keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Puulantorin 2 euron hevilaatikko laittaa ruuanlaittajan mielikuvituksen liikkeelle


Kangasniemen K-market Puulantorissa aloitettiin maaliskuun alussa kakkoslaatuisten hevituotteiden myynti. Pahvilaatikon hinta on 2e ja siinä myydään vihanneksia ja hedelmiä, jotka muuten päätyisivät hävikkiin.

Mies toi minulle aamun kirkonkyläreissullaan yhden laatikon. Kaikki laatikon tuotteet olivat käyttökelpoisia ja laatikon nähtyäni tiesin heti, mihin tuotteet käyttäisin: salaatti ja tomaatit päätyivät vihersalaattiin, omenista omenapiirakkaa, paprikoista ja kesäkurpitsasta Saaran papupataa (kun kaapissa sattui valmiiksi olemaan padan muut ainekset) ja granaattiomena, jossa on vain yksi "kosmeettinen  vika", naarmu kyljessä, odottaa Saaran pöydällä. Muutama päivä sitten Saara ihasteli ko. hedelmiä kaupassa ja jätimme ne ostamatta, kun kilohinta huiteli kuudessa eurossa.

Hevilaatikoiden myynti on tervetullut jatkumo Puulantorin vastuulliselle toiminnalle turhan hävikin kitkemiseksi. Kolme euroa maksavia päivän leipäpusseja on ollut myynnissä jo pidempään. Pussiin on pakattu saman päivän päiväyksellä olevia leipiä, pullia ja paistopisteen tuotteita. Keskimäärin yhden leivän hinnaksi jää 20-40 senttiä.

Toinen hävikkituote on "Evässäkki", johon on pakattu päiväyksen eineksiä, leikkeleitä, valmisruokia ja valmiiksipakattuja lihoja. Pussit hinnoitellaan kahden ja puolen euron kilohinnalla.

Kaikkien näiden hävikkiä kolkuttelevien tuotteiden kohdalla ostajan on hyvä muistaa, että hyvä ajatuksesi hävikkitaistelussa menee hukkaan, jos et ehdi tuotteita hyödyntää. Kun ostan leipiä ja lihoja, pakastan heti ylimääräiset, mitä en käytä samana päivänä. Hevilaatikon tuotteet on paras käyttää ostopäivänä.

(Tämä blogiteksti kuvineen on samalla ensimmäinen kokeilu päivityksen teosta puhelimella.)

1 kommentti:

  1. Todella hyvä idea tuollanen! Ei ole S-kaupoissa vastaavaa näkynyt, mutta K ja Lidl ovat jo kunnostautuneet.

    Postaus ok, mutta kuvat harmillisen pieniä tällä tavalla tehtynä! Klikkaamalla ne toki näkyy hyvin.

    Terkkuja lumipyrystä... Ei olis kyllä nyt enää lunta kaivannut!!

    VastaaPoista