme Isin kanssa Helsinkiin, koska Lähihoitajapoika ja osa tavaroista on vielä täällä. Mietimme illalla, minne menisimme syömään ja kun ei tuntunut tulevan mieleen mitään houkuttelevaa ruokapaikkaa (niin, siis Helsingissä, todellakin), menin kauppaan, ostin puolitoista kiloa lohta ja uunijuureksia ja laitoin ruuan uuniin. Isi lähti viemään joitakin vanhimmalle pojalle menossa olevia tavaroita hänen asunnolleen ja toi sitten pojan tänne syömään ja saunomaan. Meillä olikin levollinen iltaruoka kahden ison pojan seurassa.
Pakkailin loppuja astioita ja ruokatarvikkeita ja mukava oli käydä nukkumaan viimeistä yötä täällä. Tosin äänimaailma olikin muuttunut oudoksi ja kuuntelin yön ääniä vielä muutaman tunnin.

Isi lähti juuri hakemaan pakettiautoa ja kun olemme syöneet aamupalaa on enää edessä auton täyttö, loppuimurointi ja matkaanlähtö.

Elämä uudessa kodissa vanhassa mummolassa ja lapsuuteni pihapiirissä on alkanut kaikin puolin hyvin. Olemme nauttineet kaikista uusista asioista ja viihdymme kaikinpuolin hyvin. Järjestelyä riittää vielä moneksi viikoksi, mutta olemme todenneet, että meillä on loppuelämä aikaa. Mitään ongelmia tai vastoinkäymisiä ei ole ilmaantunut eikä lastenkaan ole tarvinnut riidellä tai itkeä. Toki Saara on muutaman vesipisaran tirauttanut, kun ei ole saanut mielestään olla tarpeeksi kauan kirkolla, ("kirkolla" oleminen tai käyminen tarkoittaa puheissani sitten jatkossa Kangasniemen kirkonkylällä asiointia ja käymistä) mutta niitä kirkollakäyntejä on näyttänyt tulevan useamman kerran viikossa.

Olemme kiitollisia. Olemme terveitä. Satoi tai paistoi, on hyvä olla yhdessä uudessa kodissamme. Rukouksissa muistan jokaista lukijaa oman elämäntilanteen haasteissa. Etsitään ensin Jumalan valtakuntaa ja Hänen vanhurskauttaan (= syyttömyys, oikeamielisyys), niin kaikki muu meille sen ohessa annetaan.

Ymmärrettävästi tämän kiitollisuuden keskellä ajatukseni ovat jo aika vakaasti Lautakankaalla.
Olkaa siunattuja!

9 kommenttia:

 1. Teidän tilanne on kyllä aivan hirmuisen ihana. Voin vain kuvitella sen ilon ja onnen tunteen, kun olette siellä uudessa kodissa vuosien odottamisen jälkeen. Nauttikaa!!! ♥

  VastaaPoista
 2. Ihanaa olette sitten muuttaneet Kotiin♥ Kyllä se Saarakin siitä alkaa viihtymään, kunhan vähän totuttelee.
  Kaikkea hyvää toivon teille sinne Kotiin♥

  VastaaPoista
 3. Siunausta sinunkin ja perheesi elämään!

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, että muuttonne meni hyvin.
  Aivan varmasti menee viikkoja (kuten totesitkin) että kaikki tavarat ovat järjestyksessä, mutta ajan kanssa.
  Voikaa hyvin :)
  Ja kiitos kun rukouksissa meitä lukijoita muistat! Haasteita totisesti on.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kun unelmanne on toteutunut! Kävin pari viikkoa sitten Helsingissä hakemassa Verkkokaupasta läppärin ja mietin että olenkin Sirkun kohta entisissä kotimaisemissa! Teillä on varmaan siellä päivät täynnä touhua ja puuhaa, mutta kirjoitathan välillä kuulumisianne tänne!

  VastaaPoista
 6. Viimeinen haikeus/muistojen tulva on varmaan ollut mielessä noista Ruoholahden vuosista.
  Iloitkaa maaseutuelämästä ja nauttikaa luonnosta. Nyt on vuoden paras aika mielestäni: kaikki alkaa metsässä ja puutarhassa kypsyä ja säilöntäaika on alkanut.
  Vielä hetki ennen koulujen alkua kerkiää touhuta näiden kimpussa koko joukko.
  Hyvän Jumalan siunausta ja kiitokset Taivaan Isälle varjeluksesta tähän asti.

  VastaaPoista
 7. Eikä taida enää ikävä tulla sinne Helsinkiin? Kiitos myötä-elämisestä elämän-tilanteessamme <3

  VastaaPoista
 8. Ihana kuulla, että teillä sujuu hyvin. Ihanan kuuloinen tuo teidän uusi vanha kotinne. :) Kaikkea hyvää päiviinne.

  VastaaPoista