torstai 27. helmikuuta 2014

Lomalorun loppu

Miehen talviloma loppui tänään. Näyttäisi siltä, että tämä oli viimeistä edellinen talviloma bussinkuljettajamiehellä.
Meillä oli upea lomakuukausi. Sanoin miehelle hänen lähtiessään yöksi töihin, että tämä loma oli yksi parhaista. Ainakin olimme oivaltaneet yhteisen ajan merkityksen. Eilistä iltaa juhlistimme hyvin helpolla ja yksinkertaisella tavalla, joka kaikenlisäksi ei käy ollenkaan kukkaron päälle. Lähdimme hyvissä ajoin vuoteeseen ja keksimme vuoron perään toisillemme riimitettyjä runonpätkiä. Mitä hassumpia sanoja runosta löytyi, sitä parempi. Kunnon nauru tekee välillä hyvää sellaisille ihmisille, jotka eivät ihan alituiseen toisten jutuille naureskele. Isin ja äidin naurunpyrskähdykset saivat Miikan ja Saarankin hyvälle tuulelle. Miika ja Saara nukkuvat meidän kanssa olohuoneessa ja siksi joutuvat kestämään vanhempiensa iltahassutteluja.
Melska on pari vuorokautta meillä kylässä perheensä muuttotouhujen takia. Kun ehdotin Melskalle, että hän voisi nukkua Saaran kanssa, Melska sanoi, "ettei halua nukkua Saaran lähellä, ettei Saaran vaiva tartu häneen". Saara kun on ollut toista viikkoa ankarassa taudissa ja neljävuotias kuvaili osuvasti tautia "vaivaksi". Saaran tauti alkaa olla voiton puolella, mutta oireiden puolesta voisi hyvinkin pitää influenssana. Kuume on ollut kovaa ja yskä kolkon kuivaa.
Huominen menee lastenhoidon ohella pitkän muistilistan asioiden hoitamisessa. Lisäksi viikonloppuun osuu harmillisesti koulupäivät, yhdeksästä kolmeen molempina päivinä. Anatomia ja niveltoiminnat on aiheena ja kumpanakaan päivänä ei paljoa parane olla koulusta pois, koska asioita ei voi paikata mitenkään. Tulevalla viikolla saan todennäköisesti kaikki pakolliset koulutukseen liittyvät asiakashieronnat suoritettua, joten jatkossa voi hierontapäiviä ottaa sitten leppoisalla aikataululla. Toki aion kesään asti tehdä jonkun verran hierontoja myös yli pakollisten tuntien, koska opiksi ja kokemukseksi ne kaikki koituu. Lisäksi on etuna opettajan läsnäolo, jos tulee jotakin uutta asiaa eteen, johon tarvitsee opettajan neuvoa.

3 kommenttia:

 1. Ihana loman lopun juhlistaminen: yhdessä on mukavaa...
  Niin minäkin iloitsen puolisostani ja voin sanoa, että yhdessä on mukavaa ja mukava nauraa ja iloita ja pelleillä - savolainen tuo ukko-kulta on!

  VastaaPoista
 2. Tästä tuli taas niin hyvä ja iloinen mieli minullekin. Käypä Sirkku osallistumassa arvontaani!

  VastaaPoista
 3. Iloitsen kanssanne kun luen kirjoituksiasi.
  Yhdessä on hyvä olla.

  Sirkku sinulle on ruusu blogissani, käypä hakemassa.
  Siunattua viikonloppua koko perheelle.♥

  VastaaPoista