Saatoin ekaluokkalaisen koululleen (Suur-Helsingin Kristillinen koulu) Pasilaan, koska isosisko, jonka kanssa matka normaalisti taittuu, oli hiuskoululaisen "koekaniinina". Hiuskoululainen tarvitsi siis aitoa mallipäätä täydellisen hiushoidon tekemistä varten ja vapaaehtoisia ei tarvitse kauaa hakea.
Saattomatka Pasilaan vei minulta tasan kaksi tuntia. Siinä ajassa Kangasniemellä asuva heittää lapsensa omalla autolla kouluun Jyväskylään.
Matka sujui ihan normaalisti kahdella eri raitiovaunulla, mutta ruuhka-aikaan matkustaminen sujuu täällä lähes kävelyvauhtia. Takaisintulomatka piti seisoa kummassakin raitiovaunussa, koska ne olivat täpötäysiä.
Niinkuin huomaatte, tämän aamun matka on ollut minulle ylen ihmeellinen, koska en yleensä matkustele julkisissa liikennevälineissä tähän aikaan vuorokaudesta. Koululaisille pysäkeillä odottelu ja liikennevälineissä silliseisonnassa matkustaminen ovat ihan arkipäivää. Jos yli puoli tuntia täytyy pysäkillä odotella, silloin he saattavat kotona mainita, että "raitiovaunu oli vähän myöhässä".
Maatalouskoululainen lähetti loput koululaiset ja vahti iloista Melskaa ja Tirtettaa sillä aikaa. Näillä näkymin Maatalouskoululainen hakee ekaluokkalaisen iltapäivällä, niin saa samalla tervehtää entistä opettajaansa.
Kaisa, joka siis pääsi aloittamaan koulunkäyntiään kristilliseen kouluun, on luokassa, jossa on viisi ekaluokkalaista ja viisi tokaluokkalaista. Koulussa on myös iltapäivähoito ja niinä päivinä, kun isosiskon koulu jatkuu myöhempään, Kaisa on koulun tiloissa iltapäivähoidossa. Hoitopäiviä tulee viikossa kolme. Aamulla koulu alkaa kaikilta joka päivä kello 9.15 yhteisellä rukous-ja ylistyshetkellä.
Koulun erottaa muista kouluista myös siinä asiassa, että vaikka koulun oppilasmäärä luokilla 1-9 on noin 50, lähes joka päivä jonkun lapsen vanhempia käy koulussa pistäytymässä. Välillä joku tulee töihin, välillä joku tuo koulun keittiöön jotakin ruokanyssäkkää. Jos tekee mieli kahvia, keittiöstä sitä saa. Jos tarvitset esirukousapua, aina joku ehtii rukoilemaan kanssasi vaikka keittiön nurkassa. Aamun yhteiseen rukoushetkeen voivat myös lasten perheet tulla mukaan. Lisäksi koulussa on myös kerran kuukaudessa rukouskokous.
Arvatkaapa vain, millainen ilmapiiri koulussa on, kun siellä työ tehdään rukousten saattelemana, kaikkien Taivaan Isän siunausten alla? Kun koulun oven avaa, jokainen kävijä aistii hyvin voimakkaasti rauhan ja levollisuuden ilmapiirin, joka kietoo tulijan ja pyyhkii kaikki omat kiireiset, stressaantuneet ajatukset.
Ei siis ihme, että lapset, jotka tästä koulusta iltapäivällä kotiutuvat, tulevat silmät loistaen, täynnä levollista rauhaa ja tasapainoisuutta.
. . .
Olin jo kirjoittaa, että hyvä, kun sade välillä loppui ja aurinko paistaa. Katsoin ulos ja meren yli nousee niin mustia pilviä, että aurinko jää kyllä toiseksi aika sukkelaan. Toimintasuunnitelmaa pyykin kuivaamiseksi näköjään tarvitaan.
Maatalouskoululainen haluaisi euron kukkakaalia. Lähin supermarketti, missä tarjous on, löytyy Kampista tai Lauttasaaresta... jos noin kova kukkakaalin hinku on, voihan sitä hakea matkojen päästä, jos ei parempaa tekemistä keksi.
Kuulostaa hiukan meidän lasten koululta (steinerkoulu) siltä osin, että sielläkin on erilainen ilmapiiri kuin tuolla normi-peruskoulussa. Minun mielestä siellä on leppoisampaa. Oppilaita taitaa olla 63 tänä vuonna (luokat 1-9), sielläkin toimii iltapäiväkerho koulun sisällä ja sielläkin vanhemmat viipyilevät ahkeraan. Vain rukoilu puuttuu.
VastaaPoistaVoin uskoa, miten hyvältä teistä tuntuu kun lapset ovat tuollaisessa koulussa, missä arvot vastaavat kodin arvoja. Itse en vielä ole ihan sisällä tuossa meidän lasten koulussa, kun vasta nyt siellä aloittivat ja sinällään se "aate" ei ole vielä ihan tuttu.. mutta tällä hetkellä on tunne, että tehtiin hyvä päätös kun lapset sinne laitettiin, vaikka se vaatiikin aikaa, vaivaa ja rahaa, kun itse kuljettaa ees taas ja paljon pitää monenlaiseen osallistua ja vielä on ne koulumaksutkin.
Onko muuten tuo Kaisan koulu maksullinen?? Kustannatteko matkat itse?
olisipa mielenkiintoista tutustua tuohon kouluun:)Kokemusta kun ei ole muuta kuin normi peruskouluista,paitsi oma kouluni alkoi pienesti:meitä oli vain 9 oppilasta 1-4 luokilla:)
VastaaPoistaOnnellinen Kaisa!
VastaaPoistaKukkakaali on herkkua, eiköhän sitä hae kauempaakin!
Luin uudestaan ajatuksella tuon alempana olevan tekstin. Miten rauhallisesti osaat asettaa sanasi ja mielesi isäsi tulevan poislähdön suhteen. Toisaalta väistämätöntä ei voi muuttaa.
Heli: Kaisan kouluun on koulumaksut. Ilman ulkopuolista "sponsoria" meidän tytöt ei voisi siinä koulussa käydä. Matkaliput ja kirjat maksamme itse.
VastaaPoistaKaisa täyttää 7 vasta lokakuussa, joten siihen asti hän matkustaa ilmaiseksi.
Suvi: oletko tutustunut Kuopion kristilliseen kouluun? Toimii samoilla periaatteilla.
Katja: Nyt siis ollaan iloisia siitä, mitä vielä on.