keskiviikko 3. elokuuta 2011

Muistutus pyykki- ja tiskikoneen omistajille

Kerran jouduin teettämään pyykkikoneeseeni kallihkon remontin, kun lämmitysvastus oli hapettunut ja paksun mömmön peitossa zeoliittipitoisten pyykinpesuaineiden takia, asentaja antoi rahanarvoisen vinkin.
Sillä samalla tiskikoneen puhdistusaineella, jolla toivon mukaan puhdistamme tiskikoneemme noin kolmen kuukauden välein, kannattaa puhdistaa myös pyykkikone.
Tavallisin ja yleisimmin saatavilla oleva puhdistusaine (myös hyvin tehokas) on Sun astianpesukoneenpuhdistusaine. Pienessä sini-hopeanvärisessä pakkauksessa  on kolme pussia, eli kolmeen puhdistuskertaan.
Ennen puhdistusoperaatioita kannattaa tiskikoneen sihti irrottaa ja pestä huolellisesti kuumalla vedellä ja astianpesuaineella. Puhdistusaine laitetaan pesuainelokeroon ja loput, mikä ei sinne mahdu, koneen pohjalle. Kone on siis tyhjä puhdistuskäsittelyn aikana. Valitaan mahdollisimman kuuma pesuohjelma.

Pyykkikoneessa kannattaa myös säännöllisesti tämä hoitotoimenpide tehdä, vaikka käyttäisikin usein keitto-ohjelmaa. Puhdistaminen lisää koneen käyttöikää, välttää tarpeettomia korjauksia ja parantaa pyykinpesun tulosta.
Puhdistusaine annostellaan varsinaisen pesun aineen lokeroon ja valitaan koneen kuumin ohjelma.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkista! Ostan heti seuraavalla kauppakerralla tuota ja puhdistan perukoneen.

    VastaaPoista
  2. Tiskaria ei oo käytössä mutta pyykkikoneessa käytän vaina Lumme-pesuainetta, hajusteeton, allergiaystävällinen, zeoliition, luontoystävällinen jne jne... Välillä myös pesupähkinöitä. Putsaukseen etikkaa. :)

    VastaaPoista