maanantai 8. elokuuta 2011

Mikä on Tulevaisuuden johtajat ry ?

http://www.tulevaisuudenjohtajat.fi/

Kuulin tästä yhdistyksestä ensimmäistä kertaa viime kevättalvella, kun tyttäreni opettaja kertoi lähtevänsä kesäksi Keniaan.
Yhdistyksen tavoite on työsaralta, jossa tänä päivänä tarvitaan yhdistystä jos toistakin kehitysmaiden apuun. Se, mikä tekee tällaisten yhdistysten toiminnan niin riemulliseksi, on se, että vähin resurssein pystytään tekemään merkittäviä ja näkyviä asioita, joista autettavat todella hyötyvät. Eikä apu todellakaan juutu byrokratian torahampaisiin.
Tulevaisuuden johtajat -yhdistyksen tavoite on siis tukea kehitysmaiden koulutusjärjestelmän kehittämistä paikan päällä ja alueen ihmisten tarpeista lähtien. Erikoisesti heidän sydäntään lähellä on tyttöjen koulutuksen turvaaminen. Pikainen tutustuminen yhdistyksen toimihenkilöihin ja avustuksen konkreettinen esittely, sekä paikan päällä olleiden matkakertomukset saivat minut vakuuttuneiksi, että tässä on juuri se avustusjärjestö, jolle voisin "kuukauden ylimääräisen viitosen" osoittaa.
Muutama kirjoitus taaksepäin pohdin tätä "vitosteemaa". Afrikassa tehdään viidellä eurolla jo aika paljon meidän mittakaavassamme. Mutta jos meitä "vitosaatteellisia" olisi 500, 2500:lla eurolla kuukaudessa tehtäisiin  kenialaisessa koulussa pieniä mullistuksia.
Yhdistyksen sivuilla mainittiin, että heidän jäsenmääränsä on tällä hetkellä noin 90. Toivotan sydämellisesti teidät mukaan ensin jäseneksi, sitten kuukausittaiseksi auttajaksi, edes sillä vitosella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti