perjantai 26. elokuuta 2011

20 sukkaa laudalla

"Mummo ei mene kouluun..." lauleskeli lapsenlapsi äsken katsellessaan lähtijöiden touhua. Näköjään perjantaiaamu onkin nyt sellainen, että 10 lähtijää lähtee puolentoista tunnin sisällä. Jatkossa muistan, että torstai-iltana täytyy etsiä 10 paria sukkia valmiiksi. Onneksi tuo hoidossaoleva lapsenlapsi on niin sopeutuvainen, että leikkii omia touhujaan, eikä roiku mummon puntissa kiinni.
Vaikka herätän kouluunlähtijät tuntia ennen lähtöä, on monta asiaa muistettava. Monenlaisia liikuntavälineitä, uimapukuja ja eväsnyssäköitä täytyy tarkistaa aamulla mukaan.
Koska meillä on monta nukkujaa yhdessä huoneessa, on kaikkien edun mukaista, ettei jokaisella oli tirisemässä omaa herätystä. Käyn hissunkissun sipisemässä herätyksen ja muut saa nukkua rauhassa. Vaikka huoneesta, jossa Tirtetta vielä nukkuu, on lähtenyt neljä sisarusta kouluun, kukaan ei ole paukutellut kaapinovilla häntä hereille.

Nyt näyttää ulkona ihan selvästi siltä, että kesän viimeisiä lämpöisiä päiviä meille tarjotaan. Minä tietysti hyödynnän sitä ripustelemalla parvekkeen kirjavaksi pyykeillä.
Kahvi on muuten S-marketissa tarjouksessa.

3 kommenttia:

 1. On sinulla touhua laittaa 10 lasta kouluun, mutta kyllähän se sinulta käy.
  Ihanaa kun on suuri perhe, niin ei työt lopu kesken.

  VastaaPoista
 2. On se varmaan aika hyörinää, kun joskus kolmenkin kanssa tuntui menevän aamu hulinaksi. Mutta varmaan sinulla jo rutiiniakin niiden koulutielle lähettämiseen.
  Kahvi onkin ilman tarjousta jo juhlajuoman himmoissa.

  VastaaPoista
 3. Pitkään tätä sinun ihanaa blogiasi lukeneena ei voi muuta kun ihailla ja nostaa hattua teille.Ihania ootte.

  VastaaPoista