keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Jouluun

Piha on peittynyt valkoiseen väriin.
Anne-Mari lähti aamuvuoroon töihin. Tänään alkaa jouluvieraidemme saapuminen. Ihan omaa perhettä nämä vieraat ovat, mutta tulevat vierailulle.
Yhdeksäksi menemme miehen kanssa Roinilan http://www.aromiliha.fi/  lihakaupalle hakemaan lihatilaustamme, sitten nappaamme vielä viimeisen kauppalistan puuttuvat tarvikkeet S-marketista, käymme kukkakaupassa http://www.kukkaelisa.fi/  ja ajelemme kotiin jatkamaan riemukkaita jouluvalmisteluja. Mies alkaa siivota etupihaa ja minä sytytän tulen leivinuuniin ja leivon pari muikkukukkoa ja ruisleipää. Roinilan ostoksista laitan naudan palapaistin leivinuuniin muhimaan.
Kahdeksi mies menee Mikkeliin hakemaan Kampaajatytön junalta ja minä haen Anne-Marin töistä.

Syksyllä Vuojalahden koulun perhekoulupäivänä teimme yhdessä naapuritilan http://www.hiekkointila.fi/tila.html kaurapellolla lyhteitä. Jos hiiret ovat antaneet lyhteiden olla rauhassa, vien kanalaan muutaman lyhteen jouluherkuiksi ja lopuilla koristelen takapihan puut pikkulintujen iloksi.
Kymmenet ja kymmenet pikkulinnut ovat meidän ilonamme ja olemmekin koko alkutalven ruokkineet lintuja uskollisesti. Silloin tällöin myös orava on liittynyt lintujen seuraan.

Iltapäivän iloksi pesemme vielä lattiat ja valikoimme mattopinkoista kaikkein nostaligisimmat Lautakankaan matot lattioille.

Nyt vien kuudelle reippaasti kasvaneelle kanapojallemme keitettyjä kananmunia ja jyviä aamupalaksi, sitten käyn kanalassa kuulemassa päivän kuulumiset.

Teille toivotan hyrisevää hyvää mieltä vastaanottaa Joulun sanoman syvin merkitys:
meillekin syntyi Vapahtaja. Avatukoon tämän Vapahtajan merkitys jokaiselle tänä jouluna.

Kuuntele, katsele, haistele, maistele, koskettele ja tunnustele tämän hetken lahjaa ja osoita kiitos Luojalle, kaiken hyvän antajalle.

Jumala siunatkoon sinut ja Joulusi!

9 kommenttia:

 1. Hyvää Joulua sinulle Sirkku ja perheellesi.

  VastaaPoista
 2. Hyvän joulun toivotukset täältä Verkkokaupan kyljestä!
  Kinkku on uunissa, laatikot ja rosolli valmiina, torttutaikina odottaa paistamista, luumut liossa kiisseliä varten. Sinulla on suuremmat vadit uunissa kuin minun kolmen desin laatikot ja kahden tortun paistamiset. Huomenna paistan 6 torttua. :=D

  Tänään tulee poika käymään, huomenna tyttären perhe. Huomis illaksi olen kutsunut yksinäisen tuttavan ja hän jää yöksikin, koska julkiset ei kulje enää illalla.

  Siunausta teillekin kaikille ja rakkaitten lämmintä läsnäoloa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sirkku näistä jouluisista postauksista! Tuli jotenkin liikuttunut ja niin lämmin olo kun näitä luin. Juuri tuollaista Joulu on parhaimmillaan. Oikein hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 4. Rauhaisaa ja siunattua joulua koko teidän väelle!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa on lukea elostanne siellä Kangasniemellä.
  Parasta Joulua koko perhekunnalle
  toivoo Espoon Ulla

  VastaaPoista
 6. Minä lopetin kauralyhteiden teon, kun hiiret ehtivät melkein aina ensiksi, vaikka yritimme erilaisia keinoja. Nyt ostan lyhteen leijonilta..
  Siunattua joulua sinulle ja koko perhekunnalle.

  VastaaPoista
 7. Rauhallista Joulua koko poppoolle sinne maaseudun rauhaan ♥.

  VastaaPoista
 8. Ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista