keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Pekonituorepastaa kiinalaisessa kermakastikkeessa

Hinnaltaan edullisia, nopeatekoisia ja monen makuun olevia ruokia yritän kehitellä vanhojen "hittiruokien" rinnalle.
Tämän ruuan kehittelystä kuuluu kiitos Murulle, hoitajaopiskelijapojan tyttöystävälle, jolta olen saanut viimeisimmät ruuanlaittovinkit.
Kiinalainen Char Siu -kastike ei välttämättä löydy jokaisen jääkaapista, mutta jos asioit itämaisessa kaupassa, tuo pari euroa maksava kastikepurkki kannattaa ostaa. Kastike on varsinaisesti grillauskastiketta, mutta sopii niin mainiosti kaiken lihan ja kasvisten maustamiseen. Edellisellä kerralla maustoin sillä ihan arkisen kanarisoton. 1-2 ruokalusikallista riittää antamaan makua, joka tekee ruuasta herkullisen. Kun Muru maustoi kastikkeella possunkyljen, tuli lihasta aivan vastustamattoman hyvää.
Raaka-aineet on kastiketta lukuunottamatta ostettu S-marketista ja ruuan hinta laskettu siltä pohjalta. Ohjeesta riittää 14 hengelle. Tämäkin ruoka on mainio eväsruokana. Jos tähteitä jää, ne voi hyvin myös pakastaa tai pienemmän perheen huushollissa voi pakastaa osan ruuasta heti.

5 pkt Kana-pekoni tortelloni tuorepastaa (a´250g)
7 dl Rainbow ruokakermaa 15%
1 1/2 kasvisliemikuutiota
1 pkt pekonia
2 rkl Char Siu -kastiketta
mustapippurirouhetta
1-2 rkl vehnäjauhoja

Keitä pasta ohjeen mukaan. Jos teet ohjeenmukaisen ison erän, keitä 5 minuuttia, jotta pasta on varmasti kypsää.
Suikaloi tai kuutioi pekoni ja ruskista se suurella pannulla. Lisää kerma, murustele kasvisliemi joukkoon, lisää kiinalainen kastike ja pippuri. Sekoita vehnäjauho vesitilkkaan ja lisää tasaisesti koko ajan sekoittaen kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehahtaa hetki. Tarkista maku.
Valuta keitetty pasta ja kaada takaisin kattilaan. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita.

Ruuan valmistukseen kuluu aikaa reilusti alle puoli tuntia, jos kaikki tarvittavat astiat löytyy vaivatta, eikä sinun tarvitse tiskata pannuja ja kattiloita ennen ruuanlaittoa.
Laskimme hinnan tälle ruualle  -13.95e. Jos kattilasta riittää neljälletoista, yhden aterian hinnaksi tulee 1e.

Meillä tästä ruuasta pitivät kaikki, paitsi ne, joille kermaiset kastikkeet on epämiellyttäviä. Joka ei kermasta välitä, voi syödä keitetyt tortellonit vaikka ketsupin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä ihan tuollein käytännössä miten isosta määrästä saat tehdä ruoan, josta koko teidän perhe syö. Tuo ohje kuulostaa hyvältä, voisi joskus kokeilla vaikka puolikkaana annoksena.

    VastaaPoista