maanantai 25. elokuuta 2014

Unelma pois piironginlaatikosta

Elämän tekee mielenkiintoiseksi muun muassa se, että kaikkea kivaa ja ennalta-arvaamatonta voi sattua ja tapahtua. Elämässä on erityisen mukavaa haaveilu ja unelmointi ja myös toimet, joilla niitä unelmia kohden käydään. Välillä jäämme katselemaan olosuhteita (joo, kyllä - muistan erään vedenpäällä kävelijän, joka käänsi katseensa veden tyrskyihin ja alkoi vajota) ja välillä unelmat haalistuvat. Ja välillä pitää nostaa se kehyksiin asetettu unelman kuva piironginlaatikosta, pyyhkiä pölyt päältä ja asettaa taas näkyvälle paikalle.

Täällä on ihana välillä kertoa ajatuksiaan kuin päiväkirjalle ikään, koska kommenttinne ja palautteenne on niin kannustavaa ja mieltä lämmittävää. Ne lukijat, jotka ovat roikkuneet sitkeästi vankkurien matkassa ovat jo oppineet tuntemaan minut ja ajatukseni aika hyvin. Nämä lukijat myös osaavat myhäillä ymmärtävästi, kun innostun välillä milloin mistäkin asiasta. Muistanette halkokaupan ja marjatilan, ihan nyt esimerkkejä mainitakseni. Tai eihän sitä oikeasti tiedä, vaikka joskus vielä marjoja tai polttopuita kauppaankin - ainakin siihen on nyt laillinen lupa. Laajensin nimittäin yritykseni toimialoja ihan vastaisenkin varalle.
Siihenkin ovat lukijat saaneet tottua, että soudan ja huopaan ja pähkäilen asioita suuntaan jos toiseenkin. Mutta eikös se ole elämässäkin aika usein niin, että katselemme ja pohdiskelemme, mikä olisi meille parasta.

Tänä iltana minulle tuli kuitenkin sellainen tunne, että ei hyvänen aika tänne auta jäädä jahkaamaan yhtään ylimääräistä vuotta, jos kerran ensi kesänä isin töiden puolesta pääsisimme lähtemään... Syödään sitten vaikka pettua, ahventa ja mettän marjoja, mutta kyllä se taitaa olla talolle päästävä jo ensi kesänä. Kun ei kerran noilla teinitytöilläkään ole mitään maallelähtöä vastaan, niin mitä heitä tänne istuttamaan opiskelemaan, vaan viedään heidät opiskelemaan maaseudun rauhaan.
Kun kaiken lisäksi katselen vanhenevaa miestäni, joka tätä nykyä aikalailla sisulla töihin lähtee, niin kyllä minä hänellekin jo vapautuksen ajohommista soisin. Kyllä hän on jo 30 vuotta ehtinyt bussia Helsingissä ajaa, niin eiköhän tuo ala riittää.
Isi kävi kahdeksalta kotona ruokatunnilla ja kysyin häneltä, olisiko hänelle suuri murhe ja menetys, jos ensi syksynä ei oravalinjalle pääsisikään ("oravalinja" on linja 23 Seurasaareen). Ja isi totesi, että ei hän varmasti töihin ikävöisi. Mehän välillä väläyttelimme sitä mahdollisuutta, että isi tekisi yhden ylimääräisen työvuoden. Mitään päätöstä sen suhteen ei oltu vielä tehty.

Jos tämäniltainen innostus etenee ja käytännön asiat järjestymisellään muuttoa edesauttavat, ei ole ollenkaan mahdottomuus, vaikka ensi kesänä suuntaamme seitsemän lapsen kanssa Lautakankaan talolle. Anne-Mari suunnistaa omien väylämerkkiensä lomitse, mutta suuri ilo olisi saada hänet myös Kangasniemelle. (Sitä juolavehnää kitkemään.)

Tämmöisiä uusia vanhoja asioita tänä iltana.
Ja tiedättekö mitä: minulla on syvä rauha sisimmässä, kun olen tämän tekstiksi kirjoittanut. Eli ehkä ei ihan harakoille ole tämä homma menossa.

Kaivelkaapas tekin jokin haave esille piironginlaatikosta.


16 kommenttia:

 1. Kyllä maalla on ihanaa, sen sitten saat sanoa monasti kun sinne olette muuttaneet. Aikoinaan kun sieltä kehä3 sisäpuolelta tänne maalle muutimme ensin oli vähän hankalaa kaikki, Silloin täältä ei oikein mitään saanut, lapset oli pieniä ja silloin opin tilaamaan Anttilasta heille vaatetta kun täällä ei saanut. Nyt on kaikkea yltäkylläisesti, onhan meillä lähellä tuo veljekset Keskisen suuri kauppakeskus, jossa on todella kaikkea, mutta paljonhan en enään edes tarvi, tulen niin vähällä toimeen.

  Toivon, että unelmasi muutosta toteutuisi ja pääsisitte aloittamaan kaikki haaveet, mitä on kertyunyt muuton suhteen. Isohan se muutos teille on.

  VastaaPoista
 2. Haaveilla on tapana toteutua tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
 3. Tuo haave kuulostaa todella hyvältä. Jokainen päivä täällä eläkeiän puolella on tärkeä ja ainutkertainen. Koskaan ei tiedä, kuinka terveys kestää tai mikä mörkö odottaa kulman takana. Siksi on elettävä täysillä ne kauniit aamut, lempeät illat ja suviyöt - maalla, jos siihen vain halukkaalle tilaisuus tarjoutuu. Onnea matkaan!

  VastaaPoista
 4. "Rauhan Minä annan teille... Ei niin kuin maailma antaa..." Monissa päätöksissä se Taivaallinen Rauha on viitoittanut meidän elämää, ja uskon, että teidän myös. Ihana haave teillä <3
  (Minunkin monivuotinen haave on otettu piironginlaatikosta esiin.)

  VastaaPoista
 5. No minä jo ajattelin silloin, kun kirjoittelit siitä vuoden lykkäyksestä, että älkää nyt hyvät ihmiset... että muuttakaa nyt sinne maalle vaan, kun olette sinne vuosikausia kaihonneet, ei se yksi lisävuosi Helsingissä ole mitään muuta kuin yksi vuosi VÄHEMMÄN siellä maalla. Kannustan kyllä kovasti, että lähtekää ja muuttakaa, asiat kyllä varmasti sitten siellä järjestyvät parhain päin!!

  VastaaPoista
 6. Ihana kirjoitus. Juuri koululaisellekin koitin selostaa, että hyvä päätös tuntuu sydämessäkin oikealta. Siunausta teille ja kehoittaisin, että muuttakaa ja nauttikaa heti kun voitte! ;)

  Terveisin vakkarilukija

  VastaaPoista
 7. kyllä kuulostaa mukavalta.
  mutta pysytään kuitenkin maan tasalla. ollaan kiitollisia siitä mitä meillä tänä päivänä on. ja suurimpia aiheita on terveys. opetan nyt tätä toisillekin, kun itse sain suuren opetuksen. niin kauan kun pysymme pystyssä ja saamme elää ilman kovia kipuja, olemme todellalla onnekkaita. ja- muutos voi tapahtua hetkessä. nyt olen jo taas suht pystyssä ja suht kivuton, mutta onnellinen arkeni kanssa. t päivi

  VastaaPoista
 8. Sinne vaan unelmien perään! Asiat kyllä järjestyy parhain päin kun ne laittaa järjestymään. Asia kerrallaan.

  Muutto maalle on kyllä ollut itsellekin kun uuden elämän alku. Talvi on pitkä ja synkkä toisinaan, mutta kesä antaakin talven "kalavelat" anteeksi.

  VastaaPoista
 9. Soutaminen ja huopaaminen on kovin tuttua. Kaikkia unelmoinnin kohteita tai asioita ei saa, vaikka mitä tekisi ja kuinka koittaisi mennä niitä kohti... Kaikkeen ei voi pelkästään itse vaikuttaa, vaikka kaikkensa tekisi, ja se tuntuu välillä kovin surkealta ja epätoivoiselta. Ehkä pitäisi vain rauhassa odottaa tai sitten haikeana luopua toivosta. Joskus olen kuullut sellaisenkin sananparren kuin "saat sen mistä luovut".

  Ihanaa, että teidän unelma on toteutumassa! K.C.

  VastaaPoista
 10. Anna mennä vaan, kyllä elämä kannattelee :) Mieluummin katuu tekemisiään kuin tekemättä jättämistä. Kylmään veteen sukeltaminen on pelottavaa, mut ah sitä autuutta kun sen uskaltaa tehdä!

  VastaaPoista
 11. Vuoden paussin olen nyt pitänyt! Kankealta tuntuu aluksi sekä kirjoittaminen että osin lukeminenkin (?). Tänä iltana olen yrittänyt kelata teidän mennyttä vuottanne. Päivällä rupesin miehelle kertomaan että ensi vuonna tekin muutatte maalle, en tosin osannut sanoa montako teitä lähtee. Oli hauska huomata että askartelimme ajatuksin saman asian kimpussa. Siunattuja olkoon suunnittelusi ja ilosi uudesta elämän vaihteesta.

  VastaaPoista
 12. Avasin blogin kertoakseni kesästäni Suomessa ja pitkäaikaisesta, hieman turhamaisestakin, haaveestani jonka muistin eilen kun tein piha = kukkaruukkutöitä ja puiden leikkuuta. Iltapäivään mennessä saanen kirjoituksen valmiiksi. Suloista sunnuntaita ihana Sirkku!

  VastaaPoista
 13. Kiitos, rakkaat ystävät, kannustavista sanoistanne.
  Tänään Anne-Marin kuullen laskin maallemuuttajia ja ärhäkästi Anne-Mari lisäsi itsensä laskuihin. Tämänhetkisten laskujen mukaan Kangasniemen väkiluku kasvaa perheemme myötä ensi kesänä kymmenellä hengellä.
  Kovasti teemme työtä myös muiden houkuttelemiseksi maalaiselämään. Melskan perhe on ollut kohteena ja seuraavaksi on vuorossa Pikkuveli ja tämän Vaimo.
  Seuraava (ja myös pitkään jo jatkunut) muuttoa valmisteleva toimenpide on tavaran ja roinan lajittelu. Yksi autokuormallinen talolle jo joutavaa tavaraa täällä olisikin.
  Kotona vielä asuvien isojen poikien muuttoa täytyy myös hätistellä, koska yksi talvi hujahtaa nyt entistäkin rivakammin.
  Eli: ensi keväänä perunat maahan Lautakankaalle!

  VastaaPoista
 14. Tervetuloa! toivottelee tuleva naapurinne :)

  VastaaPoista