sunnuntai 14. elokuuta 2011

Montakos niitä nyt olikaan?

- "Sä oot hyvä poika! Sä oot mun kaveri." sanoi Tirtetta äsken isälleen pihalla. Sitten hän jatkoi kuiskaten:
- "Voisit sä antaa mulle vähän rahaa..."
- "Ei mulla oo yhtään rahaa. Äitillä on mun kaikki rahat" isi vastasi.
- "Äiti tuhlaa aina sun rahat!" oli Tirtetta puuskahtanut ja marssinut matkoihinsa.

Täällä on oudon hiljaista. Hyvin hiljaista. Melskan äiti haki tyttärensä kotiin ja me jäimme ikävöimään. Joskushan äideillä on tapana sanoa lapselleen, kun vie lapsensa kylään, että "olehan sitten kiltisti". Jos nyt reilu puolitoistavuotiaalta ei mitään "kiltteyttä" odotetakaan, niin Melskasta saattoi hyvällä syyllä sanoa, että oli mummolassa todella kiltisti.
Viime yönä Maatalouskoululainen seisoi Melska sylissään sänkyni vieressä.
- Mella sanoi, että "mummon luo".
Kysyin tytöltä, haluaisiko tämä tulla mummon viereen nukkumaan, kun pappa on töissä. Pieni pää nyökytti pupun takaa, ja Melska kömpi viereeni.

Aamulla piti eron lohturuuaksi leipoa korvapuusteja. Sai sitten tytärkin niitä evääksi. Nyt enää toivomme, että tyttärellä alkaisi tiistaista asti löytyä pitkiä, hyviä työkeikkoja ja Melska tulisi taas mummolaan elämään meidän kanssa.

Jos jollakulla äidillä on lapsia enemmän kuin kaksi ja näillä alkaa koulu vasta ensi viikolla, niin kehoitan tekemään tarkistuslaskennan koululaisten suhteen. Ettei käy niin kuin minulle.
Olin koko kesän hokenut asian tultua jossakin yhteydessä puheeksi, että "syksyllä kun koulu alkaa, on 8 koululaista". Eilen kävin sitten ihan sormin laskemaan, montako niitä koululaisia oikein on. Maatalouskoululaisen jätin laskuista pois, koska hän ei ole mukana niissä aamun hektisissä tunneissa, kun koululaiset tekevät lähtöään.
Pikkuveli oli käymässä ja hän katsoi sitä laskutoimitusta, kun lasten nimiä luettelin.
- "Laskeppas uuestaan" veli kehotti.
Luettelin "ylhäältä alas asti", vanhimmasta nuorimpaan koululaiseen ja sormien kanssa. Ja kappas vain! Koululaisia onkin 9! Onpa hyvä tietää.

Nyt tekee mies lähtöä töihin. Luulen, että käyn seuraavaksi tarkkomaan noin viiden pojan hiusasiaa. Sen takia "noin", kun en ole varma, montako saan houkuteltua/pakotettua/uhkailtua leikkurin alle.

5 kommenttia:

 1. Miten ihmessä saat kaikki lapset laskettua. Olin aikoinaan kylässä perheessä, jossa oli 5 omaa lasta, yksi kasvattilapsi ja lasten kavereita. En koko iltana saanut laskettua kuinka monta lasta oli paikalla.
  Taitaa tuntua hiljaiselta aamulla kun koululaiset on lähteneet ja/jos pienemmät vielä nukkuvat.

  VastaaPoista
 2. Tänne jää yksi ainoa raukka kotiin, kun koululaiset ovat lähteneet: Saara Susanna eli Tirtetta, ikää neljä vuotta. Onneksi tulee täti-Saaralle seuraa siitä Melskasta.

  VastaaPoista
 3. On sinulla touhua jos kaikki haluaa leikkutin alle,
  Varmaan tulee hiljasta kun kaikki lähtee kouluun.
  Hyvä kun yksi jää seuraksesi.
  Hyvää lakanutta kouluviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Heh. On siinä liuta koululaisia. Täällä vasta jännitetään ensimmäistä kouluunmenijää.

  VastaaPoista
 5. On teillä varmaan melkoiset hulinat kouluaamuisin!
  Mukavaa kouluvuotta teidän koululaisille!

  VastaaPoista