lauantai 27. joulukuuta 2014

Rauhaa ja iloa

Kiitos Jutta, Minna ja Maelka lämpimistä toivotuksistanne. Olkoon Taivaan Isän kaikkinainen hyvyys elämässänne läsnä.

Luojamme ja iankaikkisen auttajamme huolenpitoa toivotan myös teille kaikille, jotka näitä rivejä luette. Vilkaiskaa ikkunastanne ulos ja myöntäkää, että vain Jumala antaa meille kaikkinaista hyvää. Lumi, pakkanen, revontulet ja kaikkinainen elämän hyvyys tulevat Häneltä.

Kun Helsingissä alkoi musta maa peittyä puhtaanvalkeaan lumeen ja koko luomakunta hiljeni vastaanottamaan lumen valoa ja rauhaa, olin menossa yöksi töihin käsikädessä mieheni saattamana. Yhtäkkiä päässäni kajahti soimaan kaikki ajatukset peittäen: "... Hän säät ja ilmat säätää..."
(Jos haluat lukea virren sanat kokonaisuudessaan, klikkaa seuraavaa linkkiä: http://evl.fi/virsikirja.nsf/pudotusvalikko/462?OpenDocument )

Kun yökkökollegani kanssa katselimme satavuotiaan vanhainkotirakennuksen nostalgisesta ikkunasta lumen peittämää Sörnäistä, sanoin hänelle, että "jollei Luoja anna meille lumisadetta, niin mustaa maata saamme joulunakin katsella. Hän säätää edelleenkin säät."

Miika ja Kaisa katselevat revontulia Nuorgamissa. Tapaninpäivän aamuna saatoin heidät koneelle. Kumpikin oli kovassa kuumeessa reissuun lähtiessään, mutta tiesin, että he paranevat, kun pääsevät perille. Tämänpäiväisten puhelujen viesti oli, että kumpikaan "ei ole enää oikeastaan yhtään kipeä" ja että "täällä on hurjan kivaa" ja "vähän oli upeita revontulia viime yönä" ja "kohta lähdetään moottorikelkkailemaan tunturiin".

29.12. klo 21 tulee TV7:ltä "Mitä joulu sinulle merkitsee". Ohjelmaa kuvattiin Kaisan luokassa ennen joulua. Ohjelma on nähtävissä myöhemmin TV7:n arkistosta.

Pikkuveli on vaimonsa kanssa tulossa talolta. Pistäytyvät täällä tulomatkalla. Pitää nuuhkia heistä lämmityskattilan savun tuoksua.

(Viimeinen kaupunkijoulu oli sitten tässä. Kun asian ydin yltää ymmärrykseeni asti, olen vähällä virittää riemukkaan tanssin. Hillitsen itseäni, ettei lapset ja Anne-Marin koira säikähdä.)

Uskomaton elämä!

3 kommenttia:

 1. No,riemusta meinaan minäkin alkaa täällä hypähdellä :) Niinpä tosiaan,vuoden päästä,jos Jumala Suo,saatte viettää ensimmäisen joulun talossanne <3 Suokoon Luoja sen :)
  Miten totta nuo sanat:"Hän säät ja ilmat säätää!" Kaikkea hyvää teille sinne,tapaamisemme vieläkin lämmittää sydäntäni :)

  VastaaPoista
 2. Suurten ja kantavien käsivarsien jakamaa huolenpitoa ja suojaa sinulle Sirkku ja jokaiselle läheisellesi♥

  Uskomaton elämä, totisesti♥ Iloitsen kanssanne!

  VastaaPoista
 3. Luminen maisema - puhdas, kaunis. Maalla etenkin.
  Kiitos kommentista. Iloa työhösi.

  VastaaPoista