torstai 9. lokakuuta 2014

"Tee, mitä pystyt, niin Jumala tekee sen, mihin et pysty"

Joyce Meyerin opetusta kuuntelen ja katselen mielelläni TV7:lta. Hänen kirjojaan luen mielelläni, koska ne ovat innoittavia ja niissä oleva raamatunopetus on hyvin elämänläheistä.

Pari päivää sitten televisiosta katselemani pätkä Meyerin puheesta jäi mieleen askaroimaan.
"Kun sinä teet, mitä pystyt, niin Jumala tekee sen, mihin sinä et pysty."

Esimerkkeinä Joyce Meyer mainitsi: "Jos rukoilet Jumalalta uutta taloa, mene ja siivoa nykyinen talosi. Jos etsit työtä, älä itke ja marise Jumalan edessä "annaminulletyötä, annaminulletyötä", vaan mene joka päivä etsimään itsellesi työpaikkaa."
Kun Jeesus herätti ystävänsä Lasaruksen kuolleista, hän ensin käski paikalla olevien ihmisten vierittää kivenjärkäle pois haudan suulta. Martta tosin yritti estellä, mutta paikalla oli ihmisiä, jotka luottivat siihen, että tilanne oli Jeesuksen hallussa. Kyllähän maailmankaikkeuden Herra olisi voinut herättää Lasaruksen kuolleista ja siirtää hänet omiensa luo, vaikka hauta olisi ollut suljettukin. Oli vain kyse ihmisen omasta osuudesta ja Jumalan osuudesta.

Itse olen viime päivinä lohduttautunut tällä ajatuksella, että kun teen asiassa kuin asiassa sen minkä pystyn, niin voin luottaa siihen, että loppu on Jumalan käsissä. Hän jatkaa siitä, mihin ihmisymmärrys ja -voimat loppuvat. Hänen ihmeensä alkavat vaikuttaa elämässämme, kun meidän mahdollisuutemme on käytetty loppuun. Ja kyse ei ole ollenkaan meidän uskostamme, sen puutteesta tai määrästä, vaan lapsenomaisesta luottamuksestamme Raamatun lupauksiin.
Jos olet antanut elämäsi Jumalan käsiin, jos olet vastaanottanut Jeesuksen tarjoaman pelastuksen, niin silloin Jumalan lapsen elämäntapaasi kuuluu etuoikeutena antaa Jumalan hoitaa ne vaikeimmat asiat. Teen sen, minkä pystyn ja Jumala hoitelee loput. Hän kaiken lisäksi tietää, mikä kussakin asiassa on minulle parhaaksi ja siihen vankkumatta luotan. Minun ei tarvitse arvioida Jumalan arvostelukykyä siitä, mikä olisi minulle parhaaksi.
Tämä taivaallisen salaisuuden sisältävä elämänfilosofia on suuri voimanlähde elämän vaikeina aikoina.(Ne, jotka eivät halua Jumalan kaikkivoipaisuutta hyväksyä, sanovat sitä hulluudeksi, mutta Jumala on antanutkin luomalleen ihmiselle vapaan tahdon.) Sairauksien, työttömyyden, ihmissuhdeongelmien tai muiden vaikeuksien keskellä huomiomme kiinnittyy uusiin, toivorikkaisiin ajatuksiin, kun voimme jättää itse vaikeudet Jumalalle. Jumala siunaa meitä monin eri tavoin, kun Hän hoitaa vaikeuksiamme. Yksi niistä on viisaus hoitaa asioita ja tehdä oikeita ratkaisuja ongelmien ratkaisemiseksi.

Kaikkivaltias Jumala,
kuinka minulla onkaan turvallinen olo, kun minä saan olla pieni ja Sinä kaikkein suurin!

10 kommenttia:

 1. Hei!!
  jos todella tarttet,ja olet "ostaja" karpaloita löytyy?
  (kyselit karpaloita)
  -siipirikko-

  VastaaPoista
 2. Niin, sitähän sanotaan, että Jumala auttaa niitä, jotka auttavat itse itseään.

  Meyerin opetuksessa on menestysteologinen sävy. Ajatus siitä, että kaikki riippuu siitä, mitä sinä itse toivot, teet tai ratkaiset. Armottoman hyvää bisnestä kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitukseni ei mielestäni kyllä rakentunut tuolle ajatukselle. Mitä Jumala tekee ja mitä ihminen tekee, ovat kaksi ihan eri asiaa. Jumalan ihmeistä on menestysteologia kaukana.
   Ja mitä tulee bisneksentekemiseen, oletko perehtynyt Joyce Meyers Ministries -järjestön tekemään työhön?
   Nämä ovat omia näkemyksiäni asiasta. Kiitos kommentistasi ja omasta mielipiteestäsi.

   Poista
  2. Olen perehtynyt Meyerin opetuksiin, kirjoihin ja työhön. Olen kyllä lukenut myös kritiikkiä. Aluksi Meyerin opetus tuntui hyvältä, totta kai, koska opetus lupaa hyvää.

   Mutta entä jos se työtön ei saa työtä, menettää luottotietonsa ja joutuu asunnottamaksi. Tai talon siivoaminen ei auta siihen, miksi asuntoa pitäisi vaihtaa? Tai jos keinoja tehdä jotain omien asioiden hyväksi ei ole? Eivätkä rukousvastaukset tule paluupostissa: Minun mielestä asia ei ole noin yksinkertainen (mekanistinen), tai elämä ei siis ole.
   Kyse ei ole siis siitä, että mitä jos ei saa sitä mitä haluaa, ei elämässä yleensä saa, vaan jostain muusta.

   Näissä tämänkaltaisissa oletuksissa siitä, miten Jumala toimii on noin yleisesti se vika, että niillä voidaan myös syyllistää ihimen, jos ei elämä menekään niin, että kun rukoilet, niin Jumala tekee sen mihin et pysty. Voidaan sanoa, että tämä onneton ihminen uskoo väärin, ei tee sitä tai tätä oikein tai viime kädessä vedotaan demoneihin.

   Ymmärrän kyllä, että Meyer vetoaa ihmisiin, koska se on kaunista ja helppoa. Mutta minun tuntemieni ihmisten kokemus Jumalan toiminnasta ei ole se, miten Meyer opettaa.

   Poista
 3. Tää sanoma osui nyt nappiin kohdallani. Olen toipumassa isosta leikkauksesta ja kuntoutuminen on paljon omasta toiminnasta kiinni, eli jumpata pitäisi paljon. Silti joskus iskee pelko: mitä jos en jaksa tarpeeksi ja jään puolikuntoiseksi. Lohdullista ajatella että teen mitä pystyn ja loppu on Jumalan käsissä. Kiitos tekstistäsi!

  VastaaPoista
 4. Vaikka Meyerillä onkin menestysteologisia sävyjä, on hänen opetukssaan paljon hyvääkin. Tämä oli hyvä blogikirjoitus. Ja lohdutti minua eräässä asiassa.

  Satunnainen lukija

  VastaaPoista
 5. Hyvä kirjoitus mutta hyviä olivat myös lukijoiden kommentit. On totta, että ihmisen tulee rukoilla ja sitten myös tehdä jotakin. Erään laulun sanoin, rukoile ja työtä tee muu Luojalle jää, ajallaan työsi kantaa saa hedelmää ... Ajattelen, että rukoilee ja tekee sen minkä voi ja jättää asian sitten Herran haltuun. Menee niin kuin menee, Taivaan Isä pitää kuitenkin huolta. Itse yritän kovasti opetella tällaista luottamista ja huolettomuutta. Se ei ole kovin helppoa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos tästä kirjoituksesta. Minuunkin se upposi juuri tänään. Kannan huolta lapsestani ja sain tämän luettua hyvän muistutuksen, että todellakin Isä kantaa. Yksin en ole kannattelemassa, vaan saan jättää huoleni Isän käteen. Kiitos sinulle Sirkku, olet siunattu ja usein olen saanut paljon itselleni näistä kirjoituksistasi.

  VastaaPoista