torstai 20. helmikuuta 2014

Savolaistuneet stadilaiset

Olin pyörtyä jännityksestä, kun menin Kampin terminaaliin miestä ja poikaa vastaan. Viikko erossa miehestä oli mielenkiintoinen kokemus. En pysty edes kaikkia tunteita erittelemään, mutta se on selvää, että oli hyvä testata tällaisella kevyellä tavalla, kuinka tärkeitä olemme toisillemme.
Miika sanoi eteisessä kenkiä riisuessaan:
-"Minä oikeestaan totuin jo elämään siellä".
Tulkitsin kommentin niin, että kaupunkielämä ehti jäädä maalaiselämän varjoon. Kun kesällä tulimme kuukauden maalaislomalta takaisin kaupunkiin, oli Miikan ensikommentti kotipihaan päästyämme:
-" Katsokaa, miten tylsää täällä on!"
Miika näytti puhelimestaan videot keittiön katoksen ikkunasta kurkistelevasta oravasta, verkkojen nostosta ja mönkijäkyydistä metsätiellä. Selvästi nuo asiat oli viikon kohokohtia.

Koska miehet olivat syöneet koko viikon ahkerasti kalaruokia, tein heille karjalanpaistia tervetuliaisaterialle. Perunat keitin mehumaijassa, koska kuuden litran kattila perunankeittokattilana alkaa olla liian pieni.

Miika jätti maalaiskotiin jo omat kumisaappaansa ja kehoitin miestä jättämään partahöylät ja partavaahdon. Siellä täytyy olla jotakin omaa odottamassa.
Sain Saaralta viime kesäkuussa maalla ollessamme syntymäpäivälahjaksi pikkuisen nallen. Laitoin nallen keittiön työpöydälle liesitason taakse. Siellä se nalle kuulema nökötti paikallaan.

Suokaa anteeksi -jatkan miehen vieressä kyhnäämistä.

5 kommenttia:

 1. Lähellä on hyvä olla rakkaan kullan kainalossa!

  VastaaPoista
 2. Kiva kun tykkäsivät.
  Kyllä maalla asuminen on mukavaa.
  Kiva on välillä kaupungissa käydä.

  Minä keitän lantut porkkanat ja perunat aina yhdessä painekattilallassa, ja hyvää tulee.
  Kaikkea hyvää sinne teille ihanalle perheelle.♥

  VastaaPoista
 3. Hei Sirkku!
  (Vähän sivulauseesta napattua:)
  Itse käytän meidän "vain" 7-henkisen poppoomme ruoanlaittoon hyvinkin paljon 10 litran kattilaa. Mahtuu riisipuurot ja hernekeitot kypsymään mukavasti ilman ylikuohun vaaraa :) Jokin aika sitten kulkeutui toinen samanmoinen kattila kotiimme. Jos sille löytyy käyttöä, voisin jokukerta toimittaa sen sinulle.
  Näitä kirjoituksiasi on aina mukava lueskella, varsinkin ruokaostoksiin ja ruoanlaittoon liittyvät jutut, rahankäyttö yms. Tuntuu niin tutulta.

  VastaaPoista
 4. Hei,
  näköjään kuuden litran kattilat alkaa olla meille liian pieniä. Kaikin mokomin saat lähettää, vaikka ei se kaksikaan suurta kattilaa ole liikaa suuressa perheessä.
  Jos joskus intoudut toimeen, tässä on s-postiosoitteeni, niin voidaan viestitellä. Älä vain ota asiasta mitään pakkomiellettä: teet, jos muilta töiltä aikaa liikenee. sirkku 65 @ hotmail. com
  (poista välit).
  Kiitos ja kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista